Я Глобине
сьогодні 05 травня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 291.

12.12.2022 12:14
296
0

11.12.2022 р.

23:00 Зеленський планує провести телефонну розмову з американським колегою Джо Байденом 11 грудня.

22:00 Естонія вимагає збільшити постачання зброї Україні. "Я настійно закликаю всіх союзників, зокрема ФРН, направити в Україну все, що їй необхідно….", — сказала прем'єрка Кая Каллас.

Якщо зброю буде направлено в січні-лютому, це зможе врятувати багато життів, переконана вона.

21:00 Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що кампанія зі звільнення українських територій продовжуватиметься, коли це дозволятиме погодні умови.

20:00 Туреччина надасть гуманітарну допомогу Україні для подолання тяжкої зими, заявив турецький лідер Реджеп Ердоган.

19:00 Генштаб у вечірньому зведенні повідомив про успішну роботу ЗСУ. Було уражено:

  • 7 пунктів управління;
  • 10 районів зосередження особового складу;
  • 1 склад БК;
  • район зосередження артилерії ворожої артилерії.

18:00 До відповідальності за воєнні злочини й звірства в Україні має бути притягнуте керівництво росії включно з путіним, заявив голова МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі.

17:00 Після восьми хвиль ракетних атак пошкоджені всі теплові та гідроелектростанції, різною мірою постраждало 40% обʼєктів високовольтної мережі, заявив український премʼєр Денис Шмигаль.

16:00 Станом на день неділі на Одещині 300 тисяч абонентів залишаються без світла, повідомив голова Одеської ОВА Максим Марченко.

Російські окупанти обстріляли Курахово (Донецька обл.) із реактивних систем залпового вогню "Ураган", повідомив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко. Він зазначив, що, за попередньою інформацією, постраждалих в результаті обстрілу немає.

15:00 Російські окупанти під час двох останніх атак по Україні запускали дрони зі східної частини Азовського моря (Краснодарський край), повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Зеленський переговорив з Макроном. "Синхронізували позиції напередодні онлайн-саміту G7 та конференції з підтримки України в Парижі. Обговорили реалізацію нашої десятикрокової формули миру, співпрацю щодо оборони та енергетичної стабільності України", — йдеться у повідомленні.

Ердоган та путін провели телефонну розмову, повідомляє адміністрація президента Туреччини. Обговорювалися двосторонні відносини, реалізація зернової угоди. Також Ердоган висловив думку, що цим коридором можна почати експорт та іншої продукції. Зокрема – продуктів харчування. Ердоган також висловив надію на якнайшвидше врегулювання "української кризи".

13:25 Німеччина пообіцяла передати Україні більше зброї та боєприпасів, також йдуть переговори про поставки сучасних танків, — розповів посол України в Німеччині Олексій Макеєв.

Повітряна тривога у Києві та багатьох областях України.

12:00 Боротьба за Крим між Україною та рф може затягнутися на десятиліття, як конфлікт в Карабасі, — вважають у Washington Post.

Херсон: вночі окупанти обстріляли обʼєкт критичної інфраструктури, внаслідок чого знищено кілька службових авто енергетиків, зранку теж були обстріли, горів житловий будинок.

11:00 Мешканці Маріуполя просять врятувати їх та відновити будинки, але окупаційна "влада" продовжує масове знесення, люди без опалення, а у квартирах потопи через дощі, — про це повідомляють місцеві канали.

Такі плакати маріупольці вішають на пошкоджених будинках обстрілами

10:00 До 12 години на Знам‘янському кар‘єрі у Кіровоградській області заплановані роботи, в районі може бути чутно планові вибухи, — голова ОВА Андрій Райкович.

росія орієнтовно втратила в Україні вже більше 94 тисяч окупантів.

Втрати росії в Україні 11.12.2022
Втрати росії в Україні 11.12.2022

09:20 Вночі серйозно обстріляли центр Донецька, зачепило будинки.

В окупованому Чорноморському в Криму на пляжах риють окопи та чергує поліція, повідомляють місцеві канали.

Окопи на пляжі в Криму
Окопи на пляжі в Криму

08:30 дмитро медведєв заявив, що вороги росії знаходяться не тільки в Києві, а й у Європі, Північній Америці, Японії, Австралії та Новій Зеландії, — на тлі цього росія нібито готує нову зброю ураження.

07:20 Кілька важливих новин на ранок:

  • минулого вечора півтори мільйони людей у Одесі та області були без світла, — електрику їм мають дати протягом кількох днів, проте повне відновлення системи потребує кілька місяців;
  • найбільший дефіцит електроенергії зараз у Львівській, Вінницькій, Київській, Тернопільській, Сумській , Закарпатській, Житомирській та Хмельницькій областях та у Києві;
  • росія продовжує зазнавати великих втрат в районі Бахмута і може спробувати "обійти" його, — ISW;
  • у Мелітополі вночі завдали удару по зосередженню окупантів, могло загинути близько 200 осіб;
  • в Криму вчора вранці горіла база російських військових, були загиблі, відповідальність за інцидент взяли на себе українські партизани;
  • ввечері в Криму також лунали вибухи, вперше з літа було оголошено повітряну тривогу, проте окупанти заявили, ніби то працювала ППО.

05:55 Путін може втратити підтримку "ядерного" провоєнного електорату через нездатність виконати обіцянку "захистити" Донбас, — ISW.

05:30 В Румунії знищили "російський сюрприз", який дрейфував біля берега.

05:00 Данилов: Ми ні в кого не питатимемо, куди і де завдавати ударів по агресору.

04:00 Омбудсмен прокоментував можливість обміну представників УПЦ МП на полонених українців. 

03:00 У Миколаєві відправили до СІЗО "головну бухгалтерку" адміністрації окупантів.

02:00 Військова підтримка України Литвою склала 280 мільйонів євро — Міноборони країни.

 

01:00 "Укроборонпром" працює над ударним дроном на зразок Shahed, але з можливістю повернення.

00:00 В ОК "Південь" кажуть, що функціонування іранських дронів-камікадзе залежить від погодних умов. Оскільки зараз в Одесі плюсова температура, то окупанти знову вирішили здійснити запуск по області

Джерело: telegraf

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+