Я Глобине
сьогодні 27 квітня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 345.

04.02.2023 12:04
253
0

03.02.2023 р.

22:00 У Києві відбувся саміт Україна-ЄС, за підсумком якого було підписано спільний документ, де вперше зафіксовано наміри України якнайшвидше розпочати переговори про вступ. Детальніше про його підсумки можна прочитати за посиланням.

21:00 ЄС та G7 вводять стелю цін на російські нафтопродукти, включаючи дизельне пальне та оливи.

20:00 Далекобійні ракети, Javelin і не тільки: США оголосили про нову військову допомогу Україні.

19:00 Радник голови ОП Михайло Подоляк в інтерв'ю Radio NV про те, чи варто очікувати настання росії з Білорусі: "Немає ознак того, що там є якісь формування, угруповання. Для того, щоб ефективно проводити наземну операцію, зайти всередину нашої території, потрібно мати угруповання в 70-80 тисяч осіб, а до нього мати певну кількість бронетехніки.Це 1500 одиниць всіх видів бронетехніки — танків, бронетранспортерів і т. д. Потрібно мати певний обсяг артилерії, певний обсяг РСЗВ і т. д. Усього цього, формування такого ударного угруповання ми сьогодні там не бачимо".

18:00 Українські військові вже за декілька днів розпочнуть навчання з використання танків Leopard у Польщі, заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

17:00 Зеленський про Бахмут: "Здавати Бахмут ніхто не буде. Будемо боротися, скільки можемо. Вважаємо Бахмут нашою фортецею…".

16:00 Командувач Розвідувального центру Сил оборони Естонії полковник Марго Гросберг заявив, що українські війська, утримуючи Бахмут, виграли час для створення нових ліній оборони, тому найближчим часом вони, швидше за все, залишать місто.

15:00 Німеччина та Швеція обговорюють передачу Україні нового пакету озброєнь – планується, що Швеція передасть додаткові ракети для ППО та пускові установки для німецьких систем IRIS-T, пише Bloomberg.

14:00 Нацгвардійці збили черговий російський бойовий літак Су-25 в районі Бахмута.

13:00 Журналіст Михайло Ткач вибачився за публікацію неправдивої інформації щодо російського громадянства Лієва з Міноборони.

12:00 Окупанти обстріляли місто обстріляли Покровськ Донецької області, застосувавши "Урагани" та заборонені касетні боєприпаси. В результаті близько 40 вибухів пошкоджено понад 30 приватних будинків та господарських споруд.

11:00 В Україні оголошено повітряну тривогу, причина, — активність авіації в Білорусі.

Наступні півроку війни будуть критичними, оскільки росія розраховує на шанс перемогти через "втому" Заходу, — вважає директор ЦРУ Вільям Бернс.

10:00 Офіс генпрокурора України оголосив про підозру голові ПВК "Вагнер" євгену пригожину, — слідство встановило, що він безпосередньо несе відповідальність за тисячі воєнних злочинів.

Вночі російські військові серйозно обстріляли Херсон, були пожежі, горів "Епіцентр".

09:00 В авто в Енергодарі вранці могли підірвати колаборанта.

Близько 4:30 ранку ворог обстріляв Барвінкове Ізюмського району Харківської області, двоє загинули, ще одна людина постраждала, повідомляє голова ОВА Олег Синєгубов.

росія збільшила кількість ракетоносіїв у Чорному морі до двох, загальний залп наразі складає 16 "Калібрів".

Генштаб ЗСУ опублікував свіжі втрати росії в Україні:

Втрати росії в Україні 03.02.2023
Втрати росії в Україні 03.02.2023

08:00 Вранці в Енергодарі пролунав вибух, — окупанти заявляють про "теракт" і стверджують, що внаслідок підриву авто загинула одна людина.

07:25 Кілька важливих новин на ранок:

  • у Брянській області росії ранок почався з вибухів, — місцеві жаліються на обстріл ЗСУ;
  • Україна може збільшити імпорт електроенергії у 2-2,5 рази, що дасть змогу закрити до 40-50% дефіциту енергосистеми, — "Укренерго";
  • з 24 лютого 2022 року росія втратила в Україні вбитими й пораненими близько 200 тисяч військових (Генштаб ЗСУ повідомляє про ~130 тисяч), що у вісім разів більше втрат США в Афганістані, — The New York Times;
  • італійсько-французьку систему ППО SAMP-T буде розгорнуто в Україні впродовж найближчих двох місяців, обіцяє міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні;
  • суд США вперше конфіскував у російського бізнесмена Костянтина Малофєєва 5,4 млн доларів, їх можуть передати на відновлення України, — Reuters.

05:00 Німеччина має намір поставити Україні 15 зенітних танків "Гепард".

03:00 Окупанти вночі, 3 лютого, влаштували масований обстріл Херсона, — заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

02:00 Міністри спорту Естонії, Латвії, Литви та Польщі виступили проти участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх 2024 та 2026 років.

01:00 США у п'ятницю оголосять про постачання Україні далекобійних ракет — CNN.

00:00 Навчання українських військових у США на системах Patriot має закінчитися за кілька тижнів, заявив аташе з питань оборони посольства України в США Борис Кременецький.

Джерело: telegraf

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+