Я Глобине
сьогодні 26 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Україна посіла 92-ге місце у світовому рейтингу добробуту.

18.11.2020 12:09
1223
0
Фото: Kyryl Levenets, Unsplash

Це найгірший показник у Східній Європі

Україна посіла 92-ге місце серед 167 країн світу в рейтингу добробуту, який щороку складає аналітичний центр Legatum Institute, що базується у Лондоні.

Експерти відзначили серйозні проблеми з безпекою, системою охорони здоров’я та довкіллям.

У порівнянні з минулим роком Україна піднялася на чотири сходинки, проте це найгірший показник серед країн Східної Європи.

Росія у рейтингу на 76-му місці, Білорусь – на 69-му, Польща – на 36-му.

Індекс базується на даних академічних досліджень, аналітичних звітів та соцопитувань, які включають понад сто показників, таких як поширеність діабету до та рівень імунізації населення. Дані групуються у дев’ять категорій, зокрема розвиток економіки, освіта, здоров’я, безпека, персональні свободи, екологія тощо.

Станом на 2020 рік, найгірше в Україні з безпекою, що зумовлено війною на Донбасі. Також експерти відзначили серйозні проблеми з системою охорони здоров’я та довкіллям.

Найвищі оцінки Україні дали за системи освіти та управління, а також за умови життя – останній показник передбачає доступ до житла, здорової їжі, електрики, водопостачання і каналізації тощо.

Джерело: Legatum Institute

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+