Я Глобине
сьогодні 27 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 723.

16.02.2024 12:32
226
0
Бої за Україну тривають 723 дні

16.02.2024 р.

21:45 Президент України Володимир Зеленський і президент Франції Емманюель Макрон підписали договір про співпрацю у сфері безпеки. Макрон заявив протягом трьох років Франція надасть Україні військову допомогу на 6 млрд євро.

19:15 Вечірнє зведення Генерального штабу ЗСУ:

Противник і надалі продовжує вести загарбницьку війну. Незважаючи на значні втрати, не відмовляється від планів щодо повної окупації України, ігнорує закони та звичаї війни, використовує тактику терору, завдає ударів, здійснює обстріли як військових, так і цивільних об’єктів. Ворог активно застосовує авіацію та квадрокоптери типу “FPV”, проводить штурмові дії за підтримки бронетехніки.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Протягом доби відбулось 70 бойових зіткненнь. Загалом ворог завдав 8 ракетних та 49 авіаційних ударів, здійснив 84 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені та загиблі серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, медичні заклади, а також об’єкти критичної інфраструктури.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Уди, Гатище Катеринівка Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Леонівка Чернігівської області; Середина-Буда, Кореньок, Студенок, Бояро-Лежачі, Кіндратівка, Біловоди, Велика Писарівка Сумської області.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних дій не проводив. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Синьківка, Петропавлівка, Іванівка Харківської області.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 8 атак поблизу населених пунктів Терни, Ямполівка, Торське Донецької області та Білогорівка Луганської області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ. Противник завдавав авіаційних ударів в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області, Роздолівка, Терни Донецької області. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Невське, Білогорівка Луганської області; Терни, Ямполівка, Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 5 атак біля Богданівки, Іванівського, Андріївки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення. Також противник завдав авіаційних ударів в районі населеного пункту Кліщіївка Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Калинівка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 27 атак в районі Авдіївки та ще 2 атаки поблизу Первомайського та Невельського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, продовжує спроби захопити Авдіївку. Також окупанти завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Семенівка, Ласточкине Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали до 20 населених пунктів, серед них Авдіївка, Новобахмутівка, Бердичі, Ласточкине, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога неподалік Георгіївки, Новомихайлівки Донецької області. Тут загарбники, за підтримки авіації, 7 разів намагалися прорвати оборону наших військ. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилися Красногорівка, Георгіївка, Побєда, Костянтинівка.

На Новопавлівському напрямку ворог наступальних дій не проводив. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема Водяне, Золота Нива, Урожайне, Старомайорське Донецької області.

На Запорізькому напрямку наступальних (штурмових) дій противника не відмічено. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Полтавка, Чарівне, Мала Токмачка, П’ятихатки, Кам’янське Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено 2 спроби штурму позицій наших військ. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Ромашкове, Херсон, Дніпровське Херсонської області та Очаків Миколаївської області. Також противник обстріляв з реактивних систем залпового вогню Херсон.

Протягом доби авіація сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу та зенітно-ракетному комплексу окупантів.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 3 районах зосередження особового складу, 2 районах вогневих позицій артилерії, 1 складу боєприпасів, 2 радіолокаційних станціях противника.

18:55 Тисячі громадян України, які мають судимість, виявили бажання приєднатися до лав Збройних Сил Українизаявив міністр юстиції Денис Малюська:

"Такі громадяни, як це не дивно, чомусь не підлягають військовому обліку. І йдеться про десятки тисяч, щонайменше 50 тисяч громадян, які якимось чином уникають мобілізації, не підпадають під радари ТЦК через те, що вони колись там вчинили злочин. На перших етапах війни відбулося помилування більш ніж 300 засуджених, які приєдналися до лав Збройних Сил, із різним результатом.

В нас є ціла система аналізу ризиків наших клієнтів, тих, хто перебуває у в’язниці або поза нею. І ця система аналізу ризиків, вона дозволяє досить ефективно передбачати, наскільки суспільно небезпечною є та чи інша особа. Такий ризик – того, наскільки особа ризикована – ми згодні і будемо ділитися із ТЦК, із судом. Річ у тому, що ті, хто у в’язниці, наш механізм не передбачає, що, наприклад, ТЦК скаже: "о, ти корупціонер, виходь на волю, ми тебе забираємо". Ні. Стосовно тих, хто перебуває у в’язниці – ми передбачаємо, просимо депутатів підтримати ініціативу, щоб це був складніший механізм, де був би задіяний і суд, і прокурор, і ми дали оцінку, чи можна таку людину відпустити на вимогу ТЦК, щоб вона йшла воювати.

У всякому випадку, наші воїни ж не тільки стріляють з автомата чи кулемета, вони й копають. Не хочете давати їм автомат чи кулемет – дайте їм лопату в руки, щоб копали. Коротко кажучи, є безліч категорій тих, хто перебуває в місцях позбавлення волі, з огляду не на те, що вони можуть когось вбити чи поранити, а з інших міркувань. Наприклад, ті, хто порушив правила дорожнього руху, що спричинило якісь тяжкі наслідки. Чому така людина не може захищати і бути в лавах Збройних Сил України?"

18:50 Щоденний рапорт розвідки міністерства оборони Великої Британії:

• Російські війська продовжують операції на Донбасі, основні зусилля яких зосереджені на Авдіївці. Росія докладає цілеспрямованих зусиль для захоплення міста з жовтня 2023 року і досягла поступового, стійкого прогресу у відрізанні міста, а Збройні Сили України посилюють свої позиції у відповідь.

• Авдіївка знаходиться на лінії фронту на Донбасі з 2014 року. У спробі захопити місто Росія втратила щонайменше 400 танків, бойових машин піхоти та іншої техніки, а також, ймовірно, тисячі осіб особового складу.

• Далі на північ російські війська навколо Бахмута продовжують атаки на захід, майже напевно з метою захоплення міста Часів Яр. Росія не змогла просунутися далі Бахмута з моменту встановлення контролю в травні 2023 року.

17:45 Уряд Німеччини повідомив про чергову партію військової допомоги, надіслану Україні за останній тиждень:

- 18 бронетранспортерів,

- близько 4000 155-мм снарядів,

- броньована інженерна машина DACHS та 11 мінних тралів,

- 10 розвідувальних безпілотників Vector,

- 30 розвідувальних безпілотників RQ-35 Heidrun,

- 11 розвідувальних безпілотників Primoco ONE,

- 7 розвідувальних безпілотників Songbird;

- чотири автомобілі для охорони кордону,

- 500 світлодіодних ліхтарів та ІТ-обладнання.

17:05 Кабінет Міністрів України вніс зміни до Положення про порядок обліку, зберігання, списання та використання військового майна у Збройних Силах, спростивши командирам процедуру списання військового майнаповідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

16:30 За період з 30 грудня 2023 року до 7 лютого 2024 року росіяни завдали щонайменше 12 ударів щонайменше 24 балістичними ракетами північнокорейського виробництва (імовірно, Kn-23/24) по семи регіонах України: Запоріжжя, Київ (три атаки), Харків (дві атаки) та міста і села в Кіровоградській, Полтавській, Донецькій, Дніпропетровській областях, повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін. Ці обстріли вбили 14 цивільних, іще понад 70 поранено.

16:10 Станом на 13:00 в Авдіївці заблокованих українських підрозділів немаєзапевнив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський:

"У скрутній ситуації на полі бою, коли від укріплення залишаються лише руїни і купа розбитої цегли, пріоритетом для нас є збереження життя воїнів. Так, українські підрозділи з незначними втратами вийшли з позиції на південній околиці Авдіївки. На інших загрозливих напрямках, у разі потреби, також здійснюється маневр військами з переходом на нові підготовлені позиції, щоб мати змогу й надалі нищити російських окупантів і утримувати місто".

15:20 Українське Дунайське пароплавство починає формувати контейнерні каравани для забезпечення альтернативного логістичного шляху через Дунай в обхід заблокованого кордону на заході країниповідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури. Пароплавство пропонує доставляти контейнери до дунайських портів Болгарії, Сербії, Угорщини, Словаччини, Австрії, Німеччини та до румунського порту Констанца.

15:05 Президент України Володимир Зеленський прокоментував смерть Навального в колонії:

"Очевидно: він убитий Путіним, як і тисячі інших закатованих, замучених однією цією істотою. Путін завжди вбиває – він сам по собі і є війна. Він не зупиниться, його можна лише зупинити. І тільки всім разом. У співпраці.

Путіну все одно, хто загине, аби тільки він зберіг свої позиції. І саме тому він не має нічого зберегти. Путін все повинен програти, все повинен втратити і відповісти за скоєне".

14:50 Командування прийняло рішення відійти з позиції «Зеніт» на південно-східній околиці Авдіївки, повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський:

"Після багатьох місяців протистояння командування ОСУВ прийняло рішення рішення відійти з позиції “Зеніт” на південно-східній околиці Авдіївки. Ми тримали цю позицію стільки, скільки це давало можливість ефективно стримувати та знищувати ворога. Рішення відійти було ухвалено задля збереження особового складу та покращення оперативної обстановки. Тактично зайняття цих позицій не надає ворогу стратегічної переваги та не змінює ситуацію в межах Авдіївської оборонної операції. Наразі триває перегрупування військ, поповнення припасів та облаштування підрозділів на нових позиціях. Відбувається планове посилення підрозділів".

14:40 Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю Liberation заперечив думку Валерія Залужного, що хід війни з Росією можуть змінити якісь новітні технології:

"Наша війна не є унікальною. Це просто конфлікт високої інтенсивності, в якому використовується весь спектр наявних озброєнь. Ми не стоїмо на порозі застосування зброї масового знищення, але все інше, від підводних човнів до стратегічної авіації, використовується вже давно.

Саме тому, на жаль, жодні диво-технології не допоможуть жодній зі сторін. Всі спроби деяких країн знайти диво-зброю провалилися. Питання в тому, як розподіляти ресурси, як використовувати те, що є, і як планувати лінії постачання. У тривалій війні перемагає країна з найсильнішою економікою та логістикою".

14:15 Президент України Володимир Зеленський підписав із федеральним канцлером ФРН Олафом Шольцом Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку між Україною та Федеративною Республікою Німеччина, документ, укладений у межах Спільної декларації, яку прийняли Україна та члени «Групи семи» у Вільнюсі 12 липня 2023 року.

13:55 Речник повітряних Сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону прокоментував вирву в селі Буда-Бабинецька під Києвом, висловивши сумнів, що цю ракету збила українська система ППО:

"Чому саме там впала – це треба досліджувати. Чи це був вплив на неї певними засобами, чи просто неточна, як це часто буває в російських ракетах. Вони перестають бути такими якісними, якими були раніше. А який це був тип ракети, чи вибухнула вона після влучання від неї чи це було просто попадання – це вже мають з'ясувати фахівці. Але це точно не могла бути авіабомба. Авіабомби вагою 500 кг можуть летіти після перетину лінії фронту кілометрів 20-25. Тут очевидно, що це ракета. Одразу всі повідомляють, хочуть першими це зробити, що всі ракети збиті в тому чи іншому регіоні. Я б не сказав, що ця ракета виглядає як збита. Це, фактично, виглядає як вирва від балістичної ракети. Тому що ми бачимо, що в ґрунт вона зарилася глибоко. Відповідно, ракета могла туди влучити і вибухнути".

13:30 Російський опозиційний політик Алєксєй Навальний помер у виправній колонії №3 в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, повідомили у федеральній службі виконання покарань РФ. Йому було 47 років.

13:05 Угорщина долучилася до коаліції, яка займатиметься розмінуванням України, підписавши Меморандум про взаєморозуміння з 20 іншими країнами – членами НАТО про створення Коаліції з протимінної діяльності під час міністерської зустрічі в Брюсселі, повідомив міністр оборони Угорщини Криштоф Салай-Бобровницький.

12:40 Ситуація в Авдіївці, яку намагаються захопити російські війська, залишається складною, але контрольованою, повідомив командувач ОСУВ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський. Запеклі бої точаться в межах міста. Наші війська застосовують усі наявні сили та засоби для стримування ворога. Відбувається планове підсилення підрозділів та здійснюється маневр військами на загрозливих напрямках, виділено додатковий ресурс боєприпасів та інших засобів ураження.

12:35 За інформацією від польських прикордонників, сьогодні близько 11:10 на території Польщі на дорозі перед пунктом пропуску "Корчова", суміжному з українським пунктом пропуску "Краковець", польські аграрії розпочали блокування руху вантажних транспортних засобів. У зв’язку з цим ускладнення руху можливе і на виїзд з Польщі, і на в’їзд.

12:05 Президент України Володимир Зеленський прибув до Німеччини:

"Попереду два важливі дні. Заплановані зустрічі з партнерами в Німеччині та Франції, нові домовленості та участь у Мюнхенській безпековій конференції. Нова архітектура безпеки для України, нові можливості. Робимо все, щоб якнайшвидше закінчити війну на справедливих українських умовах та забезпечити надійний мир".

11:35 Російські війська під час наступу на Авдіївку застосовують заборонені Женевською конвенцією фосфорні бомбиповідомляє Третя окрема штурмова бригада з лінії фронту:

"Авдіївка. Коксохімічний завод... Окупанти застосовують фосфорні снаряди, від яких відбувається займання цистерн з мазутом. Отруйний смог розповсюджується всією територією заводу. По 60 авіаційних бомб – удень і вночі, ворожі обстріли з артилерії та РСЗВ. Безперервні штурми на броньованій техніці та навали піхоти противника".

11:15 На Львівщині відновлено енергопостачання всіх споживачів, що були знеструмлені через пошкодження обладнання обленерго під час ракетної атаки 15 лютого, відрапортували в Укренерго.

11:05 Споживання поступово збільшується через невелике похолодання (2,6°C 15 лютого проти 0,3°C 16 лютого), повідомили в Укренерго. Вчора, 15 лютого, добовий максимум споживання був зафіксований близько 18:30 на рівні на 0,4% вищому, ніж у середу, 14 лютого. Сьогодні, 16 лютого, станом на 09:40 рівень споживання електроенергії на 2,3 % вищий за відповідний показник 15 лютого.

10:40 Протягом минулої доби російські війська з різних видів озброєння (міномети, танки, артилерія, РСЗВ, БПЛА, тактична авіація) обстріляли 99 населених пунктів на території 11 областей України, підтверджено ураження 89 об’єктів інфраструктури. За попередньою інформацією, є загиблі та поранені серед цивільного населення, кількість жертв уточнюється.

10:20 Після аварійного ремонту до роботи повернуто блок ТЕС. У резерві 13 блоків теплоелектростанцій, які будуть задіяні у разі потреби, повідомили в Міненерго. Дефіциту електроенергії в енергосистемі не фіксується. Ситуація контрольована. Система збалансована. Графіки відключень не застосовуються.

10:00 Оцінка Генерального штабу ЗСУ загальних бойових втрат росіян з 24.02.22 по нині:

Зі всієї наявної на початок повномасштабного вторгнення в РФ техніки за час війни знищено:

189,3% танків (з них 2,1% за минулий тиждень),

 69,9% бойових броньованих машин (з них 1,1% за минулий тиждень),

211,8% автомобільної техніки (з них 2,3% за минулий тиждень),

312,9% артилерійських систем (з них 5,9% за минулий тиждень),

 88,2% РСЗВ (з них 0,3% за минулий тиждень),

 47,5% засобів ППО (з них 0,4% за минулий тиждень),

 26,7% літаків (з них 0% за минулий тиждень),

 36,5% гелікоптерів (з них 0% за минулий тиждень).

09:50 Палата представників США пішла на канікули до кінця лютого, не проголосувавши ухвалений Сенатом законопроєкт із пакетом допомоги Україні. Президент США Джо Байден відреагував, затвітивши: "Нездатність підтримати Україну в цей критичний момент ніколи не буде забута".

09:4Станом на 07:00 в Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває 2 російські кораблі, серед яких немає носіїв крилатих ракет "Калібр"повідомили у Військово-морських силах ЗСУ.

09:30 Ключові висновки аналізу поточної ситуації від американського Інституту вивчення війни за минулу добу:

• Російські війська проводять тактичний розворот через Авдіївку з метою створення умов, які змусять українські війська залишити свої позиції в місті. Українські війська ще не повністю відійшли з населеного пункту і продовжують перешкоджати російським військам досягти успіхів, які були би більш значними, ніж поточне поступове просування.

• Російські наступальні зусилля з метою захоплення Авдіївки підкреслюють нездатність російських військових здійснити успішне оперативне оточення в Україні.

• Потенційне захоплення Авдіївки не матиме оперативного значення і, ймовірно, принесе Кремлю лише негайну інформаційну та політичну перемогу.

• За повідомленнями, російське командування реорганізувало командні структури свого угруповання військ на півдні України.

• У ніч з 14 на 15 лютого російські війська провели відносно велику серію ракетних ударів по Україні.

• За повідомленнями, українські силовики здійснили успішний удар з безпілотника по нафтобазі в Курській області.

• Путін продовжує розробляти аморфну ідеологію для підтримки геополітичної конфронтації Росії з Заходом, намагаючись зобразити Москву як лідера міжнародного антинацистського руху.

• Путін навмисно спотворив заяву Державного секретаря США Ентоні Блінкена, намагаючись просувати псевдоісторію, спрямовану на заперечення української державності.

• Російські джерела стверджують, що російські військові офіційно відсторонили командувача Чорноморського флоту Росії адмірала Віктора Соколова і замінили його начальником штабу ЧФ віцеадміралом Сєргєєм Пінчуком.

• Окремі члени коаліції на чолі з США – Контактна група з питань оборони України (також відома як Рамштайнський формат) – офіційно створили коаліцію з протиповітряної оборони та домовилися про створення коаліції з безпілотників і коаліції з розмінування на підтримку України після 19-го засідання групи в Брюсселі 14 лютого.

• Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ після зустрічі міністрів оборони країн Альянсу в Брюсселі 15 лютого оголосив, що НАТО й Україна створять спільний аналітичний, тренувальний та освітній центр у Польщі.

• Путін відвідав 15 лютого завод "Уралвагонзавод" у Свердловській області, одного з найбільших російських виробників танків, щоб підтримати зусилля Росії з розширення оборонно-промислової бази.

• Голова української атомної компанії "Енергоатом" Петро Котін заявив, що ситуація на окупованій Запорізькій атомній електростанції стає все більш небезпечною через російську активність поблизу станції та на ній.

09:05 Інтенсивність російських атак (за даними зведень  Генерального штабу ЗСУ):

08:55 Інтенсивність російських ракетних та авіаційних ударів і обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах (за даними зведень Генерального штабу ЗСУ):

08:45 Ранкове зведення Генерального штабу ЗСУ:

Противник і надалі продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

Протягом минулої доби відбулося 95 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 34 ракетні та 85 авіаційних ударів, здійснив 114 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені та загиблі серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, навчальні заклади а також об’єкти критичної інфраструктури.

Авіаційних ударів зазнали: Охрімівка, Мала Вовча, Нестерне, Бударки, Чорне, Колодязне, Іванівка Харківської області; Стельмахівка, Новолюбівка, Білогорівка Луганської області, Терни, Новосадове, Іванівське, Часів Яр, Костянтинівка, Кліщіївка, Нью-Йорк, Авдіївка, Новоселівка Перша, Очеретине, Бердичі, Орлівка, Ласточкине, Георгіївка, Водяне, Шевченко, Старомайорське Донецької області; Новодарівка Запорізької області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

В зоні відповідальності ОСУВ “Північ” на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито 3 атаки ворога біля Синьківки та Іванівки Харківської області.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили 6 атак противника в районах населених пунктів Терни, Ямполівка та Веселе Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 10 атак противника неподалік Богданівки, Іванівського, Кліщіївки, Андріївки Донецької області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 28 атак ворога в районах Авдіївки, Ласточкиного та ще 5 атак неподалік Первомайського та Невельського Донецької області. Згідно з прийнятим рішенням, відбувається планове підсилення підрозділів та здійснюється маневр військами на загрозливих напрямках.

На Мар’їнському напрямку українські воїни продовжують стримувати противника поблизу Красногорівки, Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 34 атаки.

На Новопавлівському напрямку нашими захисниками відбито 3 атаки ворога південніше Пречистівки та в районі Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують утримання позицій та відбиття штурмів окупаційних військ. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив 3 безуспішні штурми.

Водночас наші воїни активними діями завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу противника. Також, наприкінці минулої доби силами та засобами протиповітряної оборони України знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 1 пункту управління, 3 районах зосередження особового складу, 1 артилерійському засобу, 1 складу боєприпасів, 1 радіолокаційній станції противника.

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+