Я Глобине
сьогодні 25 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 891.

03.08.2024 19:10
123
0
Бої за Україну тривають 891 день

02.08.2024 р.

20:45 Демократична партія США формально обрала Гарріс кандидаткою у президентипише The Washington Post. Вже на партійному з’їзді Демократичної партії, який відбудеться в Чикаго 19–22 серпня, кандидатура Гарріс на пост президента США від партії буде формально затверджена.

19:30 Зеленський анонсував рішення, які "приберуть зайву бюрократію і паперову роботу з війська".

"Провів нараду із командою Міністерства оборони. Готуємо нові, абсолютно сучасні рішення для наших воїнів, які точно приберуть багато зайвої бюрократії і паперової роботи з підрозділів. Вже скоро ці рішення будуть презентовані нашому суспільству. Виглядає дійсно інноваційно".

18:55 Представники України та Ірландії провели переговори для укладання двосторонньої угодиповідомили в Офісі президента. Сторони "обговорили зміст двосторонньої угоди, обмінялися думками щодо конкретних положень та домовилися про подальші кроки". Чого саме стосується двостороння угода, в Офісі не зазначили.

18:20 Китайсько-бразильський "консенсус" щодо завершення війни в Україні підтримали 110 країнповідомили у міністерстві закордонних справ Китаю. Спецпредставник КНР у справах Євразії Лі Хуей зазначив, що Пекін готовий зміцнити контакти й координацію з бразильською стороною в питаннях політичного врегулювання "кризи в Україні" та наголосив на необхідності спільних зусиль для остаточного її вирішення.

17:45 3 серпня застосування графіків погодинних відключень електроенергії не плануєтьсяповідомляє пресслужба "Укренерго". При зміні ситуації в енергосистемі енергетики повідомлять додатково.

17:10 Кабмін ухвалив рішення про відкриття для військових товарів усіх пунктів пропуску державного кордонуповідомили у Міністерстві фінансів.

"Ухвалена на засіданні уряду постанова передбачає розширення кількості пунктів пропуску для військових товарів на час дії воєнного стану, а саме: безперешкодне переміщення через усі відкриті пункти пропуску державного кордону України товарів військового призначення, у тому числі, що надходять від держав-партнерів".

16:35 Можливостей для відкриття кордону з РФ немаєзаявив прем’єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо. За словами прем’єра, відкрити східний кордон можна буде тільки тоді, коли Росія змінить характер своїх дій щодо мігрантів.

16:00 Переговори між Заходом та Росією щодо обміну ув’язненими тривали понад два рокипише Reuters з посиланням на джерела. Повідомляється, що російська сторона неодноразово зверталася до Вашингтона з пропозицією обміну, вимагаючи звільнення російського кілера Вадіма Красікова. Німеччина була готова обміняти Красікова на Навального, смерть якого відтермінувала обмін.

15:25 Кабмін призначив Андрія Телюпу заступником міністра економіки Україниповідомив постійний представник Кабінету Міністрів України у ВРУ Тарас Мельничук. З січня 2022 року Телюпа обіймав посаду директора Департаменту закупівель Національного банку України.

14:50 Хорватія є ненадійним партнером для транзиту нафтизаявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто. Раніше Європейська комісія рекомендувала Будапешту імпортувати нафту через хорватський трубопровід.

"Це ненадійно, тому що ціна транзиту нафти була збільшена в п'ять разів порівняно з середніми ринковими значеннями з початку війни. Це ненадійно, тому що вони унеможливили MOL використовувати довгострокові транспортні потужності.

Це ненадійно, тому що необхідні інвестиції для збільшення пропускної здатності лінії не були здійснені, а дані про максимальну пропускну здатність наводяться такі, які ніколи ніким не були підтверджені".

14:15 Україна в рамках репатріаційних заходів повернула тіла 250 загиблих захисниківповідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

13:40 Туреччина ратифікувала угоду про вільну торгівлю з Україною, яку було підписано 3 лютого 2022 року.

13:20 Сполучені Штати Америки вважають переможцем нещодавніх спірних президентських виборів у Венесуелі Едмундо Гонсалеса, головного опонента чинного глави держави Ніколаса Мадуро, заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

12:20 Застосування заходів обмеження енергоспоживання сьогодні не прогнозується, підтвердили в "Укренерго".

12:15 Споживання електроенергії продовжує зберігатись на одному рівні. Вчора добовий максимум був зафіксований увечері на рівні на 1,2% вищому, ніж той же показник позавчора. 

12:10 Єврокомісія створила спеціальну групу для підготовки до можливого повернення Дональда Трампа у Білий дім, яка розробляє стратегію на випадок різкої зміни позиції Вашингтона з питань вільної торгівлі та підтримки України, пише Financial Times. Ця група була сформована офісом генерального секретаря Єврокомісії Ілзе Юхансон та охоплює невелику кількість чиновників, які представляють ключові директорати з торгівлі, конкуренції та зовнішніх відносин. Вона також оцінює вплив можливого президентства Камали Гарріс та готується до змін у політиці після виборів у США в листопаді, повідомили джерела видання.

11:25 Національний банк України в своєму "Інфляційному звіті" прогнозуєдефіцит електроенергії в першому кварталі наступного року майже на рівні першого кварталу минулого року (13% і 15% відповідно).

11:00 За минулу та поточну добу на південному та східному напрямках протиповітряною обороною збито 11 БпЛА різних типів, повідомили у Повітряних силах ЗСУ: на півдні було збито один шахед, два "Supercam", три "Ланцети", а на сході – один "Орлан-10" та чотири БПЛА невстановленого типу.

За минулі сім днів було збито 117 із 119 (98%) запущених по Україні БПЛА.

10:40 Станом на травень поточного року 80% громадян України внаслідок війни втратили друзів чи членів сім'ї, зокрема 22% втратили родичів, а 77% – друзів і знайомих, свідчить опитування, яке провів Національний демократичний інститут. В травні минулого року про друзів чи членів сім'ї розповіли 44%, рік перед тим – 20%.

10:00 Оцінка Генерального штабу ЗСУ загальних бойових втрат росіян з 24.02.22 по нині:

Зі всієї наявної на початок повномасштабного вторгнення в РФ техніки за час війни знищено:

246,2% танків (з них 2,4% за минулий тиждень),

  93,5% бойових броньованих машин (з них 0,8% за минулий тиждень),

364,5% автомобільної техніки (з них 6,2% за минулий тиждень),

526,3% артилерійських систем (з них 9,0% за минулий тиждень),

101,8% РСЗВ (з них 0,8% за минулий тиждень),

 64,6% засобів ППО (з них 0,1% за минулий тиждень),

 29,0% літаків (з них 0% за минулий тиждень),

 36,6% гелікоптерів (з них 0% за минулий тиждень).

09:55 Інтенсивність російських ракетних та авіаційних ударів по позиціях наших військ та населених пунктах (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

09:45 Інтенсивність російських атак (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

09:3Підсумкова інформація Генерального штабу ЗСУ про минулу добу російського вторгнення:

Минулої доби по всьому фронту зафіксовано 127 бойових зіткнень. Третина з них – на Покровському напрямку.

Вчора загалом російський агресор завдав по позиціях наших військ та населених пунктах п’ять ракетних (шість ракет), 63 авіаційні удари (зокрема задіяв 61 КАБ) та 1187 ударів дронами-камікадзе, здійснив 4873 обстріли позицій наших військ і населених пунктів, 112 з них – із РСЗВ.

Авіаційних ударів противника зазнали райони населених пунктів Орлівка Сумської області, Вовчанськ, Веселе, Малі проходи, Липці, Нескучне, Новоосинове, Петропавлівка, Богуславка Харківської області; Часів Яр, Костянтинівка, Зоря, Диліївка, Торецьк, Олександропіль, Тимофіївка, Іванівка, Новотроїцьке, Гродівка, Курахове, Водяне, Богоявленка, Новодонецьке, Нескучне Донецької області; Гуляйполе, Лобкове і П’ятихатки на Запоріжжі та Миколаївка і Козацьке Херсонської області.

Вчора авіація та ракетні війська й артилерія Сил оборони завдали ударів по чотирьох пунктах управління, засобу ППО, радіолокаційній станції та двох районах зосередження особового складу ворога.

На Харківському напрямку ворог продовжував активні дії, загалом відбулося п’ять бойових зіткнень. Бої точилися в районах населених пунктів Вовчанськ та Тихе.

На Куп’янському напрямку противник сім разів атакував позиції наших підрозділів. Основні зусилля загарбники прикладали в районах Піщаного та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку наші війська відбили шість атак окупантів неподалік Макіївки та Торського.

На Сіверському напрямку Силами оборони також відбито 11 штурмових дій, поблизу Іванодар’ївки, Верхньокам’янського, Спірного, Виїмки та Переїзного.

На Краматорському напрямку наші воїни зупинили шість спроб противника прорвати нашу оборону в районах Часового Яру, Кліщіївки, Андріївки та у бік Григорівки Донецької області.

На Торецькому напрямку, за підтримки авіації, ворог здійснив 24 атаки неподалік населених пунктів Північне, Залізне, Торецьк та Нью-Йорк.

На Покровському напрямку наші захисники відбили 53 штурмові та наступальні дії. Противник концентрував зусилля в районах Новоолександрівки і Желанного, де провів вісім та 18 атак відповідно. Окрім того, спроби окупантів просуватись вперед зупинено неподалік Пантелеймонівки, Воздвиженки, Свиридонівки, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Калинівки Донецької області.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Парасковіївка та Костянтинівка, де ворог сім разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку агресор здійснив два штурми наших позицій неподалік Водяного Донецької області.

На Оріхівському напрямку теж відбулось дві ворожі атаки в бік Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку наші захисники жорстко припинили спробу окупантів просуватись на лівобережжі річки Дніпро.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань загарбників не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, обстрілює населені пункти з території рф, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність.

Наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення і в його тилу.

Так, минулої доби загальні втрати російських загарбників становили 1100 осіб. Також наші воїни знешкодили три танки, вісім бойових броньованих машин, 42 артилерійські системи, дві РСЗВ, 37 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 56 автомобілів та шість одиниць спеціальної техніки.

09:30 Адміністрація президента США Джо Байдена переконана, що Іран збирається напасти на Ізраїль у відповідь на вбивство політичного лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії у Тегерані на початку цього тижня, пише Axios з посланнями на джерела.

09:2Політичний лідер ХАМАСу Ісмаїл Ганія, якого вбили в середу в Тегерані, загинув від бомби, яку близько двох місяців тому заклали в гостьовому будинку, де він звикло зупинявся в Тегерані, її здетонували дистанційно, коли він був у своїй кімнаті, повідомило CNN. За словами джерела, офіційні особи США були проінформовані про операцію ізраїльськими офіційними особами лише після вбивства.

09:20 Президент США Джо Байден під час переговорів з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу підтвердив готовність підтримати оборону Ізраїлю від терористичних ісламських рухів на Близькому Сході.

09:1Станом на 06:00 в Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває два російські кораблі, які є носіями крилатих ракет "Калібр", загальний залп становить до 8 ракет, а в Азовському морі російські кораблі відсутні, повідомили у Військово-морських силах ЗСУ.

09:10 Ключові висновки аналізу поточної ситуації від американського Інституту вивчення війни за минулу добу:

• Російські війська продовжують повільно, але стабільно просуватися в напрямку Покровська (на захід від Авдіївки), чому значною мірою сприяє нестача української живої сили та рельєф місцевості на північному заході від Авдіївки. Найімовірніше, наступальні дії ще більше сповільняться в міру того, як російські війська просуватимуться до лінії більших урбанізованих населених пунктів.

• Центральне угруповання російських військ, схоже, швидше передислоковує і розгортає сили між різними секторами своєї нещодавно розширеної зони відповідальності в Донецькій області, ніж це було донедавна на більшій частині театру бойових дій. Центральне угруповання військ, можливо, створило більш гнучку структуру командування й управління і, ймовірно, швидше реагує на потенційні тактичні вразливості України, ніж інші російські угруповання.

• Як повідомляється, в Україну прибула обмежена кількість винищувачів F-16, але, ймовірно, пройде кілька місяців, перш ніж Україна зможе використовувати ці літаки в повному обсязі.

• Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що Україна не поступиться своїм суверенітетом і територіальною цілісністю в обмін на дипломатичне врегулювання російського вторгнення.

• Росія, Білорусь, США, Німеччина, Польща, Словенія, Туреччина і Норвегія 1 серпня провели гучний обмін полоненими, в якому взяли участь 26 ув'язнених з різних країн.

• Російське опозиційне видання "Важные истории" повідомило 1 серпня, що міністерство оборони Росії, можливо, значно перебільшило кількість солдатів-контрактників, яких, як воно стверджує, набрало з осені 2022 року по квітень 2024 року. Видання показало, що дані про витрати федерального бюджету Росії з осені 2022 року по квітень 2024 року свідчать про виплату 426 тисяч одноразових виплат по 195 000 рублів (2300 доларів) (обіцяна на той час сума), хоча міноборони стверджувало, що за той самий період було набрано близько 640 тисяч контрактників. "Важные истории" зазначають, що деякі бійці, в тому числі члени добровольчих підрозділів, іррегулярних формувань та приватних військових компаній, не отримують одноразових виплат, але оцінюють, що таких бійців недостатньо, щоб пояснити розбіжності в даних.

08:45 Інтенсивність російських атак на різних напрямках (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

06:45 Нічне зведення Генерального штабу ЗСУ:

Сили оборони спрямовують зусилля на зрив виконання російськими загарбниками планів наступу та виснаження їхнього бойового потенціалу.

Станом на 22:00 відбулося 98 бойових зіткнень, противник завдав 2 ракетні (2 ракети), 59 авіаційних ударів (зокрема задіяв 54 КАБ) та 623 удари дронами-камікадзе, здійснив 3412 обстрілів позицій наших військ.

На Харківському напрямку російські терористи тричі безуспішно штурмували позиції українських підрозділів в районах Тихого і Вовчанська. Біля останнього триває ще один бій.

Шість разів ворог атакував наші укріплення на Куп’янському напрямку. На цей час всі ці боєзіткнення у районах Андріївки, Стельмахівки та Піщаного завершились.

На Лиманському напрямку за день російські війська чотири рази штурмували позиції українських захисників в районах населених пунктів Торське і Макіївка.

На Сіверському напрямку наші війська зупинили дев’ять спроб противника покращити тактичне положення поблизу Верхньокам’янського, Спірного, Іванодар’ївки та Виїмки. Окупанти зазнали втрат. Ще один бій, у районі Виїмки, триває.

На Краматорському напрямку завершились невдачею п’ять спроб загарбників просунутися вперед поблизу Часового Яру, Іванівського та Андріївки.

На Торецькому напрямку окупанти за сьогодні 16 разів штурмували у районах Залізного, Північного, Торецька та Нью-Йорка. Активно діяла ворожа бомбардувальна авіація. Продовжуються бойові дії у чотирьох локаціях – ворог тисне, намагаючись просунутись у районах Нью-Йорка і Північного.

Інтенсивно атакує противник українських захисників на Покровському напрямку. Впродовж дня загалом здійснив 43 штурмові й наступальні дії. Найбільша активність російських окупантів зберігається в районах Новоолександрівки, Прогресу та Желанного. Шість боєзіткнень на напрямку ще тривають. За попередніми підрахунками, сьогодні наші воїни ліквідували 92 та поранили 135 окупантів. Знищено два автомобілі та гармата Д-30. Також знешкоджено чотири ворожих авто, САУ 2С1 «Гвоздика» і РСЗВ БМ-21 «Град» загарбників.

На Курахівському напрямку на цей час доби нараховується чотири бойових зіткнення. Терористи безуспішно намагалися просунутися в районах населених пунктів Красногорівка, Парасковіївка та Костянтинівка.

На Времівському напрямку поразкою ворога завершився бій біля Водяного.

Противник активізувався на Оріхівському напрямку, де за день здійснив дві атаки неподалік населених пунктів Роботине і Мала Токмачка. Успіху не мав.

На Придніпровському напрямку ворожий штурм на лівобережжі Дніпра зазнав невдачі.

На інших напрямках суттєвих змін в обстановці не відбулося.

Сьогодні відзначимо українських воїнів з 66-ої окремої механізованої бригади імені князя Мстислава Хороброго, які стійко стримують навалу переважаючих сил противника на східному фронті.

 
Джерело: zbruc

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+