Я Глобине
сьогодні 07 квітня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

ТЕМА: Хто народився цієї дати?

Хто народився цієї дати? #479

8 серпня

1834 — Осип-Юрій Федькович, український письменник.
1883 — Іван Власовський, український церковний та громадський діяч, учасник українізації церковного життя на Волині 20-30-х рр.
1901 — Ернест Орландо Лоуренс, американський фізик
1902 — Поль Дірак, англійський фізик
1948 — Світлана Савицька, льотчик-космонавт СРСР
1981 — Роджер Федерер, швейцарський тенісист
1986 — Катерина Бондаренко, українська тенісистка
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #480

9 серпня

1776 — Амедео Авогадро, італійський фізик
1896 — Жан Піаже, швейцарський натураліст, засновник експериментальної психології
1911 — Вільям Альфред Фаулер, американський астрофізик, нобелівський лауреат 1983 року
1914 — Туве Янссон, шведська письменниця, авторка книг про мумі-тролів
1927 — Марвін Мінський, американський науковець, що запатентував принцип дії конфокального мікроскопу
1938 — Леонід Кучма, другий президент України
1973 — Олександр Пономарьов, український співак
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #481

10 серпня

1737 — Антон Лосенко, український живописець і культурний діяч
1845 — Абай Кунанбаєв, казахський поет, письменник, громадський діяч, основоположник сучасної казахської письмової літератури
1874 — Антанас Смятона, перший президент Литви
1874 — Герберт Гувер, 31-й президент США
1937 — Андрій Біба, український футболіст

1960 — Антоніо Бандерас, іспанський кіноактор
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #482

11 серпня

1340 — Феофан Грек, візантійський живописець
1889 — Олександр Шульгин, український громадсько-політичний діяч, дипломат, міністр зовнішніх справ УНР

1894 — Петро Сова, український археолог
1926 — Аарон Клуг, британський і південноафриканський біохімік, Лауреат Нобелівської премії з хімії (1982)
1943 — Первез Мушарраф, президент Пакистану
1948 — Ян Палах, чеський студент, який вчинив самогубство в знак протесту проти окупації Чехословаччини військами країн Варшавського договору
1950 — Стів Возняк, піонер комп'ютерних технологій українського походження, співзасновник фірми Apple
1953 — Галк Гоган, реслер, актор і шоумен
Последнее редактирование: від Ігор.
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #485

12 серпня

1541 — Іпатій Потій, митрополит, український письменник-полеміст. Один з організаторів Берестейської унії (1596)

1644 — Генріх Ігнац Франц фон Бібер, австрійський композитор і скрипаль
1887 — Ервін Шредінгер, австрійський фізик-теоретик, один з основоположників квантової механіки; нобелівський лауреат 1933 року
1897 — Отто Струве, американський астроном
1911 — Андрій Білецький, український мовознавець
1949 — Марк Нопфлер, лідер групи Dire Straits
1971 — Піт Сампрас, американський тенісист
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #489

13 серпня

1655 — Йоганн Деннер, німецький майстер музичних інструментів, винахідник кларнета
1814 — Андерс Йонас Ангстрем, шведський астрофізик, один із засновників спектрального аналізу
1819 — Джордж Габрієль Стокс, ірландський математик і фізик
1897 — Детлев Вулф Бронк, американський фізіолог, батько біофізики
1898 — Володимир Заболотний, український архітектор, засновник і президент Академії архітектури України

1899 — Альфред Гічкок, англійський кінорежисер
1964 — Степан Процюк, український письменник
1984 — Олена Бондаренко, українська тенісистка
Тема заблокована.

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

16+
За підтримки NIC.UA