Я Глобине
сьогодні 26 квітня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Розклади на зупинках транспорту м. Глобине

16.01.2021 11:39
2068
1

Важлива характеристика зручного громадського транспорту — передбачуваність. Коли ви можете більш-менш точно спланувати подорож містом і будете впевнені, що вчасно дістанетесь потрібного вам місця.

І тут у нагоді стає розклад руху на кожній зупинці. Можна спитати: нащо розклад, коли можна повісити табло або стежити за транспортом у телефоні? Авжеж можна, і одне, і друге. Але, оскільки Глобине, своїм бюджетом не може зрівнятись з бюджетом Києва, Одеси чи Харкова, а вартість табло доволі висока, встановлення їх навряд чи буде виправдано. Смартфон — теж зручна річ, але завжди може розрядитись, чи просто може зникнути інтернет. Та й люди поважного віку навряд чи зможуть скористатись смартфоном. Звичайний же надрукований розклад буде доступний усім.

Які бувають розклади

Розклад розписаний похвилинно, що дає чітке розуміння часу прибуття транспорту. Додатково розклади розміщуються на рівні очей і доступні людям із різною гостротою зору, у них не потрібно вдивлятись. Розклади друкуються просто на папері для простої та дешевої заміни в разі зміни графіку руху маршруту, а розміщуються в захисних корпусах, що захищає їх від негоди та вандалізму.

Лондон: доволі компактний формат для розміщення розкладів та інформації про маршрути на стовпі з позначкою зупинки. Фото Іллі Бірмана.

 

Дублін: інформація про транспорт зібрана на одному стенді. Фото Іллі Бірмана.

Варшава: чорно-білі розклади формату А5, можна друкувати на звичайному принтері та все зрозуміло. Фото Олександр Колодько.

В Україні також є приклади працюючих розкладів.

Вінниця

Полтава

Який розклад потрібний НАШому МІСТу?

Адміністрація порталу МОЄ МІСТО припускає, що для простоти розклад має вміститись на стандартний формат А4. Так простіше друкувати навіть у себе вдома на принтерах і не замовляти друк окремо. Потім окреслимо типи даних, які мають бути на розкладі:

  • тип транспорту: тут в глобинців вибір невеликий, маршрутне таксі
  • номер маршруту;
  • назва маршруту: за можливості скоротити назви;
  • розклад у будні та вихідні;
  • перелік зупинок на маршруті які дозволяють зорієнтуватись у місті: поточна зупинка виділена ;
  • час руху між зупинками: дозволяє планувати, за скільки часу можна дістатись необхідної зупинки;
  • виділення основних зупинок із пересадочними вузлами;
  • нагадування, що зупинка громадського транспорту являється громадським місцем і паління на її території заборонено законодавством України;
  • рекламна інформація спонсора;
  • номер телефону чиновника міської ради відповідального за рух транспорту, для контролю за додержанням розкладу руху перевізником.

Можливо, ви зможете запропонувати, яку ще інформацію корисно було б розмістити на розкладі. Обов'язково напишіть в коментарі.

 

Навіщо ця стаття?

Адміністрація порталу МОЄ МІСТО, шукає підприємця-спонсора, який готовий оплатити виготовлення друкованих розкладів для всіх зупинок міста. В вдячність за це - на всіх розкладах буде розміщено вашу рекламну інформацію. 

Адміністрація порталу МОЄ МІСТО, шукає креативного виконавця здатного виконати роботу по виготовленню розкладів для всіх зупинок міста. Якщо таких виявиться декілька - переможця виявимо голосуванням користувачів фейсбук-спільноти порталу. Він і отримає платню від спонсора.

Інформацію про розклад руху громадського транспорта м. Глобине можна знайти на сайті ОТГ.

Приклади розкладів для творчого опрацювання можна взяти тут. Формат файлів - PDF.

Номер телефону міської ради - дізнаємось, і розмістимо в цій статті.

Пропозиції по співпраці надсилати на Email: Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

 

Що далі?

Якщо знайдуться люди, не байдужі до міста в якому мешкають, отримаємо однотипні роздруковані розклади руху громадського транспорту для всіх зупинок міста, які навіть приклеєні скотчем в звичайних файликах значно покращать навігацію містом для глобинців та гостей міста. Отримаємо файли цих розкладів, з можливістю їх редагування в разі необхідності внесення змін в ці розклади.

Разом з тим, пропонуємо підприємцям м. Глобине, зацікавленим в розвитку міста, розробити та виготовити презентаційний зразок вандалостійкого, захищеного від атмосферного впливу боксу для розміщення цих розкладів на зупинках, та підготувати свої комерційні пропозиції що до їх вартості. Головні критерії до виробу - дешево, практично, естетично. Будемо розуміти вартість питання - будемо вишукувати можливість фінансування цих робіт.

З цими пропозиціями також ласкаво просимо на Email: Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

З зауваженнями, пропозиціями, побажаннями будемо раді бачити вас в коментарах до цього допису.

Всім дякуємо за увагу.

 

Відгуки

0
CutTalk 18 січня 2021
Гарна ініціаатива, але взагалі-то обладнання зупинок "засобами інформування пасажирів", прямий обов'язок влади - ДБН 2.3-5:2018 "Вулиці та дороги населених пунктів" (пункт 5.4.12).
Цитувати | Повідомити модератору

recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+