Я Глобине
сьогодні 28 березня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Робота другої сесії VIII скликання Глобинської міської ради

31.12.2020 11:46
1259
0
28 грудня 2020 року на друге засідання сесії зібралася Глобинська міська рада нового восьмого скликання. Цього дня на порядок денний було винесено 187 питань. Робота сесії тривала близько 8 годин.
Якщо говорити коротко про результати засідання, то варто зазначити, що депутати прийняли бюджет на 2021 рік, затвердили регламент і план роботи на 2021 рік Глобинської міської ради, План соціально-економічного розвитку громади на 2021 рік, всі міські програми, порядки та положення, винесені цього дня на розгляд сесії, розглянули та прийняли відповідні рішення з усіх питань, що стосувалися земельних відносин та інші. Не були прийняті рішення щодо упорядкування структури апарату міської ради та її виконавчого комітету, не призначено заступників Глобинського міського голови та керуючого справами виконавчого комітету міської ради, не визначено кількісний та персональний склад виконкому, не затверджено старост Глобинської міської територіальної громади та інші.

Якщо розглянути всі події другої сесії більш детально, то слід зауважити, що всім цим прийнятим і не прийнятим рішенням передували бурхливі обговорення та копітка праця працівників виконавчого комітету міської ради і депутатів на засіданнях депутатських комісій та пошук виважених рішень. Проте, як показали результати сесії, не з усіх питань вдалося дійти згоди та знайти компроміси.

Зазначимо, що і на самій сесії депутати мали низку питань до доповідачів, особливо багато питань було до начальника відділу освіти виконавчого комітету міської ради Світлани Надтоки, що стосувалися організації харчування учнів початкових класів, оплати енергоносіїв, заробітної плати вчителів, оптимізації мережі освітніх закладів громади та інші, на які Світлана Вікторівна надала вичерпні відповіді.

Низка питань та зауважень у депутатів була і до проєкту бюджету громади на 2021 рік. Не всі депутати були згодні із розподілом коштів, який пропонувався у проєкті бюджету, та врешті вдалося дійти згоди з даного питання і рішення було прийняте. Однак, цілком очевидно із процесу обговорення, що бюджет ще буде доопрацьовуватись та зазнає низки змін та доповнень на наступних засіданнях сесії.

Зокрема, особливу увагу громадськості викликало питання затвердження на посади старост. Адже на засідання сесії прибуло чимало жителів громади, які хотіли підтримати кандидатів на призначення старост у їхніх населених пунктах та висловити свою думку депутатам, аби вони, в свою чергу, могли прийняти виважене рішення. Водночас жителі наголошували на тому, що відсутність старости у селах створює значні незручності та перешкоди щодо отримання деяких послуг та підготовки до новорічних свят. Однак окремі депутати заперечували проти розгляду цього питання, оскільки в проєкті відповідного рішення був зазначений не повний перелік кандидатів на посади старост, а саме з 19 лише 12, мотивуючи це порушенням прав жителів тих населених пунктів, кандидатів на посади старост яких не винесені на розгляд. Також ці ж депутати відзначили, що пропонували розглянути кандидатури на призначення старост та заступників міського голови на спільному засіданні депутатських комісій, проте такого засідання так і не відбулося. Тож, питання затвердження на посади старост викликало тривалу дискусію як між самими депутатами, так і представниками громадськості, в результаті якої рішення так і не було прийняте, тобто жоден староста не затверджений.

Щодо упорядкування структури апарату виконавчого комітету міської ради та призначення заступників Глобинського міського голови обговорень та питань до доповідачів у депутатів не було, але частина народних обранців утрималась, тому рішення не були прийняті.

Тож, попереду у працівників виконавчого комітету та депутатів ще багато роботи та прийняття важливих рішень для життєдіяльності громади.

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+