Я Глобине
сьогодні 05 травня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 248.

30.10.2022 09:43
2030
0

29.10.2022 р.

23:00 Українські військові за два останні дні знищили вісім арсеналів окупантів із різним озброєнням.

22:00 Повідомляється про вибухи в окупованому Херсоні. Російські ЗМІ пишуть про нібито "приліт" дюжини ракет HIMARS, з яких три потрапили в ціль — Антонівський міст.

У Міністерстві інфраструктури України наголосили, що реалізація "Ініціативи щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів" несе виключно гуманітарний характер.

21:00 росія вимагає скликати на 31 жовтня позачергове засідання Ради безпеки ООН через "атаки дронів" на Чорноморський флот рф в окупованому Севастополі.

20:00 Окупанти вивезли з Херсона до Криму міський комунальний транспорт, повідомляють у Генштабі ЗСУ.

19:00 Спільний координаційний центр у Стамбулі підтримує зв'язок із владою рф у зв'язку із заявами про вихід з Чорноморської зернової ініціативи та закликав сторони утриматися від дій, що ставлять виконання угод під загрозу.

18:00 росія припиняє свою участь у зерновій угоді після нападу на кораблі Чорноморського флоту в окупованому Севастополі, — заява міноборони рф.

Українські військовослужбовці збили з ПЗРК російську крилату ракету "Іскандер-К", запущену з території росії у напрямку Запоріжжя, повідомляє Повітряне командування "Схід".

17:00 міноборони рф заявляє, що сьогоднішня атака на Севастополь нібито здійснювалися під керівництвом "британських фахівців, які перебувають у місті Очаків Миколаївської області України". Більше того, начебто представники цього підрозділу ВМС Великої Британії брали участь у плануванні, забезпеченні та реалізації "терористичного акту в Балтійському морі 26 вересня щодо підриву газопроводів "Північний потік-1" та "Північний потік-2".

У Лондоні відповіли: "Щоб відволікти увагу від катастрофічної ситуації з незаконним вторгненням в Україну, міністерство оборони рф вдається до поширення брехні епічного масштабу. Ця вигадана історія говорить більше про суперечки всередині російського уряду, ніж про Захід".

16:00 У рамках чергового обміну полоненими вдалося звільнити 52 особи – офіцерів, медиків, сержантів та солдатів, повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак. За його словами, серед звільнених 12 бійців Нацгвардії України, включаючи двох "Азовців", 18 із Військово-Морських сил, 8 із Держприкордонслужби, 9 із Територіальної оборони, 3 воїнів ЗСУ та 2 цивільних.

15:00 Внаслідок ракетної атаки на Запоріжжя в суботу зруйновано промислову будівлю, постраждалих немає, повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Старух.

14:00 ЗСУ підбили другий флагман Чорноморського флоту росії? Що відомо про вибухи у Севастополі.

13:00 путін хотів завдати ядерного удару не лише по Україні? Що дізналися журналісти.

12:00 Зробив усе, щоб видати себе: ЗМІ розповіли кумедну історію російського агента, якого затримали у Норвегії.

11:00 росії пророкували громадянську війну: Піонтковський розповів, що стане останньою краплею.

10:00 У Севастополі чули вибух: окупанти закрили бухту та зробили заяву (відео).

09:30 Рубіж в 70 тисяч ліквідованих росіян подолано.

Втрати росії в Україні
Втрати росії в Україні

08:00 В ранковому зведенні Генштабу ЗСУ є кілька важливих моментів:

  • ворог атакував під Авдіївкою — у районі Водяного, Кам'янки, Невельского,
  • від атак росіян постраждали Сіверськ та Пречистівка Донецької області, Малі Щербаки Запорізької області, Давидів Брид та Мала Сейдеминуха на Херсонщині та Кобзарець у Миколаївській області, — загалом понад 35 населених пунктів
  • в Майорську в Донецькій області знищені близько 300 військових рф, раніше про відступ ЗСУ з цього населеного пункту не повідомлялося,
  • ЗСУ удар нанесли по Червонопопівці Луганської області — знищено до 20 військовослужбовців противника, а близько 30 окупантів отримало поранення різного ступеня важкості. Це село знаходиться між Сватовим та Кремінною,
  • окупанти вивозять медобладнання з Херсонщини, а також заселяються в будинки в Бериславі — попередньо змінивши форму на інший одяг.

06:45 Карта бойових дій в Україні на ранок 29 жовтня має такий вигляд — в ISW поділилися деталями.

Карта бойових дій в Україні
Карта боїв в Україні

Канада посилила санкції проти росії — до списків санкцій включили ще 6 компаній енергетичного сектора і 35 фізосіб серед яких топменеджмент "Газпрому".

05:50 РФ не досягла прогресу на фронті, мобілізація навряд чи врятує ситуацію — ISW.

05:00 ЗСУ ліквідували на Півдні 34 окупанти, 3 склади з боєприпасами та велику кількість військової техніки.

03:30 США попередили Іран, що застосують усі інструменти для боротьби з постачанням дронів.

03:00 В іранському дроні Mohajer-6 знайшли український компонент, — ГУР.

02:00 Можливість наступу окупаційних військ на Кривий Ріг та Миколаїв нині мінімальна – Жданов.

01:00 Залужний назвав чотири головні для ЗСУ завдання.

00:00 Бійці ЗСУ з підрозділу "Хорт" ліквідували в Україні заступника начальника штабу ПВК "Вагнера"

Джерело: telegraf

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+