Я Глобине
сьогодні 08 квітня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

ТЕМА: Хто народився цієї дати?

Хто народився цієї дати? #451

27 липня

774 — Кукай, визначний японський монах, засновник буддистської школи Сінґон-сю в Японії
1667 — Йоганн Бернуллі, швейцарський математик
1835 — Джозуе Кардуччі, італійський поет, лауреат Нобелівської премії (1906)
1906 — Єжи Ґедройць, польський громадський діяч і публіцист, прихильник польсько-української співпраці
1929 — Іван Гнатюк, український поет, прозаїк, перекладач
1965 — Наталія Половинка, українська актриса, співачка, лауреат Національної премії України імени Тараса Шевченка
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #452

28 липня

1810 — Аполлон Мокрицький, український живописець і педагог

1904 — Павло Черенков, радянський фізик, лауреат Нобелівської премії (1958)
1922 — Жак Пікар, швейцарський океанолог, один із двох людей, хто побував на дні Маріанської западини
1940 — Володимир Симоненко, український джазовий піаніст, музикознавець
1943 — Річард Вілльям Райт, британський рок-музикант, клавішник гурту Pink Floyd
1951 — Сантьяго Калатрава, іспанський архітектор
1954 — Герд Фалтінгс, німецький математик, лауреат премії Філдса (1986)
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #455

29 липня

1793 — Ян Коллар, словацький поет, борець за об'єднання слов'ян
1805 — Алексіс де Токвіль, французький письменник, історик
1817 — Іван Айвазовський, український живописець-мариніст вірменського походження
1865 — Андрей Шептицький, український церковний діяч, меценат, голова УГКЦ, митрополит

1887 — Михайло Садовський, український військовий та громадський діяч, генерал-хорунжий Армії УНР
1904 — Дмитро Іваненко, український фізик-теоретик, автор протон-нейтронної моделі атомного ядра
1981 — Фернандо Алонсо, іспанський автогонщик
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #456

30 липня

1511 — Джорджо Вазарі, італійський архітектор, історик мистецтва
1863 — Генрі Форд, конструктор автомобілів, засновник корпорації «Ford Motor Company»
1884 — Софія Налепинська-Бойчук, український художник-графік
1889 — Володимир Зворикін, американський винахідник телебачення
1947 — Арнольд Шварценеггер, американський актор, культурист, політик, 38-й губернатор штату Каліфорнія
1947 — Марк Болан, англійський співак, гітарист, засновник і лідер рок-гурту T. Rex
1963 — Ольга Бризгіна, українська легкоатлетка, триразова олімпійська чемпіонка, рекордсменка світу
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #459

31 липня

1598 — Алессандро Альґарді, італійський скульптор, один з найталановитіших представників бароко
1912 — Мілтон Фрідман, американський економіст, нобелівський лауреат 1976 року
1914 — Луї де Фюнес, французький кіноактор

1965 — Джоан Роулінг, англійська письменниця, автор серії романів про Гаррі Поттера
Последнее редактирование: від Ігор.
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #460

1 серпня

1520 — Сигізмунд II Август, польський король
1744 — Жан Ламарк, французький натураліст
1779 — Френсіс Кі, американський юрист, автор тексту гімну США
1819 — Герман Мелвілл, американський письменник
1924 — Білас Михайло Якимович, народний художник України

1932 — Люк Монтаньє, французький вірусолог, лауреат Нобелівської премії з фізіології і медицини 2008 року
1936 — Ів Сен-Лоран, французький кутюр'є
Тема заблокована.

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

16+
За підтримки NIC.UA