Я Глобине
сьогодні 21 квітня долар 25.14 -8.8188 євро 27.74 -18.816 рубль 0.3 0.0014
Магазин і форум
Тут може бути розміщено Ваше оголошення чи привітання...

Задай питання меру

5be57ef51c0ce703014227

  • Сторінка:
  • 1
  • 2

ТЕМА: Ділимось рецептами

Ділимось рецептами #111

Шарпанина (або баба-шарпанина) - це старовинне блюдо української кухні, яке складається з борошна, масла, бульйону і дрібних шматочків риби. Згідно з рецептом, рибу попередньо відварюють, а потім запікають у духовці. Назва походить від слова «шарпати» - дерти, шкребти, рвати на дрібні частини. Цікаво, що шарпанина згадувалася ще в знаменитій поемі "Енеїда" І.П. Котляревського.

Час підготовки: 15 хвилин.
Час приготування: 70 хвилин.
Кількість порцій: 6-7.

інгредієнти
Судак - 1 кг
Пшеничне борошно - 1 склянка
Рослинна олія - ​​2,5 ст.л.
Морква - 1/2 шт.
Корінь петрушки - 1/2 шт.
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Гіркий перець - 3 горошини
Запашний перець - 3 горошини
Лавровий лист - 1 шт.
Рибний бульйон - 0,5 склянки
Сіль за смаком

Спосіб приготування
Судак очистіть від луски, видаліть нутрощі і кістки, промийте, наріжте шматками.
Рибу, корінь петрушки, цибулину і моркву покладіть в каструлю, залийте водою.
Додайте лавровий лист, запашний перець, сіль.
Поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння і варіть 30 хвилин.
Окремо на сковороді обсмажити цибулю.
Потім ретельно просійте борошно в каструлю або миску, додайте обсмажену цибулю, повільно влийте рибний бульйон, в якому варився судак.
Замісити тісто, що нагадує за консистенцією нежирну сметану.
Зварений судак розділіть руками на дрібні шматочки, викладіть в змащену маслом форму для запікання.
Посипте перцем і залийте тестом.
Випікайте блюдо в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.

Будь ласка Війдіть або Реєстрація, щоб приєднатись до обговорення.

Ділимось рецептами #112

Страви української кухні своїми коренями сягають у сиву давнину. Чи знаєте ви, що деякі з них дійшли до нас ще із часів трипільської культури? Страва "Тетеря " - одна з них. Вона була подібна на куліш, готувалася з пшона і заправлялася рідким житнім тістом. У святкові дні таку кашу готували на м’ясній або рибній юшці. А в піст тетерю заправляли хріном і квасом.

Час підготовки: 10 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Кількість порцій: 4.

Інгредієнти:
Житнє (або гречане) борошно - 3 ст.л.
Пшоняна каша - 200 г
Вода - 800 г
Юшка з риби - за смаком
Жир - за смаком
Молоко чи вода - за смаком
Сіль - за смаком

Спосіб приготування:
Житнє борошно розвести водою до стану рідкого тіста та відставити для скисання.
Зварити рідку пшоняну кашу, на воді.
Коли пшоно у юшці звариться вливають помішуючи житнє тісто та сіль.
Якщо тетеря занадто густа, тоді можна розвести юшкою з риби, молоком, водою або жиром.

Добре смакує з квасом.

Будь ласка Війдіть або Реєстрація, щоб приєднатись до обговорення.

Ділимось рецептами #113

Качана ка́ша (крупки, крупці) — українська страва, що готується в Диканському та Зіньківському районах Полтавської області, та є удосконаленим варіантом затірки. Каша поступово виходить із вжитку бо стає не модною. Її рецептура та технологія приготування забувається.

Зазвичай качану кашу готували на сімейні свята (весілля, хрестини) та при зведенні нових будівель. Каша ситна та поживна, має гарний вигляд.

Переглянути процес приготування качаної каші можна

тут і тут

Будь ласка Війдіть або Реєстрація, щоб приєднатись до обговорення.

Последнее редактирование: від Ігор.

Ділимось рецептами #114

Борщ з галушками та качана каша під час етнографічного фестивалю «Свіччине весілля» у 2016 році в Березовій Рудці

Будь ласка Війдіть або Реєстрація, щоб приєднатись до обговорення.

Последнее редактирование: від Ігор.

Ділимось рецептами #115

Старовинний козацький соус "Саламаха" готується всього за 3 хвилини. Козаки любили ситно поїсти, але не могли витрачати на кулінарію багато часу. А ось страви, які допомагали у боротьбі з ворогами - сезонними недугами - дуже цінували, тому "Саламаху" готували часто і подавали до вареної картоплі.

Інгредієнти:
Часник - 1 головка
Рослинна олія - 100г
Сіль, перець - за смаком

Спосіб приготування:
Очистити та пропустити часник через прес.
Посолити часник, додати перець за смаком.
Додати рослинну олію, перемішати.

Цей простий соус добре смакує з вареною картоплею.

Будь ласка Війдіть або Реєстрація, щоб приєднатись до обговорення.

Ділимось рецептами #239

Великодня паска від Євгена Клопотенка

У кожної господині є свій рецепт паски, але я вважаю – що більше варіантів, то краще. Особливо, якщо цей варіант перевірений. Цього разу я вирішив трохи пофантазувати на тему італійського різдвяного хліба. Паска а-ля панетоне проста в приготуванні й завжди чудово виходить, якщо дотримуватися інструкцій. У цьому рецепті я використовував родзинки, але ви можете замінити їх будь-якими сушеними фруктами. Упевнений, що цей рецепт знайде своє місце на вашому великодньому столі.
ЧАС ПІДГОТОВКИ: 2-3 години
ЧАС ПРИГОТУВАННЯ: 30-40 хвилин
ЧАС НА ОХОЛОДЖЕННЯ: 1 година
ПОРЦІЇ: 2 паски

Для тіста
• борошно (600 г)

• дріжджі (1 пакет)

• цукор (150 г)

• натуральний йогурт (20 мл)

• вода (220 мл)

• масло (50 г)

• мак (зерна, 1 столова ложка)

• жовток (2 шт + 1 шт для змащування паски)

• родзинки (100 г)

• цукор ванільний (10 г)

• цедра апельсину (1 столова ложка)

• молоко (1 столова ложка)

• сіль (1/2 чайної ложки)

Для глазурі
• цукрова пудра (100 г)

• цедра апельсину (1 столова ложка)

• лимонний сік (1-2 столові ложки)
Рецепт


Борошно (600 г) просійте через сито. Яйця, масло і йогурт дістаньте з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. У невеликій місткості змішайте дріжджі (1 пакетик) з теплою водою (220 мл, близько 38 градусів), ванільним цукром (10 г) і половиною звичайного цукру (75 г). Накрийте кухонним рушником і залиште на 20 хвилин, щоб дріжджові бактерії активувалися.



У мисці змішайте 2 яєчні жовтки з рештою цукру (75 г), йогуртом (120 мл), розм'якшеним маслом (50 г) і сіллю (½ ч. л.). Додайте тонко натерту апельсинову цедру (1 ст. л.) і мак (1 ст. л.). Добре перемішайте лопаткою або вінчиком до отримання однорідної маси.



Додайте до суміші дріжджі, акуратно перемішайте і починайте додавати борошно невеликими порціями. Можете використовувати міксер чи кухонний комбайн із насадками для замішування тіста. Готове тісто викладіть у велику миску, змащену рафінованою соняшниковою олією. Накрийте рушником і поставте в тепле місце без протягів приблизно на годину-півтори. За цей час тісто має значно збільшитися в розмірах.



Родзинки (100 г) змішайте із невеликою кількістю цукрової пудри. Цей нехитрий прийом потрібен для того, щоб вони рівномірно розподілилися в усьому обсязі тіста. Почніть акуратно обминати тісто, додавши до нього родзинки. Розділіть тісто на ту кількість частин, що відповідає вашим формам. Головне, що ви повинні пам'ятати, форму для випічки потрібно заповнити не більше, ніж на третину. Розкладіть тісто формами, накрийте їх рушником і поставте в тепле місце без протягів на годину-півтори. За цей час тісто має піднятися до країв форми. Змастіть верхівки сумішшю одного жовтка з 1 столовою ложкою молока.



Духовку розігрійте до 180 градусів. Використовуйте режим верхнього та нижнього нагріву. Встановіть форми з пасками на середній рівень духовки й випікайте протягом 30-45 хвилин (залежно від параметрів духовки й розміру форми). Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.



Готові паски дістаньте з духовки й дайте їм повністю охолонути у формах. Дістаньте паски й покрийте глазур'ю із суміші цукрової пудри (100 г) і лимонного соку (1-2 ст. л.). Посипте зверху тонкими полосками апельсинової цедри (1 ст. л.).
ОБКЛАДИНКА: klopotenko.com

Будь ласка Війдіть або Реєстрація, щоб приєднатись до обговорення.

Последнее редактирование: від Ігор.
  • Сторінка:
  • 1
  • 2

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2021 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+

21d764a001d84beb9a5a3a6acf69576e