Я Глобине
сьогодні 26 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 259.

10.11.2022 10:15
1832
0

09.11.2022 р.

23:00 Українські воїни звільнили села Правдине й Калинівське у Херсонській області.

22:00 Російські окупанти обстріляли Криворізький район, ймовірно, з реактивних систем залпового вогню "Смерч" або "Торнадо", повідомив голова Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул.

21:00 ВВП в Україні впаде навіть більше, ніж очікувалося: зараз прогнозується спад на 39% замість колишніх 35%, заявила міністрка економіки Юлія Свириденко.

20:00 У Києві практично завершили роботи з відновлення 16 найбільш постраждалих внаслідок російського обстрілу житлових будинків, заявив міський голова столиці Віталій Кличко.

19:00 Російські окупанти вивозять награбоване майно та викрадені автомобілі з тимчасово окупованого Сєвєродонецька (Луганська обл.) під прикриттям та у супроводі представників т.зв. окупаційних "органів держбезпеки", повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

18:00 Росіяни заявили, що здають Херсон та відводять війська з правого берега Дніпра.

17:00 Пообіді росіяни знову обстріляли Нікопольщину, повідомила Дніпропетровська ОВА. Окупанти вдарили "Градами" по Марганецькій громаді. Убили одного місцевого мешканця. Ворожий снаряд прилетів прямо у житловий будинок.

16:00 Колаборант, заступник голови окупаційної адміністрації Херсонської області кирило стремоусов загинув у ДТП, повідомляють росЗМІ.

15:00 Російські хакери групи UAC-0010 (Armageddon) розсилають листи зі шкідливими лінками від імені Держспецзв’язку України. У разі переходу за посиланням із листа на комп’ютері створюється архів з файлом, відкриття якого призводить до завантаження шкідливих програм.

У Сумській області ЗСУ збили російський безпілотник зі стрілецької зброї, — голова ОВА Дмитро Живицький.

13:40 На всій території України, окрім Криму, оголошено повітряну тривогу. Причина — активність ворожої авіації на території Білорусі.

У Херсоні тим часом масово зникають прапори росії з будівель.

12:25 Херсонські пабліки повідомляють про "бавовну" одразу на низці мостів на окупованій території, — Дар'ївському, Тагинському, Новокаїрському, та мостах у прифронтовій Снігурівці, про наступ ЗСУ на яку ходять чутки останню добу. Як видно на карті, через ці мости йдуть основні транспортні шляхи окупантів. Є думка, що ворог їх підриває, аби заблокувати мобілізованих і не дати їм можливості відійти.

Підірвані на Херсонщині мости на карті бойових дій
Підірвані на Херсонщині мости на карті бойових дій

11:00 Наслідки удару по логістичному підприємству в Дніпрі цієї ночі. Спочатку вдарив один "шахід", здійнялася пожежа, під час гасіння прилетіли ще два дрони. Постраждало чотири робітники, чоловіки 18-45 років.

Тим часом росія орієнтовно втратила за добу більше 700 окупантів:

Втрати росії в Україні 09.11.2022
Втрати росії в Україні 09.11.2022

09:00 На сьогодні внаслідок агресії рф проти України загинуло 430 дітей, ще понад 828 постраждали, — ювенальні прокурори.

Кримський міст навряд чи повноцінно запрацює до вересня 2023 року, росіяни не зможуть закінчити ремонт за вказаний період, — вважає британська розвідка.

07:40 Вночі росіяни завдали масованого удару по Дніпропетровщині дронами-камікадзе, п'ять з них знищили, проте деякі влучили в ціль. У Дніпрі безпілотники поцілили у логістичне підприємство. Поранені 4-ро його працівників. Усі у лікарні. Троє важкі. Ворожий удар спричинив сильну пожежу. Горіло на понад 3 000 квадратних метрів. Вогнеборці полум’я уже приборкали. Зруйновані склади підприємства.

На території Білорусі формують російсько-білоруське угрупування військ, а у складі білоруських прикордонних військ створюються підрозділи операторів ударних БпЛА. Правоохоронні органи Білорусі посилили заходи з пошуку, виявлення та затримання громадян з проукраїнською позицією або тих, що критикують владу чи так звану спеціальну військову операцію російської федерації в Україні, — повідомляє Генштаб ЗСУ.

Велика Британія надішле в Україну 12 тис. зимових наборів для спання та 150 наметів з обігрівом. Окрім цього, до середини грудня Україна отримає від Об’єднаного королівства 25 тис. комплектів зимового одягу, пообіцяв міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

07:00 Сьогодні вимикатимуть світло за плановими графіками по всій Україні, — НЕК "Укренерго". Найбільше стосується Києва та Київської, Чернігівської, Черкаської, Житомирської, Сумської, Харківської, Полтавської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

3:00 Глава ГУР МО Кирило Буданов заявив, що "вирішальний період війни" настав

1:00 Окупанти знову запускають іранські безпілотники у бік мирних міст. Про роботу ППО повідомлялося у Дніпрі, а звуки прольоту чули на Харківщині

00:00 "Укренерго" анонсує застосування графіків погодинних планових обмежень електропостачання.

Стабілізаційні обмеження прогнозуються у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській, Запорізькій, Дніпропетровській, Кіровоградській областях.

Джерело: telegraf

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+