Я Глобине
сьогодні 05 травня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 251.

02.11.2022 09:34
324
0

01.11.2022 р.

23:00 Із напрямку Дніпропетровської області на Полтавщину рухаються БПЛА, повідомив голова Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

Голови зовнішньополітичних відомств країн G7 розглянуть на зустрічі у Німеччині, зокрема, ідею запровадження граничних цін на нафту з росії, повідомили в Держдепі США.

22:00 Суховантажі під прапором Туреччини продовжать вивозити продовольство з України, незважаючи на призупинення участі рф в зерновій угоді, заявили в Міноборони Туреччини. Міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар висловив впевненість у тому, що реалізацію зернової угоди буде продовжено.

21:00 Прем'єр-міністр України Денис Шмігаль закликав українців вже зараз розпочати підготовку до складної зими та запастися необхідними речами.

20:00 Окупаційна "адміністрація" Херсона перемістилася до Скадовська, повідомляють в Генштабі ЗСУ.

Зеленський запевнив Макрона, що Україна готова й надалі брати участь у реалізації зернових домовленостей спільно з ООН та Туреччиною.

19:00 Розпочалася нова хвиля інформаційної атаки на систему ситуаційної обізнаності, яку використовують Збройні сили України, повідомили в Міноборони.

Російські окупанти за поточну добу завдали 4 ракетних та 26 авіаційних ударів по території України, а також здійснили понад 27 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, повідомляє Генштаб ЗСУ.

18:00 росія серйозно пошкодила близько 40% усієї енергетичної інфраструктури України, зокрема ТЕС, ТЕЦ та ГЕС, повідомив Зеленський.

Президент Франції Емманюель Макрон під час телефонної розмови з українським президентом Володимиром Зеленським погодив проведення 13 грудня в Парижі міжнародної конференції про допомогу Україні майбутньої зими.

17:00 Кабмін України на період воєнного стану зупинив розгляд заяв громадян росії щодо оформлення дозволів на імміграцію та видів на проживання.

16:00 росія планує доставити іранські балістичні ракети до північних кордонів України, і від них Україна не має ефективного захисту, заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Кабінет міністрів звільнив Юрія Вітренка з посади голови правління НАК "Нафтогаз України".

15:00 Іран готується відправити росії близько тисячі додаткових одиниць зброї, включаючи балістичні ракети малої дальності класу "земля-земля" та ударні безпілотники — CNN.

Близько 70 норвезьких інструкторів навчають українських військових у Великій Британії, повідомило Міністерство оборони України.

14:00 Росіяни розбомбили будівлі Миколаївського політехнічного професійного коледжу та Першої української гімназії імені Миколи Аркаса. Зауважимо, що навчальний заклад пережив дві світові війни.

12:00 У вівторок, 1 листопада, пункт пропуску "Дзвінкове" призупинив оформлення осіб та транспортних засобів. Причиною тимчасових змін у роботі став збій у програмному забезпеченні.

11:00 Голова Полтавської ОВ Дмитро Лунін повідомив, що Полтавську область атакували дрони іранського виробництва Shahed-136. Збити вдалося частину з них.

Після масованого ракетного обстрілу України 31 жовтня без електроенергії 1 листопада можуть залишитися Київ, Київська, Чернігівська, Черкаська, Житомирська, Сумська, Харківська та Полтавська області.

10:00 Військовий експерт Олег Жданов озвучив три головні умови, які впливатимуть на деокупацію Кримського півострова. Також цікавий сценарій закінчення війни озвучили і в Офісі президента.

9:00 У тимчасово окупованому Бердянську партизани спробували ліквідувати чергового проросійського колаборанта — колишнього головного редактора видання "Місто", ексспікера мера Бердянська Павла Іщука. На даний момент він перебуває у лікарні.

8:00 Генштаб ЗСУ поділився черговим ранковим зведенням. Варто зазначити, що на півдні окупанти починають звіріти все більше, виселяючи мирних громадян із їхніх будинків для підготовки провокацій.

 

Голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко розповів, наскільки неспокійною була ніч для деяких районів області. Спойлер-росіяни знову обстрілювали Дніпропетровщину з протилежного берега річки Дніпро.

 

7:00 Карта воєнних дій в Україні на ранок 1 листопада має такий вигляд. Росіяни заявляють про прорив на Донбасі, але продовжують перекидати війська через Дніпро.

Карта бойових дій в Україні
Карта боїв в Україні

6:00 Як повідомляють в ОК "Південь", окупанти активно проводять повітряну розвідку, у тому числі використовують безпілотники ударного типу, що повертаються на базу. Під час розвідки такі дрони скидають вибухівку – так атакували Миколаївський район.

Українська армійська авіація атакувала групу росіян на опорному пункті у районі Снігурівки Миколаївської області. Також було виконано 180 вогневих завдань по позицыях ворога — знищено 21 окупант, військовий автомобіль, міномет — решта даних дорозвідується.

3:00 У Полтаві та Дніпрі вночі було чути вибухи. Попередньо відомо, що окупанти застосували іранські БПЛА

1:00 Вже 12 країн погодились допомогти Україні з відновленням енергетичної інфраструктури. За словами глави МЗС Дмитра Кулеби йдеться про Ізраїль, Іспанію, Італію, Литву, Німеччину, Північну Македонію, Польщу, Республіку Корея, Словаччину, Словенію, Фінляндію та Францію.

00:00 Міністр оборони України Олексій Резніков та міністр оборони Чехії Яна Чорнохова обговорили ситуацію на фронті, а також постачання озброєння та техніки. "На порядку денному: 50+ проєктів щодо посилення української армії за участю Чехії", — повідомив Резніков.

Джерело: telegraf

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+