Я Глобине
сьогодні 07 квітня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

ТЕМА: Хто народився цієї дати?

Хто народився цієї дати? #414

9 липня

1578 — Фердинанд II Габсбург, король Богемії, король Угорщини, імператор Священної Римської імперії в 1619-37
1882 — Михайло Слабченко, український історик
1894 — Петро Капиця, радянський фізик, лауреат Нобелівської премії (1978)
1911 — Джон Арчибальд Вілер, американський фізик
1939 — Ігор Калинець, поет і прозаїк, один із чільних представників так званої «пізньошістдесятницької» генерації і дисидентсько-самвидавного руху в Україні, політв'язень
1943 — Сергій Комісаренко, український науковець, державний та політичний діяч, дипломат

1956 — Том Генкс, американський кіноактор
1964 — Кортні Лав, американська рок-співачка, музикант (Hole), дружина Курта Кобейна
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #417

10 липня

1509 — Жан Кальвін, французький протестантський проповідник, засновник кальвінізму
1775 — Петро Прокопович, український бджоляр, основоположник раціонального рамкового бджільництва
1856 — Нікола Тесла, всесвітньовідомий американський винахідник і фізик
1900 — Петро Погребняк, український вчений-лісівник та ґрунтознавець, віце-президент АН УРСР
1923 — Еміль Горовець, радянський, ізраїльський та американський естрадний співак
1952 — Людмила Турищева, радянська гімнастка, чотириразова олімпійська чемпіонка
1955 — Леонід Буряк, український футболіст, тренер
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #418

11 липня

1657 — Фрідріх I, курфюрст Бранденбурзький, перший пруський король
1767 — Джон Квінсі Адамс, шостий президент США
1856 — Петро Левченко, український живописець-пейзажист, графік, майстер інтер'єрних композицій

1857 — Альфред Біне, французький психолог-позитивіст, розробник першого в світі тесту для оцінки розумового розвитку людини
1927 — Теодор Майман, американський фізик, який створив перший у світі працюючий лазер
1934 — Джорджо Армані, італійський модельєр
1939 — Джекі Стюарт, триразовий чемпіон «Формули-1»
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #419

12 липня

100 до н. е. — Гай Юлій Цезар, давньоримський державний і політичний діяч, полководець, письменник
1394 — Асікаґа Йосінорі, 6-й сьоґун сьоґунату Муроматі
1866 — Антін Синявський, український громадський діяч, історик, економіст, педагог
1883 — Михайло Білинський, український військовий діяч, контр-адмірал УНР, один з організаторів українського морського міністерства, організатор та командир Дивізії морської піхоти Директорії УНР

1892 — Бруно Шульц, єврейський письменник та графік
1895 — Фуллер Річард Бакмінстер, американський архітектор, інженер і філософ-футурист
1913 — Вілліс Лемб, американський фізик, нобелівський лауреат 1955 року
1917 — Ендрю Ваєт, американський художник
1935 — Вадим Гетьман, український політик, голова Національного банку України (1992)
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #420

13 липня

1813 — Феофіл ван Гансен, австрійський архітектор данського походження, відомий своїми неокласичними проектами у Відні та Афінах
1841 — Вагнер Отто, австрійський архітектор, майстер стилю модерн
1874 — Марко Черемшина, український письменник і громадський діяч, адвокат, доктор права
1938 — Мирослав Скорик, український композитор і музикознавець, Герой України, лавреат Шевченківської премії
1940 — Іван Сокульський, український поет, правозахисник, громадський діяч
1940 — Патрік Стюарт, американський актор
1942 — Гаррісон Форд, американський актор
1944 — Ерне Рубік, угорський винахідник; найвідоміший винахід — кубик Рубіка
1976 — Олег Сенцов, український режисер, політв'язень у Росії
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #425

14 липня

1602 — Джуліо Мазаріні, французький кардинал, перший міністр Франції (1643–1661)
1903 — Ірвінг Стоун, американський письменник
1913 — Джеральд Форд, 38-й президент США
1918 — Інгмар Бергман, шведський театральний і кінорежисер
1928 — Нодар Думбадзе, грузинський письменник
1939 — Карел Готт, чеський естрадний співак
1942 — Хав'єр Солана, генеральний секретар НАТО (1991-99 рр.)
1947 — В'ячеслав Брюховецький, президент Національного університету «Києво-Могилянська академія»
Тема заблокована.

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

16+
За підтримки NIC.UA