Я Глобине
сьогодні 27 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 309.

30.12.2022 12:12
385
0

29.12.2022 р.

23:00 Словенія передасть Україні 88 трансформаторів та інше енергетичне обладнання.

22:00 У небі над тимчасово окупованим Бердянськом місцеві жителі помітили багато російських гелікоптерів.

21:00 Дніпро повертається до графіків стабілізаційних відключень світла.

20:00 Внаслідок масованого ракетного удару, завданого російськими окупантами по території України в четвер, загинули троє людей, повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

19:00 Володимир Зеленський підписав закон "Про медіа".

18:00 За словами заступника начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексія Громова, зараз на білоруських полігонах налічується до 11 000 особового складу противника.

17:00 Після падіння ракети на території Білорусі в МЗС лукашенка було викликано українського посла.

16:00 ЗСУ з метою захисту України робитимуть все, що необхідно, і можуть опинитися там, де вважають за потрібне, навіть на території росії, — заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

Внаслідок удару по Харкову загинуло двоє людей, ще одна особа постраждала.

У Білорусі заявили, що збили ракету у прикордонному з Україною районі.

14:00 Внаслідок ракетної атаки 29 грудня були прильоти по об'єктах у Львівській, Івано-Франківській та Одеській областях, — росія мала великі надії на цей обстріл, бо готувалася до нього два тижні.

12:35 Майже 60% українців підтримують удари по енергетичній інфраструктурі рф. Однозначно противної думки дотримуються усемеро менше наших громадян.

Такі дані спільного соціологічного дослідження компанії "Active Group" та видання "Телеграф".

На запитання "Чи повинна Україна здійснювати масові атаки енергетичної інфраструктури російської федерації?" 59,2% опитаних відповіли ствердно,

  • 41,5% виступають однозначно за атаки на інфраструктуру рф,
  • 17,7% — скоріше згодні.
  • 16,3% відповіли "скоріше ні",
  • 8,2% однозначно проти таких атак.

11:55 Сили оборони України збили 54 з 69 ракет, застосованих сьогодні ворогом для масованої атаки, повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов.

11:50 Внаслідок сьогоднішньої ракетної атаки Росії є пошкодження об'єктів енергосистеми, найскладніша ситуація у Київській, Одеській областях, а також на заході України, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

11:30 Жителі Енгельса повідомляють про вибухи у районі аеродрому. Чути повітряну тривогу. Імовірно, спрацювали системи ППО.

11:04 Усі 16 ракет, які летіли на Київ, збиті, повідомляють у Київській міській військовій адміністрації.

10:52 Село на Івано-Франківщині — ракета влетіла прямо в будинок, але, на щастя, не вибухнула.

08:40 Повідомляється про звуки вибухів у Кеві, Житомирській, Одеській та Сумській областях. Попередньо працює ППО.

В Одеській, Дніпропетровській та деяких інших областях застосували екстрені відключення електрики.

07:50 Є повідомлення про можливі ракетні запуски в бік України, — наразі уточнюється, учбові вони чи ні.

Вночі окупанти вчергове завдали удару по енергетичній інфраструктурі Харкова, застосувавши для цього 13 іранських БпЛА "Шахед-136". 11 цих дронів підрозділи Сил оборони України збили, — Генштаб ЗСУ.

07:00 ОК "Південь": росія додатково вивела в Чорне море підводний ракетоносій. Сумарний залп "Калібрів" збільшено до 20 ракет.

Голова Запорізької ОВА Олександр Старух показав фото наслідків нічного обстрілу передмістя Запоріжжя, — ракетами були зруйновані кілька будівель, пошкоджені газогін та лінія електропостачання. На щастя обійшлося без жертв.

06:20 ОК "Південь" повідомляє: ворог вивів на бойове чергування в Чорному морі два надводних ракетоносії з 16 "Калібрами" напоготові. Оголошено ракетну небезпеку по півдню України. Зафіксовано активність стратегічної авіації. Не нехтуйте власною безпекою!

06:00 Ранок розпочався з повітряної тривоги у багатьох областях України.

3:00 Окупанти вночі обстріляли два села на Запорізькій області. Інформація про постраждалих та руйнування уточнюється

1:00 В Одесі відбувається демонтаж скандального пам'ятника Катерині II.

00:00 За попередніми оцінками, під час вечірньої масової атаки дронів на Україну сили ППО збили 21 іранський "Шахед"

Джерело: telegraf

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+