Я Глобине
сьогодні 05 травня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 252.

03.11.2022 12:10
320
0

02.11.2022 р.

23:00 Дрон-камікадзе атакував Кривий Ріг, повідомив мер міста Олександр Вілкул.

Україна попередила Іран про наслідки в разі передачі росії ракет і додаткових дронів.

22:00 У Запоріжжі чули звуки вибухів, але нині на території міста прильоти не зафіксовано. Є інформація про атаку передмістя. Також працює протиповітряна оборона. Військові повідомляють, що всі "шахіди", які летіли в напрямку Запоріжжя, знищені, повідомляє секретар міськради Анатолій Куртєв.

21:00 Прем'єр-міністр Денис Шмигаль пропонує Верховній Раді ратифікувати меморандум про домовленість між урядом України та організацією НАТО щодо зв'язку та інформації щодо співробітництва в рамках програми НАТО "Партнерство заради миру".

Швейцарія долучилася до санкцій Європейського Союзу щодо Ірану за поставки рф дронів, які та використовує у війні проти України, повідомляє агентство Reuters.

20:00 "Укрзалізниця" відновила залізничне сполучення з Куп'янськом Харківської області.

19:00 В Україні зникли безвісти майже сім тисяч людей, заявила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

Російські окупанти погрожують конфіскувати обладнання підприємств сонячної генерації електроенергії, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях України, власники яких знаходяться на підконтрольній українській владі території країни, повідомляє Генштаб ЗСУ.

18:00 Іспанія передає новий пакет військової допомоги Україні — він включає батарею зенітно-ракетного комплексу Aspide, системи ППО Hawk, протитанкові ракетні комплекси, гармати та снаряди до них.

Польща на кордоні з Калінінградською областю рф збудує паркан із колючим дротом та триметровою траншеєю.

17:00 Найінтенсивніші бої йдуть у Бахмуті та Соледарі, де ЗСУ відбивають за добу десятки атак рф, повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

16:00 Бюро економічної безпеки викрило колишнього члена ОПЗЖ та екснардепа в ухиленні від сплати податків на 60 мільйонів гривень. Мова про гауляйтера окупованої частини Херсонської області Володимира Сальдо.

15:00 Дочка екс-міністра оборони Лебедєва, підозрюваного у держзраді, забезпечувала обладнанням оборонний комплекс держави-агресора.

14:00 У росії обговорюють застосування ядерної зброї у війні проти України — про це повідомляє The New York Times, посилаючись на офіційні особи США.

13:00 Феєричний провал путіна: росія повертається до "зернової угоди".

12:00 Ексміністр Британії Борис Джонсон заявив, що російський президент володимир путін все ж не наважиться на застосування ядерної зброї проти України. Про це він розповів під час свого інтерв'ю для західного видання.

11:00 Експредставник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер прокоментував подальший розвиток війни в Україні, зокрема ймовірність повернення до переговорного процесу з росіянами, наголосивши, що переговорів із рф точно більше не буде.

10:00 У Луцьку вирішили відправити книги російських письменників та поетів на переробку. Із колишньої класики планують зробити туалетний папір.

В Одесі тим часом оригінально "прикрасили" пам'ятник російській імператриці Катерині ІІ. Тепер вона повністю відповідає своєму негласному статусу ката українського народу.

Пам'ятник Катерині II в Одесі 2 листопада
Пам'ятник Катерині II в Одесі 2 листопада

09:00 Італія та Франція збираються передати Україні партію ракетно-зенітних комплексів SAMP/T. Вони мають репутацію одних із найкращих серед засобів для протиповітряних систем. "Телеграф" зібрав усе, що відомо про характеристики цього озброєння, в одному матеріалі.

08:00 У Великій Британії вперше в історії подано позов проти бійців ПВК Вагнера, які воюють в Україні на боці російських окупантів. Представником позивачів, які втекли від війни в Україні, стане юридична фірма McCue Jury and Partners.

Минулої ночі представники наших Повітряних Сил змогли збити 12 з 13 випущених по Україні дронів-шахідів.

 

Один із "упущених" засобами ППО безпілотників атакував об'єкт інфраструктури на Черкащині. На щастя, обійшлося без людських жертв.

 

07:00 Проаналізували для вас свіжі карти боїв в Україні від Інституту вивчення війни. Українські контрнаступальні дії продовжуються як у напрямку Сватового та Кремінної, так і на Херсонщині.

Карта боїв в Україні 2 листопада
Карта боїв в Україні 2 листопада

У Генштабі ЗСУ поділилися свіжим зведенням про події на фронті. Варто зазначити, що росіяни настільки зневірилися, що знову взялися прикриватися мирним населенням. Крім цього, масово вивозяться архіви на Херсонщині.

 

06:00 Зібрали для вас важливі події ночі, які ви могли проспати:

  • вибухи лунали на Дніпропетровщині та Полтавщині, також було "голосно" у тимчасово окупованому Херсоні;
  • Північна Корея здійснила запуск балістичних ракет у бік Японії;
  • зерновий коридор у Чорному морі відновить свою роботу 3 листопада, це підтвердили в українському Мінінфраструктури;
  • Міноборони Білорусі проведе спільне засідання з російським відомством — під керівництвом сергія шойгу.

В Інституті вивчення війни випустили новий тип карт — тепер про те, як працює український партизанський рух, можна дізнатися в режимі онлайн. Карта є інтерактивною — дивитися за посиланням.

Карта партизанського руху в Україні
Карта партизанського руху в Україні

03:00 Тим часом КНДР загрожує США та Південній Кореї застосуванням ядерної зброї, якщо ті не припинять свої навчання

01:00 Окупанти знову запустили іранські дрони по Україні. Про роботу ППО повідомляли у Полтавській та Дніпропетровській областях, звуки "мопедів" чули й на Черкащині.

00:00 Для всіх споживачів в Україні вже відновлено технічну можливість водопостачання. Для більшості також є технічна можливість постачання електрики. Стабілізаційні відключення продовжуються у дев’яти регіонах України. Енергетики та місцева влада роблять все, щоб скоротити час відключень, сказав у відеозверненні президент України Володимир Зеленський.

Джерело: telegraf

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+