Я Глобине
сьогодні 07 квітня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

ТЕМА: Хто народився цієї дати?

Хто народився цієї дати? #377

21 червня

1002 — Лев IX, Папа Римський
1781 — Сімеон-Дені Пуассон, французький математик і механік
1805 — Микола Закревський, український історик, фольклорист, етнограф, лінгвіст, письменник
1882 — Давид Бурлюк, український художник-футурист, поет, теоретик мистецтва
1897 — Юрій Кондратюк (справжнє ім'я Сергій Шаргей), інженер, конструктор, винахідник, теоретик ракетобудування українського походження

1935 — Франсуаза Саган, французька письменниця
1955 — Мішель Платіні, французький футболіст, тричі володар «Золотого м'яча», президент УЄФА (2007—2016)
1970 — Тарас Чубай, український автор-виконавець, рок-музикант та композитор, лідер гурту «Плач Єремії»
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #378

22 червня

1767 — Вільгельм фон Гумбольдт, німецький філолог, філософ, дипломат
1805 — Джузеппе Мадзіні, діяч національно-визвольного руху Італії, письменник
1877 — Болеслав Яворський, український композитор та музикознавець

1898 — Еріх Марія Ремарк, німецький письменник
1910 — Конрад Цузе, німецький інженер, розробник першого дійсно працюючого програмованого комп'ютера (1941) і першої мови програмування високого рівня (1945)
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #383

23 червня

1534 — Ода Нобунаґа, японський полководець
1763 — Жозефіна Богарне, імператриця Франції, перша дружина Наполеона
1874 — Богдан Боднарський, український книгознавець, бібліограф

1889 — Анна Ахматова (Горенко), російська поетеса
1912 — Алан Тюрінг, англійський математик, логік та криптограф
1931 — Григорій Кохан, український кінорежисер, сценарист
1937 — Мартті Ахтісаарі, президент Фінляндії (1994—2000), дипломат, лауреат Нобелівської премії миру 2008 року
1952 — Вірляна Ткач, американська театральна режисерка з українським корінням
Зінедін Зідан на фіналі Ліги чемпіонів УЄФА 2018 року в Києві
1972 — Зінедін Зідан, французький футболіст, чемпіон світу та Європи, володар «Золотого м'яча», як тренер тричі вигравав Лігу чемпіонів УЄФА
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #384

24 червня

1838 — Ян Матейко, польський художник
1911 — Хуан-Мануель Фанхіо, п'ятиразовий чемпіон «Формули-1»
1914 — Мирослав (Любачівський), верховний архієпископ Львівський, глава УГКЦ

1932 — Девід Мактаггарт, засновник організації «Грінпіс»
1987 — Ліонель Мессі, гравець збірної Аргентини з футболу, п'ятиразовий володар «Золотого м'яча»
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #387

25 червня

1646 — Елена Лукреція Корнаро Піскопія, італійський філософ і математик, перша жінка у світі, яка здобула докторський ступінь
1852 — Антоніо Гауді, каталонський архітектор, один із найяскравіших представників стилю модерн (ар-нуво)

1886 — Іван Крип'якевич, український історик, академік, професор Львівського університету
1900 — Луїс Маунтбеттен, британський військовий і державний діяч, останній Віце-король Індії
1903 — Джордж Орвелл, англійський письменник
Последнее редактирование: від Ігор.
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #388

26 червня

1797 — Шаміль, керівник національно-визвольної боротьби (газавату) народів Північного Кавказу під час російсько-кавказької війни
1824 — Вільям Томсон, лорд Кельвін, британський фізик і інженер
1866 — Джордж Карнарвон, британський єгиптолог
1892 — Перл Бак, американська письменниця, Нобелівський і Пулітцерівський лауреат
1898 — Вільгельм Мессершмітт, німецький авіаконструктор
1908 — Сальвадор Альєнде, президент Чилі (1970—1973)
1918 — Василь Бережний, український письменник і журналіст

1927 — Нінель Гаркуша, український художник декоративного мистецтва
Тема заблокована.

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

16+
За підтримки NIC.UA