Я Глобине
сьогодні 11 травня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 318.

09.01.2023 12:45
314
0

07.01.2023 р.

23:00 Міжвідомча комісія, на підставі висновку якої УПЦ (МП) втратила контроль над верхньою частиною Києво-Печерської лаври (Верхньою Лаврою), продовжує свою діяльність й надалі вивчає стан справ у Нижній Лаврі, повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

22:00 У Гуляйполі Запорізької області за добу було зафіксовано близько 200 влучень ворожих снарядів, повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

21:00 У Лондоні у березні відбудеться зустріч міністрів юстиції з усього світу, на якій обговорюватимуться кроки щодо підтримки Міжнародного кримінального суду, який розслідує військові злочини в Україні, повідомляє прес-служба уряду Великобританії.

20:00 Російські окупанти обстріляли Покровську громаду на Дніпропетровщині, наслідки обстрілу уточнюються, повідомляє голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

19:00 Рада безпеки ООН планує провести засідання у рамках програми "Підтримання миру та безпеки в Україні" у п'ятницю, 13 січня.

18:00 Зеленський підписав указ, яким ухвалив рішення РНБО України щодо запровадження санкцій проти низки російських діячів культури та пропагандистів.

Санкції вводяться проти 119 представників російського шоу-бізнесу та медіа-сфери. Так, у списку санкцій зазначені співаки Філіп Кіркоров, Ірина Аллегрова, Лариса Доліна, Григорій Лепс, Поліна Гагаріна, Сергій Лазарєв, Дмитро Білан, Лоліта Мілявська, Валерій Кіпелов, репер Баста (Василь Вакуленко), актори Дмитро Дюжев та Дмитро Харатьян, дизайнер Артем Лебедєв. Санкції накладаються також на Євгена Петросяна, Микиту Міхалкова та Леоніда Якубовича.

Також до списку включені пропагандисти Олександр Дугін, Дмитро Кисельов та Маргарита Сімоньян.

Крім того, санкції запроваджено стосовно громадянки України, телеведучої Жанни Бадоєвої.

17:00 росія може оголосити нову хвилю мобілізації 15 січня. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Черняк у коментарі німецькому виданню t-online.

16:00 Зеленський призупинив українське громадянство кількох священиків УПЦ МП.

15:00 Соледар Донецької області залишається під контролем ЗСУ, стверджує народний депутат фракції "Слуга народу", заступник голови парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Юрій Мисягін.

У 46-й окремій десантно-штурмовій бригаді ЗСУ підтвердили цю інформацію, зазначивши, що на околицях міста тривають запеклі бої.

14:00 Двоє жителів Донецької області загинули та вісім отримали поранення внаслідок обстрілів з боку російських окупантів у ніч на суботу, повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

13:00 Споживання в Україні на 11:00 суботи завдяки вихідному та водночас святковому дню нижче, ніж у п'ятницю, навіть за суттєвого зниження температури, повідомляє "Укренерго". Для забезпечення балансу в енергосистемі до областей доведено ліміти, що діють з 10.00 до 23.00.

11:00 Поки у Києво-Печерській Лаврі проходило різдвяне богослужіння, Дніпропетровську область атакували російські окупанти.

10:00 На окупованій території Запорізької області ЗСУ успішно відпрацювали чергове розташування окупантів. Повідомляється, що завдяки одному прицільному удару могли бути знищені одразу 150 окупантів.

09:00 Міністр оборони США Ллойд Остін у розмові з українським колегою Олексієм Резніковим запевнив, що Вашингтон заохочуватиме західних партнерів збільшувати кількість озброєння. Зокрема, мова йдеться про системи ППО, бойові машині та інші "критично важливі сили і засоби" для підтримки України.

08:00 Розібралися для вас, чого варто очікувати від нового пакету військової допомоги для України, який спільно готують США та інші західні союзники. У нього увійдуть не лише сучасні БМП, а й безліч ракет, САУ та інших необхідних на фронті речей.

07:00 Жодного перемир'я росіяни дотримуватися не стали. Як свідчать актуальні карти боїв в Україні, російські окупанти продовжують наступати в районі Бахмута та Авдіївки.

Карта боїв в Україні 7 січня
Карта боїв в Україні 7 січня

06:30 Зібрали для вас ще кілька основних нічних новин, які ви могли пропустити:

  • у небі над Севастополем було збито безпілотник, колаборанти вже звинуватили у запуску ЗСУ;
  • вже у січні 2023 року українських військових почнуть навчати працювати із комплексами Patriot — CNN;
  • військовий експерт Роман Світан переконаний, що росіяни можуть перейти після 7 січня у новий наступ на Донбасі;
  • російський диктатор володимир путін, допоки його війська обстрілювали в "перемир'я" українські міста, побував у одному із храмів Москви на різдвяній службі.

06:00 Військові росії вербують найманців для війни Україні, а основним регіоном для цього є Балкани, — Центр національного спротиву.

05:00 Україні для відновлення телекомунікаційного сектора потрібно як мінімум 1,79 млрд доларів — Міжнародна спілка електрозв'язку (ITU).

03:00 російські війська не припиняли атаки 6 січня, попри ними ж оголошене "Різдвяне перемир'я" – Гайдай.

01:45 Рєзніков зателефонував голові Пентагону Остіну – обговорили деталі нового пакету допомоги США та наступний "Рамштайн".

01:00 Навчання українських військових роботі з ППО Patriot розпочнеться вже цього місяця, — CNN.

00:00 Фінляндія розглядає можливість передачі Україні танків Leopard 2. За словами представника Комітету з питань оборони Антті Хаккянена, його країна має передати танки ЗСУ, якщо така практика практикуватиметься іншими країнами.

Джерело: telegraf

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+