Я Глобине
сьогодні 05 травня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 249.

31.10.2022 09:36
332
0

30.10.2022 р.

23:05 На південному напрямку зенітним ракетним підрозділом Повітряних Сил збито російський штурмовик Су-25, повідомляє Повітряне командування ЗСУ.

22:00 Світло в Україні відключатимуть на 6 годин щодня, якщо росія продовжить обстрілювати критичну інфраструктуру, заявив і.о. директора ДТЕК Сахарчук.

21:00 У тимчасово окупованому росією Херсоні пролунали вибухи, повідомляють місцеві телеграм-канали.

20:00 Італія спільно з Францією планує передати Україні сучасні ЗРК SAMP-T.

19:00 За добу від ворожих обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів, зокрема Куп'янськ Харківської області, Березнегувате та Очаків Миколаївської області, повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

18:00 На Харківщині близько 16.00 зенітним ракетним підрозділом повітряного командування "Схід" збито російський ударний вертоліт (тип встановлюється).

17:00 НАТО закликає рф терміново відновити укладену за посередництвом ООН угоду, яка дозволила Україні експортувати зерно через Чорне море, повідомляє агентство Reuters.

"Президент путін повинен припинити використання продуктів харчування як зброю і покласти край своїй незаконній війні з Україною", — заявила офіційний представник НАТО Оана Лунгеску.

16:00 Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс закликав світову спільноту втрутитися у проблему експорту продовольства з українських портів та захистити "зерновий коридор" за допомогою військових ескортів.

15:00 У путіна заплуталися в показах щодо перемовин з Україною: спочатку міністр закордонних справ рф сергій лавров заявив, нібито путін готовий до переговорів з Зеленським, через пару годин після чого прессекретар президента рф дмитро пєсков заявив, що з Києвом ні про що домовлятися не можна.

14:00 росія все ж зупинила експорт, — судно Ikaria Angel із 40 тис. тонн зерна не змогло сьогодні вийти з порту.

"Ті продукти були призначені для жителів Ефіопії, що перебувають на межі голоду. Але через перекриття рф "зернового коридору" експорт неможливий", — підкреслив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

13:00 В Україні зараз вважаються безвісти зниклими з початку повномасштабної війни з рф 248 дітей, 7049 — знайденими.

Італія передасть Україні від 20 до 30 САУ M109L у рамках п'ятого пакету військової допомоги.

11:45 Прессекретар президента рф дмитро пєсков заявив, що платформою для переговорів Путіна з президентом США Джо Байденом могло б стати бажання Штатів дослухатися до "стурбованості росії" щодо гарантій безпеки.

Російська ПВК "Вагнера" почала набирати нових найманців для війни проти України, — тепер вербують навіть в'язнів з такими серйозними захворюваннями як ВІЛ і гепатит C, інформує британська розвідка.

10:10 Ранок неділі окупанти в Енергодарі почали з провокацій, — обстріляли промислову зону, внаслідок чого більша частина міста залишилися без світла. Попередньо — влучили в одну з підстанцій.

Також з боку Енергодару обстріляли і Марганець Нікопольського району, інформація щодо наслідків уточнюється. У Марганці попередньо поранена одна людина. Це 73-річна жінка. Вона у лікарні.

09:00 За день росія втратила майже тисячу окупантів в Україні:

Втрати росії в Україні 30.10.2022
Втрати росії в Україні 30.10.2022

08:00 Під час так званої "евакуації" з виправної колонії №90 Херсона окупанти вивезли в'язнів, а колонію використовують для розміщення особового складу та техніки, — Генштаб ЗСУ.

07:10 Президент США Джо Байден засудив заяву рф про вихід з зернової угоди як "абсолютно обурливу" та висловив думку, що у росії нема "жодних причин" посилювати голод у світі таким чином.

Наразі росія каже, що може безкоштовно передати іншим країнам 500 тисяч тонн зерна, у той час як сама просто зараз блокує 2 мільйони тонн зерна для Алжиру, Ємену, В'єтнаму, Бангладеш, що є "голодним піаром", — заявляє міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі повідомив про часті перебої із зовнішнім електропостачанням та обстрілами на Запорізькій АЕС, — на його думку, обстановка на станція "хрупка та небезпечна".

У рф в Чорному морі на озброєнні є 24 ракети "Калібр".

05:00 Україна досягла переваги в артилерії над РФ на Херсонському напрямку — The New York Times.

03:30 ЗСУ знищили на Півдні 57 рашистів, самохідну установку "Нона", самохідні гаубиці "Акація" та "Мста-С" та інші види військової техніки.

03:00 В Україні розгромили армійський корпус, який мав захищати Калінінград — Forbes.

01:00 "Напевно, friendly fire": Арестович про ураження ворожого фрегата "Адмірал Макаров" із крилатими ракетами на борту.

00:00 Увечері пролунав вибух на переправі біля Антонівського мосту поблизу Херсона, окрім того, місцеві телеграм-канали повідомляють, що у Севастополі спрацювали системи ППО.

Джерело: telegraf

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+