Я Глобине
сьогодні 26 квітня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Опублікували рейтинг добробуту країн: на якому місці Україна

17.11.2020 10:56
1156
0

Україна посіла 92-ге місце у світовому рейтингу добробуту, складеному міжнародною аналітичною організацією Legatum Institute. Порівняно з минулим роком Україна піднялася на чотири позиції.

Всього в рейтингу оцінювали 167 країн.

Дослідники зазначають, що пандемія COVID-19 дуже позначилася на добробуті усіх країн у 2020 році. Проте світ загалом демонструє позитивну тенденцію до процвітання за останнє десятиліття.

«147 зі 167 країн, що входять до індексу, демонструють зростання показників процвітання за останнє десятиліття, створивши міцну основу для подолання поточної пандемії», – зазначають у Legatum Institute.

Що кажуть про Україну?
У порівнянні з минулим роком Україна піднялася в рейтингу на чотири позиції (з 96-го місця).

У дослідженні йдеться, що на позицію України суттєво впливає війна на Донбасі, знижуючи показник безпеки країни (144-те місце за цією ознакою), і загалом усієї Східної Європи.

Хто в рейтингу?
Перше місце в рейтингу посідає Данія, потім йде Норвегія та Швейцарія. Росія на 76-му, Білорусь – на 69-му місці. Найгірші показники процвітання має Центральноафриканська республіка – 166-те місце та Південний Судан – останнє 167-ме місце.

Джерело: Legatum Institute

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+