Я Глобине
сьогодні 11 травня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

УСІ ПОЛТАВСЬКІ ШКОЛИ ОТРИМАЮТЬ ВЛАСНІ БУХГАЛТЕРІЇ ТА МОЖЛИВІСТЬ ЛЕГАЛЬНО ЗАРОБЛЯТИ КОШТИ

29.01.2021 12:31
940
0
З 1 квітня кожна комунальна школа Полтави отримає свою бухгалтерію, що дозволить легально заробляти кошти на гуртках та репетиторстві
Опубліковано проект рішення Полтавської міськради «Про самостійне ведення бухгалтерського обліку закладів загальної середньої освіти комунальної форми власності». Проект рішення передбачає впровадити з 1 квітня 2021 року самостійне ведення бухгалтерського обліку закладів загальної середньої освіти комунальної форми власності.

Управління освіти та науки має передати зі сфери свого оперативного управління майно, усі активи та пасиви, опис архівних справ. Школи будуть визнані розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня 3 ступеня. Бюджетно-фінансове управління має фінансувати ці заклади коштом загальних асигнувань на галузь освіти.

Іншим рішенням («Про затвердження переліку посад та кількості штатних одиниць для закладів освіти м. Полтави комунальної форми власності на 2020/2021 навчальний рік») кожний навчальний заклад отримає додаткову штатну одиницю — головного бухгалтера.

На думку експертів, раніше, наприклад, ремонтували дах школи А за рахунок школи Б. Тобто пріоритетність ремонтів визначалася управлінням за критеріями лояльності директорів до міської влади.

Самостійність дозволить виявити успішних директорів, які б проявили свої господарські якості, а не тільки лояльність до влади.

Окрім цього фінансова децентралізація відкриє можливості легально заробляти кошти на наданні вільних приміщень в оренду, на позакласних гуртках та репетиторстві.

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+