Я Глобине
сьогодні 24 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 320.

10.01.2023 11:38
369
0

09.01.2023 р.

22:00 Ситуація у Соледарі залишається напруженою. Окупанти підтягують резерви та змогли взяти під вогневий контроль трасу для постачання озброєння ЗСУ. Бої у місті йдуть за кожний будинок, командування 46-ї аеромобільної бригади та 10-ї гірничо-штурмової бригади роблять все, щоб ефективно знищувати ворога, місто під контролем ЗСУ.

19:00 Після таємничих вибухів на аеродромі Енгельс росіяни прибрали звідти частину стратегічних бомбардувальників. Тепер їх там лишилося лише шість.

18:00 Окупанти провели перегрупування та пішли на черговий штурм Соледара.

17:00 У західних ЗМІ з'явилася інформація, що Україна може отримати від Великої Британії танки Challenger 2,

16:00 Західні експерти припускають високої ймовірності того, що після поразки у війні проти України росія розвалиться до 2033 року.

15:00 Голова Офісу президента Андрій Єрмак про ситуацію на сході: "Вони намагаються закидати наші сили трупами заради примарної мети здобути хоч якусь перемогу, щоб виправдати вже проведену мобілізацію. Але в них не виходить — подвиг наших воїнів титанічний. Соледар, Бахмут і Схід зараз тримаються".

Зеленський переговорив з прем'єр-міністром Португалії Антоніу Коштою: "Говорили про безпекову співпрацю. Подякував за готовність надавати дієву підтримку енергетичній системі України. Також обговорили конкретні кроки щодо реалізації нашої формули миру".

14:15 Польща має намір передати Україні танки Leopard 2, — однак мова не про сотню танків, а кілька десятків, повідомляє голова польського Бюро міжнародної політики Якуб Кумох.

Війни, подібні до війни в Україні, де цивільні території зазнають безладного знищення, є "злочином проти Бога та людства", заявив Папа Римський Франциск.

13:00 Споживання електроенергії в Україні зросло через зниження температури та збільшення споживання промисловістю та бізнесом з початком робочого тижня, тому до всіх областей України доведені ліміти споживання, які діють з 4:00 до 24:00. Перевищення лімітів призводить до застосування аварійних обмежень, — "Укренерго".

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг не виключає можливості постачання Україні важких танків, про це він заявив в інтерв'ю газеті Svenska Dagbladet.

Вночі ворог обстріляв об'єкти критичної інфраструктури Херсона, сталася пожежа, згорів автомобіль установи, зруйновано електропідстанцію, що живить кілька котелень, — голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

Внаслідок удару по ринку в смт Шевченкове на Харківщині загинуло дві жінки, 50 і 60 років, — повідомив керівник пресслужби Харківської ОВА Віталій Крицький. Одна з жінок була власницею м'ясного магазину, інша просто прийшла за покупками. В прокуратурі уточнюють, що також постраждали ще троє жінок та 10-річна дівчинка. Попередньо обстріл був з Білгородської області.

Ринок в пгт Шевченкове Харківської області після обстрілу 09.01.2022
Ринок в пгт Шевченкове Харківської області після обстрілу 09.01.2022

12:00 Україна просила Грузію повернути їй зенітно-ракетні комплекси "Бук", які були надані країні під час російського вторгнення 2008 року. Але Грузія відмовила, розповів тимчасово повірений у справах України в Грузії Андрій Касьянов.

Також запит України включав і передані Грузії США протитанкові комплекси Javelin. Щодо останнього була не лише згода з боку Вашингтона, але й навіть пропозиція замінити їх на новіші комплекси, пише "Європейська правда".

11:00 У Соледарі ситуація напружена: у ЗСУ розповіли про нові кроки та пояснили, як мороз впливає на бої.

Стало відомо, що внаслідок удару по Шевченковому загинула 60-річна жінка.

10:00 Ворог завдав ракетного удару по ринку в селищі Шевченкове Куп'янського району Харківщини, постраждало сім мирних жителів, серед яких 13-річна дівчинка. Попередньо стріляли ракетами С-300, інформує голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Наслідки ракетного удару по смт Шевченкове у Харківській області 09.01.2023
Наслідки ракетного удару по смт Шевченкове у Харківській області 09.01.2023

09:30 росія стала запускати більше розвідувальних дронів "Орлан-10" над Україною, це може говорити про підготовку нового ракетного удару, розповіла Наталія Гуменюк.

Тим часом британська розвідка вважає, що росія боїться використовувати сучасні винищувачі Су-57 на території України, щоб не втратити їх.

08:15 За минулу добу ЗСУ знищили 3 ворожі гелікоптери, 7 безпілотників, 11 танків, та багато одиниць іншої техніки:

Втрати росії в Україні 09.01.2023
Втрати росії в Україні 09.01.2023

На Одещині сьогодні можуть бути чутно вибухи, — фахівці знищать знайдені снаряди Другої світової.

Також шумно може бути на Івано-Франківщині, там військові проводитимуть навчання.

07:00 Кілька важливих новин на ранок:

  • в Україні за минулу добу збили гелікоптери Ка-52, Мі-24 та Мі-8 росії, а також три дрони-розвідники "Орлан-10", — Генштаб ЗСУ;
  • вночі в районі Шебекіно Білгородської області рф чули вибухи;
  • вчора росія заявила буцімто провела "операцію відплати" за Макіївку в Краматорську та вбила 600 українських військових, — західні ЗМІ та аналітики не знайшли жодних доказів цьому;
  • підтримка України у війні проти росії — обов'язок країн Заходу, вважає прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала;
  • Німеччина передала Херсону 7 генераторів високої потужності для водопровідно-каналізаційного господарства, онкодиспансеру та Херсонтеплоенерго.

06:00 В лютому влада Італії ухвалить рішення про постачання Україні зенітних ракетних комплексів і ракет — ЗМІ.

05:00 Росія готова тікати з Криму — Подоляк в ефірі телемарафону.

04:00 Генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав посилити підтримку України.

03:00 У Німеччині припускають можливість передачі Україні танків Leopard.

02:00 Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський побував на позиціях захисників під Бахмутом та Соледаром – обговорювалося зміцнення позицій.

01:00 Українські військові збили ударний вертоліт ворога Ка-52.

00:00 У Білорусі з 16 січня по 1 лютого проходитимуть спільні з росією навчання бойової авіації, заявили в міноборони країни

Джерело: telegraf

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+