Я Глобине
сьогодні 19 травня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Про "одиничку". Частина 1.

03.01.2024 13:17
888
2
Зображення ілюстративне

Історія питання відновлення руху громадського транспорту за маршрутом №1 вже має довгу історію, тому дуже хотілось би щоб воно було вирішено без частин 2, 3 і т.п.

     За часів пандемії уряд обмежив рух громадського транспорту, що дозволило чиновникам значно скоротити кількість автобусних рейсів за всіма міськими маршрутами. Але вже з 22 травня 2020 року обмеження було скасовано. Та глобинські чиновники не поспішали в повному обсязі відновлювати рух громадського транспорту перерозподіляючи ресурси громади на інші цілі.

      Тож питання автобусних перевезень хвилюють громаду вже понад три роки

      Проводячи одні з перших опитувань в фейсбук-спільноті я відзначав стурбованість громади проблемами руху громадського транспорту, намагався аналізувати проблему й пропонував шляхи її вирішення.

     У вересні 2022 року було створено петицію, з проханням до міської ради припинити обмежувати права глобинців гарантовані ст. 33 Конституції України (свобода пересування) та відновити в повному обсязі рух громадського транспорту на території Глобинської ТГ.

     Петиція отримала необхідну підтримку й це питання мало бути вирішено. Її дійсно було розглянуто на засіданні комісії Глобинської міської ради з питань житлово-комунального господарства, управління комунальною власністю та будівництва 2 листопада 2022 року. Комісією рекомендовано виконавчому комітету Глобинської міської ради прийняти рішення про відновлення пасажирських перевезень на міських автобусних маршрутах загального користування №4 Свинокомплекс-Володимирівська у повному обсязі та №2 Остапа Вишні-Аграрна – частково. По маршруту №5 розклад руху залишити без змін. А як же маршрут №1?

     Оскільки, відповіді що до маршруту №1 не було надано, в листопаді з'явилася нова петиція з приводу саме цього маршруту.

     Петиція не отримала необхідну підтримку, через переважно поважний вік населення вулиці Героїв України й технічні складнощі з авторизацією на сайті петицій. Цілком можливо, що з цієї ж причини низьким був пасажиропотік під час відновлення руху за тимчасовим графіком (пенсіонери переважно не користуються соц. мережами та офіційним сайтом громади, тому елементарно могли не знати про відновлення руху).

     2 листопада 2022 року комісія Глобинської міської ради з питань житлово- комунального господарства, управління комунальною власністю та будівництва розглянула петицію про відновлення руху громадського транспорту на автобусному маршруті №1 (яка не отримала необхідної підтримки, й тому розглядалась як звернення).

     Враховуючи інформацію КП “Глобинське” про відсутність пасажиропотоку на маршруті №1, комісією визнано “недоцільність відновлення даного перевезення”.

     Маю припущення, що комісія зробила не вірний висновок, чим дискримінувала частину населення громади.

     Причиною низького пасажиропотоку міг бути тимчасовий графік, що не відповідає потребам населення; висока вартість квитка зважаючи на соціальний зріз мешканців цієї вулиці. Громадський транспорт являється збитковим в переважній кількості громад, і міська рада цілком має можливість дотувати збитковий маршрут.

     Нарешті навіть низький пасажиропотік, не являється приводом для скасування маршруту. Він лише свідчить про можливість знизити кількість рейсів і переглянути застосований вид транспортного засобу зважаючи на його місткість.

      Тому, зважаючи на те що послугами громадського транспорту за вказаним маршрутом користуються переважно люди поважного віку, громадські активісти зібрали підписи ЗА:

-  перегляд попереднього рішення комісії,

- всебічне вивчення питання відновлення руху громадського транспорту за маршрутом №1;

- перегляд графіку маршруту;

- відновлення руху громадського транспорту за маршрутом №1.

Списки з підписами громадян за відновлення маршруту на семи аркушах вчора передано голові постійної депутатської комісії. 

Розуміємо, що під час війни це далеко не першочергове питання, яке потребує вирішення. Але не забуваймо, що мешканці вулиць по цьому маршруту такі ж дружини, батьки, бабусі й дідусі наших Захисників як і інші члени нашої громади. 

Дуже прошу членів депутатської комісії, весь депутатський корпус поставитися з розумінням до розв'язання цього питання й посприяти відновленню руху автобуса по маршруту №1 хоча б в мінімальному обсязі (вранці, в обід, та вечором).

 

Відгуки

0
Ігор 15 лютого 2024
https://www.facebook.com/groups/moiemistohlobyne/posts/3779089348977316/
Цитувати | Повідомити модератору
0
Ігор 15 лютого 2024
https://www.facebook.com/groups/moiemistohlobyne/posts/3788125184740399/
Цитувати | Повідомити модератору

recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+