Я Глобине
сьогодні 07 квітня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

ТЕМА: Хто народився цієї дати?

Хто народився цієї дати? #438

21 липня

1620 — Жан Пікар, французький астроном.
1694 — Георг Брандт, шведський хімік.
1816 — Пол Рейтер (Ізраїль Беєр Йосафат), засновник британського інформаційного агентства Reuters (1850)
1858 — Корінт Ловіс, німецький художник, один з найвпливовіших представників німецького імпресіонізму.
1882 — Давид Бурлюк, український художник-футурист, поет, теоретик мистецтва, літературний і художній критик, видавець.
1898 — Георгій Лангемак, український радянський вчений, один із піонерів ракетної техніки й один з основних авторів реактивного міномета «Катюша».Репресований у 1938 р.
1899 — Ернест Хемінгуей, американський письменник.
1906 — Олена Теліга, українська поетеса, публіцистка, літературний критик, діячка ОУН.

1907 — Олег Ольжич (Олег Кандиба), український поет, археолог і політичний діяч.
1909 — Євстахій Струк, діяч ОУН.
1920 — Ісаак Стерн, американський скрипаль.
1951 — Робін Вільямс, американський актор, лауреат «Оскара» (1998) («Розумник Вілл Гантінґ»); «Місіс Даутфайр», «Попай», «Куди ведуть мрії», «Джуманджі»).
1966 — Наталя Николаїшин, солістка Національної опери України.
1971 — Шарлотта Генсбур, франко-британська — акторка та співачка. Дочка Джейн Біркін і Сержа Генсбура, батьки якого емігрували з Харкова.
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #441

22 липня

1031 — Роджер І Готвіль, великий граф Сицилії (помер 22 червня 1101)
1878 — Люсьєн Февр, французький історик, один із засновників школи Анналів
1891 — Сергій Пилипенко, український письменник, байкар, публіцист
1902 — Петро Холодний, український маляр-монументаліст, графік
1945 — Юрій Рибчинський, український драматург, поет-пісняр

1946 — Мірей Матьє, французька співачка
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #442

23 липня

1401 — Франческо Сфорца, засновник династії правителів Мілана
1915 — Михайло Матусовський, радянський поет, перекладач творів Т. Шевченка та інших українських поетів

1892 — Хайле Селассіє I, імператор Ефіопії
1888 — Реймонд Чандлер, американський письменник
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #443

24 липня

1783 — Сімон Болівар, лідер боротьби за незалежність іспанських колоній у Південній Америці
1802 — Александр Дюма, французький письменник і журналіст, популярний завдяки своїм пригодницьким романам
1833 — Петро Перемежко, український гістолог, професор. Першим зробив відкриття мітозу (незалежно від В. Флеммінга і В. Шляйхера)
1860 — Альфонс Муха, чеський художник, ілюстратор, дизайнер і плакатист. Представник стилю ар нуво
Амелія Ергарт, 5 березня 1935
1897 — Амелія Ергарт, американська льотчиця, письменниця і журналістка
1928 — Ігор Дмитренко, український фізик у галузі надпровідності та низькотемпературного матеріалознавства, академік
1967 — Брати Капранови, українські видавці, письменники, публіцисти, громадські діячі

1969 — Дженніфер Лопес, американська акторка та співачка
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #449

25 липня

1575 — Христоф Шейнер, німецький астроном
1848 — Артур Джеймс Балфур, британський політик, консерватор, прем'єр-міністр (1902—1905) і міністр закордонних справ (1916—1919)
1866 — Модест Левицький, український письменник, культурний діяч, педагог, лікар, дипломат

1869 — Михайло Косач, український вчений-метеоролог та письменник, брат Лесі Українки
1967 — Дмитро Білий, український письменник, історик, дослідник Кубані, бандурист, осавул Азовського козацького війська
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #450

26 липня

1678 — Йосиф I, імператор Священої Римської імперії, король Римський, король Угорщини, король Галичини та Володимирії
1856 — Джордж Бернард Шоу, англійський драматург, лауреат Нобелівської премії (1925)
1870 — Осип Курилас, живописець i графік, один з основоположників українського модерного релігійного мистецтва

1875 — Карл Густав Юнг, швейцарський психолог, філософ
1928 — Стенлі Кубрик, американський кінорежисер
1931 — Іван Дзюба, український письменник, критик, головний редактор журналу «Сучасність»
1943 — Мік Джаггер, рок-музикант (The Rolling Stones), володар 5 золотих дисків
1949 — Роджер Тейлор, барабанщик і вокаліст англійського рок-гурту Queen
Тема заблокована.

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

16+
За підтримки NIC.UA