Я Глобине
сьогодні 25 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 236.

18.10.2022 12:21
476
0

17.10.2022 р.

23:00 Близько 21:00 у зоні відповідальності Повітряного командування "Центр" знищено вісім дронів-камікадзе іранського виробництва "Shahed-136", повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Вибух чули на Одещині, імовірно, працювала ППО.

22:00 Запорізька АЕС, яка втратила вранці зв'язок з енергосистемою України через відключення лінії 750 кВ ЗАЕС-Дніпровська та перейшла на забезпечення дизель-генераторами, підключена до енергосистеми України через резервну лінію, повідомив увечері генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

21:00 В небі над Броварською громадою збито ворожий безпілотник, повідомляє міський голова Броварів Ігор Сапожко. 

20:00 Відбувся черговий масштабний обмін полоненими між Україною та рф, під час якого вдалося звільнити 108 жінок.

19:00 У російському місті Єйськ (Краснодарський край) у житловий багатоповерховий будинок врізався винищувач-бомбардувальник ВКС російської федерації Су-34.

18:00 Російські окупанти обстріляли територію Березнегуватської об'єднаної територіальної громади Баштанського району Миколаївської області, без жертв, повідомляє Оперативне командування "Південь".

Двоє рятувальників постраждали під час повторної атаки дронів-камікадзе у Києві. 

17:00 Голова Національної поліції України Ігор Клименко пояснив, чому не можна показувати номери збитих ворожих дронів (щоб приховати від ворога інформацію про успішність чи неуспішність потрапляння в ціль).

16:00 Під завалами житлового будинку в Києві, атакованого дронами-камікадзе, виявлено тіло четвертого загиблого, пошуково-рятувальні роботи тривають, повідомив мер міста Віталій Кличко.

15:00 росія випустила по Україні попередньо 43 дрони-камікадзе, 37 з них збили сили ППО, — Братчук.

Також сили ППО збили три ракети, що летіли в бік Києва.

Глава МВС Денис Монастирський звернувся до власників зброї з закликом не збивати ворожі дрони-камікадзе самостійно: "Це може призвести до травмування, до біди більшої, ніж можливість збити дрони".

14:00 Під завалами у Києві загинуло подружжя віком близько 30 років. Жінка була на 6 місяці вагітності. Також загинула ще одна 59-річна жінка.

Повідомляється про вибухи у Хмельницькій області.

Тим часом "Укроборонпром" натякає на завершення роботи над українською зброєю дальністю в 1000 км.

12:45 В Києві вже врятовано 19 осіб, чотири постраждали, дві особи загинуло. Також врятували рудого котика.

У Миколаєві після атаки дронів протікли резервуари з соняшниковою олією, вона потекла по вулицях.

11:20 Дніпропетровщину знову атакували — в районі Вольногірська величезний стовп диму від пожежі. Крім того, у Дніпрі, Кам'янському, Кривому Розі та інших містах аварійні відключення світла.

У Києві знайшли першого загиблого через удар по багатоповерхівці у Шевченківському районі міста.

09:35 Сьогодні з 03:30 по 06:50 ранку сили ППО збили 15 дронів (шість над Одещиною та дев’ять над Миколаївщиною), а також три ракети над Дніпропетровщиною. Всього в ніч з 16 на 17 жовтня збили 26 іранських дронів.

Внаслідок агресії рф проти України на сьогодні загинуло 423 дитини, ще понад 811 постраждали, — ювенальні прокурори.

Також в ДСНС показали наслідки вечірньої атаки дронів на Миколаїв, — три "шахіди" влучили в об’єкт промислової інфраструктури, там зайнялись резервуари із соняшниковою олією:

08:35 У Києві продовжуються вибухи, сили ППО працюють над збиттям дронів, тривога триває. Також вибух чули під Одесою.

Крім того, вночі ворог завдав серії ракетних ударів по Україні:

  • на Сумщині вдарили по об'єкту критичної інфраструктури, є постраждалі;
  • у Дніпропетровській області по об'єкту енергетичної інфраструктури (ще три ракети збили);
  • також був ракетний удар по Запоріжжю та околицях, але попередньо обійшлося без наслідків.

07:00 У Києві пролунало кілька вибухів, над містом здіймається дим, — мер Віталій Кличко офіційно підтвердив два вибухи у Шевченківському районі. Тривогу все ще оголошено.

06:00 В Запоріжжі під ранок чули вибухи — місцеві мешканці нарахували вісім.

05:00 ЗСУ знищили на Півдні 50 окупантів, 2 танки, 3 великокаліберні гаубиці типу "Мста"; станцію радіоелектронної боротьби та інші види військової техніки.

03:00 Нічний удар ворога по Миколаєву: 9 "shahed-136" збито, три дрони потрапили в об'єкти промислової інфраструктури та фармацевтичний склад.

01:00 Над Миколаївською областю збили три путінські дрони – Кім. 

00:00 У Миколаєві після атаки безпілотників-камікадзе сталася масштабна пожежа.

Джерело: telegraf

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+