Я Глобине
сьогодні 24 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 333.

23.01.2023 13:03
362
0

22.01.2023 р.

23:00 У неділю на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинула жінка, чоловік отримав поранення, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синегубов.

22:00 Зеленський анонсував "відповідні рішення" на наступному тижні у зв'язку з повідомленнями про корупцію у низці міністерств та відомств.

21:00 Франція не виключає постачання важких бойових танків Leclerc Україні для підтримки у війні проти росії, заявив президент Франції Еммануель Макрон.

20:00 Російські війська обстріляли м. Олешки на лівому березі Херсонської області, пошкоджено школу, будинки залишилися без вікон, повідомив міський голова Олешек Євген Рищук.

19:00 Марокко надіслало Україні партію танків Т-72Б, пише алжирське видання Menadefence. Близько 20-ти модернізованих машин уже відправлено на поле бою. Скільки їх Марокко взагалі погодилося віддати, не вказується.

18:00 Президент Франції Емманюель Макрон та канцлер ФРН Олаф Шольц під час зустрічі у Парижі пообіцяли підтримувати Україну, "скільки буде потрібно", повідомляє в неділю газета Le Figaro.

17:00 Італія може відправити зенітно-ракетний комплекс SAMP-T Словаччини, яка передасть Україні Patriot, повідомляє італійська Corriere della Sera.

16:00 Зеленський зустрівся з колишнім прем'єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном, який перебуває з візитом в Україні.

15:00 Прем'єр Польщі Матеуш Моравецький заявив про можливість створення міжнародної коаліції для допомоги Україні сучасними танками, якщо ФРН відмовиться поставити Києву Leopard.

14:00 Колишній прем'єр Британії Борис Джонсон відвідав з неанонсованим візитом Бучу та Бородянку під Києвом.

13:15 Вже "за кілька днів" поляки мають намір розпочати підготовку українських танкістів до експлуатації танків Leopard 2, — ще до прийняття остаточних рішень про їх передачу Україні, адже "немає часу чекати", розповів голова Бюро міжнародної політики у канцелярії президента Польщі Марцін Пшидач.

Тим часом прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький називає позицію Німеччини за результатами Рамштайну-8 "неприйнятною" і запевняє: "Україна та Європа виграють цю війну з Німеччиною чи без неї. Однак від Німеччини залежить: захочуть вони приєднатися до місії зупинення російського варварства, чи будуть пасивно спостерігати за цим, прирікаючи себе бути записаними не на тому боці історії".

11:30 В Міноборони України прокоментували скандал з завищеними цінами закупівлі продуктів для військових частин, — кажуть, відопомості про це мають ознаки навмисних маніпуляцій та вводять в оману, відомство готує матеріали в СБУ щодо розслідування поширення завідомо неправдивих відомостей, які наносять шкоду інтересам оборони в особливий період.

У Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають 11 кораблів росії, серед яких 4 носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп становить близько 32 ракет, — ВМС ЗСУ.

10:20 Президент Володимир Зеленський записав зворушливе привітання до Дня Соборності України:

В мережі з'явилися кадри, як зараз виглядає прифронтовий Вугледар на Донеччині:

08:40 Генштаб ЗСУ оприлюднив орієнтовні втрати росії за минулу добу:

Втрати росії в Україні 22.01.2023
Втрати росії в Україні 22.01.2023

07:00 Очільник міноборони ФРН Борис Пісторіус найближчими тижнями може відвідати з візитом Україну, він також обіцяє "не гаяти часу" в питанні постачання Києву танків Leopard 2.

06:00 На Миколаївщині авто підірвалося на міні: серед постраждалих — немовля.

05:45 У тимчасово окупованому Харцизьку лунають звуки вибухів.

05:30 З Херсона провели наймасштабнішу евакуацію хворих на Львівщину.

05:00 Прем'єр-міністр Японії збирається до України: оцінить наслідки війни.

04:00 Прикордонники врятували дрон "Мавік", який намагалася "взяти в полон" ворожа станція радіоелектронної боротьби.

02:30 Німеччина може передати Україні 19 танків Leopard 2А5, – німецькі ЗМІ.

02:00 У Запоріжжі було чути гучні вибухи, у місті та області оголосили повітряну тривогу.

01:00 На Херсонщині пролунала серія вибухів.

01:00 В Україну прибули британські гелікоптери Sea King — Рєзніков.

00:00 Заступник голови ОПУ Андрій Сибіга заявив, що наступний "Рамштайн" відбудеться в середині лютого і буде присвячений темі авіації

Джерело: telegraf

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+