Я Глобине
сьогодні 27 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 204.

16.09.2022 15:42
483
0

15.09.2022 р.

23:00 Чотири людини загинули та четверо госпіталізовано внаслідок ДТП біля міста Броди Львівської області на трасі Київ-Чоп, повідомляє пресслужба Управління патрульної поліції у Львівській області.

У Ризі (Латвія) заборонили співати "Катюшу" у громадських місцях. Пісню віднесли до символів "тоталітарного режиму" та заборонили співати у громадських місцях під загрозою штрафу від 350 до 2900 євро.

22:00 Двоє дітей та 10 дорослих мешканців Харківської області отримали поранення протягом дня внаслідок обстрілів російських окупантів, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

21:00 Чинний голова та Генеральна секретарка ОБСЄ засуджують так звані "судові процеси" проти затриманих співробітників у Донецьку та Луганську, а також вимагають їх негайного звільнити

20:00 Віспа мавп дісталася до України

Ремонт самохідних артилерійських установок PzH 2000 (Panzerhaubitze 2000), які Німеччина раніше передала Україні, здійснюватиме Литва, повідомив міністр оборони країни Арвідас Анушаускас.

19:00 США запровадили санкції проти кадирова, його дружин та дочок: хто ще у списку.

18:00 По Кривому Рогу знову вдарили ракетами: відомо, куди потрапили росіяни.

17:00 кадиров видав рецепт мобілізації в росії: розповів, скільки людей можуть набрати.

16:00 Зброя для України: у росії висунули ультиматум США.

15:00 В південній частині Мелітополя пролунало два вибухи, попередньо приліт по окупантам.

14:00 Був приліт по промисловому підприємству у Кривому Розі, руйнування значні.

Також були повідомлення про вибухи в Умані та на Вінничині, проте влада офіційно їх спростувала, — в цих областях тихо.

13:00 По Кривому Рогу завдали нового ракетного удару, у багатьох областях повітряна тривога.

12:10 Україна отримала отримала перші виплати від Європейського інвестиційного банку в розмірі 500 млн євро негайної допомоги для задоволення невідкладних потреб. Ці кошти є частиною другого пакету екстрених заходів солідарності від ЄІБ на суму 1,59 млрд євро.

росія не визнає паспорти, видані на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей, їхніх власників не пропускають через кордон до рф, — повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

11:20 Школи в 10-15 км від кордону з Україною в Білгородській області рф терміново переводять на дистанційку, в дитсадках будуть лише чергові групи.

Укрзалізниця здійснила перший рейс у звільнену Балаклію, — і люди вже масово повертаються додому.

10:00 З візитом до Києва прибула голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, серед іншого вона обговорюватиме із Зеленським та Шмигалем зближення ЄС з Україною як кандидатом.

Втрати росії в Україні на сьогодні:

Втрати росії в Україні 15.09.2022
Втрати росії в Україні 15.09.2022

09:00 Вночі ворог обстряв Нікопольський район "Градами" та важкою артилерією, пошкоджена лінія електропостачання, зачепило газовід, сонячні панелі, адмінбудівлю, склад з документами, житлові будинки.

Вранці росіяни провели атаку Нікополя дронами-камікадзе зі сторони Енергодару.

Близько 00:30 цієї ночі були обстріли на околицях міста Миколаєва. Детальна інформація уточнюється.

В результаті агресії рф проти України на сьогоднішній день 384 дитини загинули і більше 750 постраждали, — ювенальні прокурори.

08:30 Запоріжжя вночі обстріляли. Був приліт поруч з одним з інфраструктурних підприємств міста. На цей час відомо, що у будівлі повилітали шибки. Окрім того, через ушкодження сталося знеструмлення. За попередньою інформацією постраждалих немає.

У Кривому Розі після ракетного обстрілу затопило вже 112 житлових будинків, довелося підірвати дамбу, але рівень води почав спадати.

07:15 Кілька важливих новин на ранок:

  • серед ночі окупанти обстріляли Київський район Харкова;
  • по Кривому Рогу вчора випустили 7-8 крилатих ракет типу "Кинджал" та "Іскандер", вони влучили по дуже великій гідротехнічній споруді, через що піднявся рівень води в річці Інгулець та вночі евакуювали жителів двох районів міста через загрозу підтоплення;
  • за п'ять днів контрнаступу на Харківщині українські військові пройшли 110 кілометрів, деокупували майже 400 населених пунктів, — Зеленський;
  • ворог обстрілює звільнені населені пункти Херсонщини, тому жителів евакуюють;
  • в Чорному морі в рф напоготові зараз 12 ракет типу "Калібр", — напередодні було ще 30 ракет.

5:00 ЗСУ продовжують знищувати окупантів на українській землі. Так за добу росіяни втратили 33 солдатів та 31 одиницю техніки, серед якої 11 танків 

3:00 У мережі показали відео, як засновник ПВК "Вагнера" вербує найманців серед ув'язнених

2:00 Президент України потрапив у ДТП у Києві. З ним все гаразд.

1:20 У Миколаєві повідомляють про вибухи, а на Кіровоградщині спрацювали системи ППО

00:00 У Кривому Розі оголошено часткову евакуацію перед загрозою розливу Інгульця.

Джерело: telegraf

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+