Я Глобине
сьогодні 14 квітня

admin@hlobyne.info 

Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

ТЕМА: Хто народився цієї дати?

Хто народився цієї дати? #426

15 липня

1606 — Рембрандт ван Рейн, фламандський живописець
1892 — Мілена Рудницька, українська громадсько-політична діячка
1899 — Володимир Мартинець, український політичний діяч, журналіст, публіцист, один з найплідніших авторів націоналістичного руху
1905 — Олександр Хвиля, український актор («Кармелюк», «Морозко»)
1917 — Роберт Конквест, британський історик, автор публікацій з історії Радянського Союзу, дослідник Голодомору
1928 — Карл Воуз, американський мікробіолог, знаменитий визначенням архей (нового домену живих організмів)
1939 — Павло Мовчан, український письменник і громадський діяч, лауреат Державної премії України імені Т. Шевченка

1976 — Діане Крюгер, німецька актриса і модель
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #429

16 липня

1723 — Джошуа Рейнольдс, англійський художник
1796 — Каміль Коро, французький живописець
1872 — Руаль Амундсен, норвезький полярний дослідник
1881 — Василь Зеньківський, український філософ, психолог, публіцист та церковний і державний діяч
1908 — Василь Барка, український письменник
1928 — Роберт Шеклі, американський письменник, класик світової фантастики
1937 — Ада Роговцева, українська акторка театру й кіно

1942 — Борис Небієрідзе, український кінорежисер, сценарист і актор грузинського походження
1968 — Ларрі Сенгер, один із засновників Вікіпедії
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #430

17 липня

1846 — Микола Миклухо-Маклай, мандрівник і етнограф українського походження, дослідник життя народів Океанії
1847 — Олександр Стефанович, український громадсько-політичний, церковний і педагогічний діяч, священник УГКЦ
1849 — Олена Пчілка (Ольга Косач), українська письменниця, редактор-видавець, мати Лесі Українки, сестра Михайла Драгоманова

1882 — Василь Тютюнник, український військовий діяч, полковник генштабу Армії УНР
1871 — Філарет Колесса, український етнограф, фольклорист, композитор, музикознавець
1920 — Хуан Антоніо Самаранч, восьмий Президент МОК
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #435

18 липня

1635 — Роберт Гук, англійський натураліст, учений-енциклопедист
1853 — Гендрік Антон Лоренц, нідерландський фізик, нобелівський лауреат 1902 року
1856 — Микола Садовський, український актор і режисер
1889 — Северіян (Бараник), церковний діяч, священик-василіянин, блаженний новомученик УГКЦ, закатовий НКВД
1927 — Віталій Скоробогатько, український математик
1936 — Юрій Іллєнко, український кінооператор, кінорежисер
Последнее редактирование: від Ігор.
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #436

19 липня

1814 — Семюел Кольт, американський зброяр, промисловець, винахідник
1834 — Едґар Деґа, французький живописець, імпресіоніст
1852 — Володимир Науменко, український методист-новатор і теоретик педагогіки, заступник голови УЦР, міністр освіти в уряді гетьмана П. Скоропадського
1876 — Володимир Чехівський, український політичний і громадський діяч, прем'єр-міністр УНР
1892 — Ілько Борщак, український історик, дипломат, видавець першого у Франції підручника української мови (1946)
1893 — Володимир Маяковський, російський радянський поет українського походження

1938 — Вахтанг Кікабідзе, грузинський актор і співак
1947 — Браян Мей, британський рок-музикант, гітарист гурту «Queen», автор пісні «Show Must Go On»
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #437

20 липня

1304 — Франческо Петрарка, італійський поет, один з засновників гуманізму

1873 — Альберто Сантос-Дюмон, бразильсько-французький авіаконструктор, піонер авіації
1888 — Зельман Ваксман, Нобелівський лауреат, отримав стрептоміцин — перший ефективний засіб для лікування туберкульозу
1919 — Едмунд Гілларі, перший підкорювач Евересту
1947 — Карлос Сантана, мексиканський гітарист, перкусист, композитор
Тема заблокована.

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

16+
--> За підтримки NIC.UA