Я Глобине
сьогодні 25 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 896.

07.08.2024 13:48
89
0
Бої за Україну тривають 896 днів

07.08.2024 р.

18:55 Понад 95% українських військовополонених зазнали тортур в Росіїзаявила керівниця моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Даніель Белл.

"Вони зазнають тортур під час першого допиту. Їх б’ють металевими палицями та палками, жорстко б'ють струмом. Їх роздягають. Це жахливо. Це найгірше, що я бачила за 20 років моєї кар’єри, відвідуючи полонених від імені ООН. Тортури є широко поширеними та структурними. 95% українських військовополонених зазнали тортур, і це є воєнним злочином".

18:20 На Сумщині оголошено обов’язкову евакуацію з 23 прикордонних населених пунктівзаявив начальник Сумської ОВА Володимир Артюх в ефірі телемарафону. За його словами, мова йде про евакуацію близько 6 тисяч людей, серед них 425 дітей. Зокрема обов’язкова евакуація стосується Краснопільської, Миколаївської сільської, Миропільської, Юнаківської та Хотінської громад Сумського району,  які потрапляють в зону вогневого ураження ворога.

17:45 8 серпня заходи обмеження споживання електроенергії застосовуватися не будутьповідомляє пресслужба "Укренерго".

17:10 Перемовини Ізраїлю і ХАМАСу "на фінальному етапі"заявив державний секретар США Ентоні Блінкен. Зазначається, що наразі США взаємодіють з Єгиптом і Катаром для укладання угоди. 

16:35 Повернути Крим воєнним шляхом буде легше, ніж відвоювати окуповані території Донецької та Луганської областейвважає начальник ГУР Міноборони України Кирило Буданов. За його словами, основною проблемою завжди залишалась нездатність утримати Перекопський перешийок, що призводило до швидкого руйнування оборонних ліній.

"З військового погляду відвоювати Крим набагато легше, ніж Донбас, де понад 1000 км фронту та глибина понад 200 км. У Крим є дві точки входу — з російського боку і з нашого: Кримський міст і сухопутний перешийок. Питання відвоювання — це наші фронтові операції: з російської сторони — шляхом руйнації комунікацій, з нашої — шляхом тиску. І тоді все — Крим ізольований".

16:00 У тимчасово окупованому Криму росіяни перекидають ППО ближче до Керченського моступовідомляє партизанський рух "АТЕШ".

15:25 Удар Ірану та "Хезболли" по Ізраїлю буде пізнішепише Al Arabia з посиланням на джерела в американській розвідці. Зазначається, що відплата Ірану за вбивство політичного лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії у Тегерані відбудеться пізніше, ніж спочатку вважали у США. За даними розвідки, "будь-яка відповідь" може бути відкладена до пізнього четверга або п'ятниці.

14:50 Український військовополонений Олександр Іщенко помер у російському СІЗО через "закриту тупу травму грудної клітки внаслідок контакту з тупим предметом"повідомив заступник командира бригади "Азов" Святослав Паламар з посиланням на документ з результатами судово-медичної експертизи.

"Підтверджено факт чергового жорстокого вбивства українського військовополоненого. Документ додаю з погодження пані Олени, дружини закатованого Іщенка Олександра Олександровича, який мобілізувався в "Азов" 27 лютого 2022 року.

Це не просто ще одне цинічне порушення росіянами Женевської конвенції про поводження з військовополоненими. Це удар по людській честі й гідності, по міжнародному праву, по тих принципах та цінностях, які ми відстоюємо на фронті".

14:15 СБУ вперше вразила російський гелікоптер за допомогою FPV-дронаповідомляє Суспільне з посиланням на джерела. Зазначається, що гелікоптер Мі-28 було пошкоджено над Курською областю РФ.

13:40 Країни Євросоюзу з початку війни надали Києву підтримку на майже 108 мільярдів єврозаявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Україна переможе у цій війні на виживання. І Євросоюз буде з Україною та її народом стільки, скільки буде потрібно".

13:05 США попередили Туреччину про "наслідки" через військовий експорт до Росіїпише Financial Times. Як повідомляється, помічник міністра торгівлі США Метью Аксельрод нещодавно зустрівся з турецькими посадовцями і керівниками в Анкарі та Стамбулі. Послання представника міністерства торгівлі полягало в тому, що Туреччина повинна докласти більше зусиль, щоб обмежити торгівлю чипами американського походження та іншими деталями, які відіграють ключову роль у війні РФ проти України.

12:3Щоденний рапорт розвідки міністерства оборони Великої Британії:

 3 серпня 2024 року в результаті атаки України з високою ймовірністю затонув підводний човен проєкту "Варшавянка" Чорноморського флоту Росії "Ростов-на-Дону". Хоча атака відбулася в поєднанні з серією ударів безпілотників, під час неї в Севастополі, найімовірніше, використовувався армійський тактичний ракетний комплекс (ATACMS).

 Всупереч деяким повідомленням, підводний човен, найімовірніше, не був повністю відремонтований після попередньої атаки на Крим у вересні 2023 року. Ця остання атака майже напевно є останньою крапкою для підводного човна, оскільки економічно вигідніше побудувати нову субмарину, ніж відновити і відремонтувати.

 Хоча це є значним моральним стимулом для українських сил, воно навряд чи матиме якийсь значний вплив на російські морські дальні удари по Україні з боку Чорноморського флоту. Цей удар підкреслює зростання ризиків для російських сил в Криму і, ймовірно, змусить Росію переглянути плани щодо передислокації будь-яких значних морських сил на півострів.

12:10 Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт про продовження дії воєнного стану та мобілізації ще на три місяці після 12 серпня 2024 року.

11:35 Вночі російські БПЛА атакували Київську область, внаслідок падіння уламків збитих цілей поранена одна людина, повідомив голова обласної військової адміністрації Руслан Кравченко. Зафіксовано пошкодження 22 приватних будинків і господарської споруди у двох громадах Київської області: у будинках пошкоджено покрівлі дахів, вибито вікна та двері, посічено фасади.

11:10 Сьогодні  станом на 09:30 рівень споживання такий же, як учора, 6 серпня. Застосування заходів обмеження сьогодні не прогнозується, повідомили в "Укренерго".

11:05 Вчора добовий максимум споживання був зафіксований близько 15:00 на рівні на 1,3% вищому, ніж максимальний рівень споживання попередньої доби, повідомили в "Укренерго".

10:30 Вночі російські війська атакували ударними БпЛА типу «Shahed» із районів Приморсько-Ахтарськ, Єйськ РФ. Радіотехнічними військами Повітряних сил виявлено та супроводжено 30 ударних безпілотників. В результаті протиповітряного бою всі ворожі БпЛА збито у Київській, Хмельницькій, Вінницькій, Миколаївській, Херсонській, Харківській та Черкаській областях. Застосовано сили та засоби мобільних вогневих груп Сил оборони України, зенітних ракетних підрозділів та РЕБ Повітряних сил.

За минулі сім днів було збито 106 із 112 (95%) запущених по Україні БПЛА.

10:00 Оцінка Генерального штабу ЗСУ загальних бойових втрат росіян з 24.02.22 по нині:

Зі всієї наявної на початок повномасштабного вторгнення в РФ техніки за час війни знищено:

246,7% танків (з них 0,8% за минулий тиждень),

  94,1% бойових броньованих машин (з них 0,7% за минулий тиждень),

370,4% автомобільної техніки (з них 6,8% за минулий тиждень),

534,0% артилерійських систем (з них 10,1% за минулий тиждень),

102,2% РСЗВ (з них 0,5% за минулий тиждень),

 64,7% засобів ППО (з них 0,2% за минулий тиждень),

 29,2% літаків (з них 0,2% за минулий тиждень),

 36,6% гелікоптерів (з них 0% за минулий тиждень).

09:55 Інтенсивність російських ракетних та авіаційних ударів по позиціях наших військ та населених пунктах (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

09:45 Інтенсивність російських атак (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

09:3Підсумкова інформація Генерального штабу ЗСУ про минулу добу російського вторгнення:

Протягом минулої доби зафіксовано 136 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку.

За уточненою інформацією, за вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетні удари із застосуванням трьох ракет, а також 73 авіаудари, скинувши 97 КАБів. Крім цього, здійснив понад 4900 обстрілів, з них 79 – із реактивних систем залпового вогню.

Агресор завдавав авіаударів у районах населених пунктів, зокрема, Велика Рибиця, Басівка, Писарівка, Кияниця, Біловоди, Храпівщина, Юнаківка Сумської області; Вовчанськ, Глибоке, Петропавлівка, Вовчанські Хутори, Борова Харківської області; Торецьк, Катеринівка, Клебан-Бик, Дружба, Олександропіль, Новогродівка, Миколаївка, Журавка, Михайлівка, Скучне, Орлівка, Яснобродівка, Новодонецьке, Водяне, Павлівка, Новий Комар, Урожайне Донецької області; Залізничне Запорізької області.

Вчора авіація та ракетні війська й артилерія Сил оборони завдали 25 ударів по районах зосередження особового складу та ОВТ противника, а також уразили чотири пункти управління, два засоби ППО, чотири артилерійські засоби та склад ПММ.

На Харківському напрямку точилося дев’ять боїв. Сили оборони відбивали штурмові дії противника поблизу Липців, Тихого та Вовчанська.

На Куп’янському напрямку відбулося шість бойових зіткнень, зокрема біля Синьківки, Колісниківки, Глушківки та Новоосинового.

На Лиманському напрямку ворог атакував 19 разів неподалік Макіївки, Невського, Тернів, Торського та Серебрянського лісу.

На Сіверському напрямку відбулося 21 бойове зіткнення. Українські захисники відбивали штурмові дії російських загарбників поблизу Білогорівки, Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки, Виїмки, Переїзного та Спірного.

На Краматорському напрямку точилося 10 боїв, зокрема в районах Часового Яру та Іванівського.

На Торецькому напрямку росіяни атакували 18 разів неподалік Північного, Торецька та Нью-Йорка.

На Покровському напрямку наші захисники відбили 42 ворожі штурмові дії в районах населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Желанне, Калинове, Олександрівка, Веселе, Іванівка, Калинівка, Скучне, Яснобродівка, Карлівка, Пантелеймонівка, Новожеланне та Межове. Найбільша концентрація атак була поблизу Іванівки та Желанного.

На Курахівському напрямку Сили оборони зупинили вісім атак біля Красногорівки та Костянтинівки, де противник намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку російські війська здійснили штурм позицій українських підрозділів поблизу Водяного.

На Придніпровському напрямку дві ворожі наступальні дії противника не мали успіху.

На Гуляйпільському й Оріхівському напрямках обстановка без особливих змін. На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, здійснює мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам відчутних втрат в живій силі та техніці, виснажуючи ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Загалом минулої доби втрати російських загарбників становили 1230 осіб. Також наші воїни знешкодили вісім танків, 29 бойових броньованих машин, 67 артилерійських систем, 54 БпЛА оперативно-тактичного рівня, крилату ракету, 78 автомобілів та 21 одиницю спеціальної техніки.

09:30 Вночі над Хмельниччиною знешкодили 4 російські шахеди, уламки збитих дронів пошкодили резервуари для зберігання та приміщення цеху одного з виробничих підприємств області, повідомив голова Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

09:20 Уряд Нігеру розриває дипломатичні відносини з Україною і "передає справи до Ради безпеки ООН для винесення рішення щодо української агресії", заявив офіційний представник уряду Амаду Абдрамане за два дні після того, як Малі, яка звинуватила Україну нібито в підтримці повстанців-туарегів, що розгромили колону малійських військових і російських найманців ПВК "Ваґнера" наприкінці липня.

09:10 Станом на 06:00 в Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває один російський корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр", загальний залп становить до 4 ракет, в Азовському морі російські кораблі відсутні, повідомили у Військово-морських силах ЗСУ.

09:05 Ключові висновки аналізу поточної ситуації від американського Інституту вивчення війни за минулу добу:

• Російські джерела стверджують, що 6 серпня українські війська провели серію транскордонних рейдів у Курській області.

• Російські мілблогери переважно відкинули ймовірність українських рейдів у Курську область, а українські офіційні особи здебільшого ще не коментували цих рейдів.

• Секретар ради безпеки Росії і колишній міністр оборони Шойґу сильно перебільшив російські успіхи в Україні з середини червня 2024 року.

• Російські офіційні особи продовжують координацію і військову співпрацю з Іраном напередодні іранського удару у відповідь по Ізраїлю через занепокоєння російськими інтересами в регіоні.

• Вірменія продовжує утримуватися від участі в очолюваній Росією Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ).

• За повідомленнями, міністерство оборони Росії опублікувало офіційну відповідь, в якій відмовило дружинам мобілізованих російських військовослужбовців у зустрічі з міністром оборони Росії Бєлоусовим.

08:45 Інтенсивність російських атак на різних напрямках (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

06:45 Нічне зведення Генерального штабу ЗСУ:

Станом на 22:00 відбулося 107 бойових зіткнень. Українські захисники продовжують рішуче давати відсіч спробам противника просунутися в глибину нашої території, завдаючи йому ефективного вогневого ураження. Найбільш активно ворог наступає на Покровському напрямку.

Російські загарбники завдали по території України два удари трьома ракетами та 53 авіаудари, скинувши 67 КАБів. Крім цього, залучили для ураження 557 дронів-камікадзе та здійснили понад 3400 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах.

На Харківському напрямку ворог вісім разів атакував оборонні рубежі наших воїнів неподалік Липців, Тихого та Вовчанська. П’ять атак зупинено, три досі продовжуються.

На Куп’янському напрямку противник провів дві наступальні дії біля Синьківки та Колесниківки, де наразі триває один бій.

На Лиманському напрямку протягом доби російські загарбники атакували позиції українців поблизу Тернів, Невського, Макіївки, Торського та Серебрянського лісу. Наші захисники відбили 15 атак, ще дві продовжуються.

На Сіверському напрямку під час бойових зіткнень оборонці української землі зупинили усі 16 ворожих атак у районах Білогорівки, Івано-Дар'ївки, Верхньокам’янського та Переїзного.

На Краматорському напрямку противник здійснив сім наступальних дій поблизу Іванівського та Часового Яру. Сили оборони відбили п’ять атак, ще дві продовжуються.

На Торецькому напрямку росіяни 14 разів атакували українські війська біля Торецька, Нью-Йорка та Північного. Тринадцять боєзіткнень завершено, ще одне триває.

На Покровському напрямку від початку цієї доби точився 31 бій неподалік населених пунктів, зокрема, Олександрівка, Воздвиженка, Новоолександрівка, Калинове, Веселе, Іванівка, Желанне, Комишівка, Скучне, Яснобродівка та Карлівка. Сили оборони відбили 25 атак, шість ще продовжуються.

За уточненою інформацією, сьогодні на цьому напрямку було знешкоджено 235 окупантів, 101 з них – безповоротно. Також знищено сім бліндажів, 10 БПЛА різних видів та чотири одиниці автотранспорту. Крім цього, пошкоджено наземний дрон, дев’ять артилерійських систем та чотири одиниці автотранспорту.

На Курахівському напрямку ворог сім разів атакував наші позиції поблизу Красногорівки та Костянтинівки. У результаті боєзіткнень зазнав поразки.

На Времівському напрямку противник здійснив наступальну дію у бік Водяного. Атака досі продовжується. Ситуація під контролем українських захисників.

На Придніпровському напрямку обидва ворожі штурми позицій наших підрозділів не мали успіху.

На інших напрямках ситуація особливих змін не зазнала.

Сьогодні варто відзначити воїнів 59-ої окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, які стійко тримають позиції та ефективно нищать ворога.

 
Джерело: zbruc

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+