Я Глобине
сьогодні 26 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 190.

06.09.2022 13:21
511
0

01.09.2022 р.

23:00 Зеленський утворив військові адміністрації в чотирьох містах Донецької області: Добропільську, Мирноградську, Покровську, Селидівську.

22:00 ЗСУ отримають від Данії зимову форму та одяг, заявив міністр закордонних справ Данії Еппе Кофод під час зустрічі з президентом України.

21:00 Окупанти обстріляли Марганецьку, Мирівську, Нікопольську, Червоногригорівську громади, в останній пошкоджено 50 приватних будинків, газопроводи та лінію електропередач, повідомив голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук.

20:00 Пожежа площею 2100 м кв виникла у занедбаній будівлі на території колишнього заводу ЛАЗ у Львові.

19:00 Влада Фінляндії прийняла рішення про виділення Україні нового, вже восьмого, пакету військової допомоги, йдеться у повідомленні оборонного відомства країни. У ньому уточнюється, що з метою забезпечення неодмінної доставки допомоги адресату, подальша інформація про вміст, спосіб доставки та терміни надання допомоги не розголошується.

18:00 Невизнаний світовою спільнотою білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь не хоче воювати з Україною, а якщо воюватиме, то лише "у випадку загрози нацбезпеці".

"Це тоді, коли на нас нападуть інші держави, — сказав диктатор. — Все, тоді, друзі, готуйтесь всі. Я попереду, ви за мною", — заявив Лукашенко на відкритому уроці у Мінську.

Примітно, що перед тим він мав розмову з володимиром путіним й отримав від російського диктатора 2 мільярди доларів у якості інвестицій. Тим часом опозиційні білоруські ЗМІ повідомляють, що винищувачі РБ почали все частіше тренуватись поблизу кордонів України. Зокрема мова про Брестську область.

17:00 Речниця російської Ради Федерації Валентина Матвієнко осмілилася заявити, що "росії вистачить ресурсів для перемоги у війні", але отримала різку відповідь від голови РНБО України Олексія Данілова.

16:00 Журналісти CNN побували на Запорізькій АЕС й повідомили, що електростанції таки загрожують російські ракетні удари. У момент, коли репортери брали коментар у працівника станції спрацював сигнал "Повітряної тривоги". Росіян не зупинило навіть те, що на атомному об'єкті з перевіркою присутня місія МАГАТЕ.

15:00 Місія МАГАТЕ прибула на Запорізьку АЕС, повідомляє Енергоатом. При цьому, за інформацією Reuters, делегація може пробути на станції менше часу, ніж планувалося.

У четвер, 1 вересня, біля Миколаєва пролунало шість вибухів. Снаряди лягли на відкритій території та за межами міста, — мер Олександр Сєнкевич.

14:00 З початку повномасштабного вторгнення від російської збройної агресії постраждали 2405 закладів освіти, 270 з них були повністю зруйновані, — заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Міністр закордонних справ Данії Єппе Кофод прибув у Київ з робочим візитом.

Стосовно гарячої теми контрнаступу ЗСУ на півдні України: військові не афішують інформацію про визволення населених пунктів, оскільки це може нашкодити мирному населенню, — пояснила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк.

13:00 росія втратила в Україні понад 900 російських елітних військових фахівців, включаючи спецназівців ГРУ, морпіхів та десантників. Про це повідомляє "Російська служба Бі-бі-сі". Мова йде про підтверждені втрати ворога.

Росіяни розраховують провести "референдуми" на захоплених територіях України до кінця осені.

11:40 Сьогодні вранці з українських портів вийшли ще п'ять суден з агропродукцією.

Міжнародний комітет Червоного Хреста досі не отримав доступу до місця загибелі українських військовополонених у колонії окупованої Оленівки, але прагне туди потрапити, — генеральний директор МКЧХ Роберт Мардіні.

2 вересня на Закарпатті оголосили днем жалоби за загиблими бійцями 128-ї ОГШБр.

У Вінниці хочуть перейменувати вулицю Пушкіна на Романа Шухевича, — відповідна петиція з'явилася на платформі електронної демократії.

10:20 За офіційною інформацією ювенальних прокурорів на сьогодні в Україні внаслідок агресії рф 380 дітей загинули та понад 736 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Росія за останню добу втратила орієнтовно 450 осіб та 23 танки:

 Втрати росії в Україні 01.09.2022
Втрати росії в Україні 01.09.2022

09:00 Ворог обстрілює коридор, яким мала їхати на ЗАЕС місія МАГАТЕ, внаслідок обстрілу Енергодару попередньо вже є жертви.

Вночі росіяни випустили п'ять ракет з Бєлгорода на Харків, частина з них самоліквідувалася у повітрі, де влучили інші встановлюється, — голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Дніпропетровщина: обстріляли Нікопольський та Криворізький райони, є руйнації житлових будинків, ліцею, селищної ради, на лінії електропередач, постраждав 70-річний чоловік.

Вночі Одещину ворог атакував двома ракетами типу "Онікс", випущеними з берегового ракетного комплексу "Бастіон" з території тимчасово окупованого Криму. Одну ракету знищено силами протиповітряної оборони, друга влучила по відкритій місцевості. Руйнувань та постраждалих нема, — ОК "Південь".

08:00 Місія МАГАТЕ мала вчора приїхати на ЗАЕС, проте не доїхала, і питання її допуску будуть вирішувати сьогодні. Мабуть саме з цього приводу окупанти з 5 години ранку обстрілюють Енергодар з мінометів, також у місті чутно автоматні черги. Пошкоджені цивільні об'єкти, є постраждалі, повідомляє мер Дмитро Орлов.

 

07:20 Кілька важливих новин на ранок:

  • у росії в Україні гостра нестача особового складу, через що набирають контрактників і можуть почати набирати злочинців, які відбувають покарання в Україні, — CNN;
  • частина "неблагонадійних" з погляду рф працівників ЗАЕС зникла, і на їх місце можуть взяти масовку до приїзду МАГАТЕ, — українська розвідка;
  • з 1 жовтня українці, які прихистили у своїх домівках внутрішньо переміщених осіб, отримуватимуть близько 900 грн на місяць на кожного переселенця (зараз отримують 450 грн); на опалювальний сезон за кожну людину буде додатково 900 грн, — Верещук;
  • США проводили з Україною "військові ігри" перед контрнаступом на півдні, — аналітичні вправи, які допомогли зрозуміти, які сили потрібні для успіху за різних сценаріїв, — CNN;
  • голова МЗС Британії Ліз Трасс у випадку призначення прем'єр-міністром перший дзвінок зробить президенту України Володимиру Зеленському.

5:00 Окупанти знову стріляли по Одесі крилатими ракетами, але їх перехопили засоби ППО

3:00 ЗСУ продовжують методично знищувати російських окупантів на півдні нашої країни і за попередню добу "відмінусували" ще понад дві сотні загарбників.

1:00 Росіяни неподалік Білгорода знову запускали ракети по Україні, проте щось пішло не так.

Джерело: telegraf

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+