Я Глобине
сьогодні 07 квітня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

ТЕМА: Хто народився цієї дати?

Хто народився цієї дати? #315

22 травня

1813 — Ріхард Вагнер, німецький композитор
1840 — Марко Кропивницький, актор, режисер і драматург

1859 — Артур Конан Дойл, англійський письменник, автор оповідань про Шерлока Холмса
1879 — Федір Кричевський, український художник і педагог, один з засновників і перший ректор української Академії образотворчого мистецтва
1879 — Симон Петлюра, український державний, військовий та політичний діяч, Головний отаман Армії УНР
1920 — Микола Гринько, український кіноактор
1924 — Шарль Азнавур, французький шансоньє, поет, композитор, актор
1941 — Микола Олялін, український актор, кінорежисер, народний артист України
1945 — Юрій Рибчинський, український поет, драматург, сценарист, заслужений діяч мистецтв України
1946 — Джордж Бест, північноірландський футболіст, володар «Золотого м'яча»
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #316

23 травня

1707 — Карл Лінней, засновник сучасної біологічної систематики
1863 — Владислав Городецький, український архітектор

1908 — Джон Бардін, американський фізик, винахідник напівпровідникового транзистора
1917 — Едвард Лоренц, американський математик і метеоролог, один із творців теорії хаосу
1921 — Григорій Чухрай, радянський кінорежисер українського походження
1931 — Петро Балабуєв, український авіаконструктор
1934 — Роберт Муг, винахідник музичного синтезатора
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #317

24 травня

1743 — Жан-Поль Марат, французький революціонер, лідер якобінців, ідеолог терору
1881 — Олександр Богомолець, український патофізіолог, президент Академії наук України (1930—1946).
1882 — Кирило Стеценко, український композитор, хоровий диригент
1912 — Михайло Стельмах, український письменник, драматург, педагог, фольклорист
1941 — Боб Ділан, американський співак, нобелівський лауреат
1964 — Олег Скрипка, український музикант
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #318

25 травня

1616 — Карло Дольчі, італійський художник
1865 — Пітер Зееман, нідерландський фізик, лауреат Нобелівської премії
1889 — Ігор Сікорський, американський авіаконструктор українського походження

1976 — Кілліан Мерфі, ірландський актор театру і кіно
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #323

26 травня

1053 — Володимир Мономах, Великий князь київський, державний діяч, письменник
1826 — Георгій Андрузький, український політичний діяч, вчений-юрист, поет
1887 — Ольга Косач, українська письменниця, літературознавиця, перекладачка

1901 — Борис Грабовський, фізик, творець електронної системи передачі на відстань рухомого зображення
1936 — Віталій Коротич, український поет, письменник, журналіст
1957 — Богдан Бенюк, український актор театру й кіно
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #324

27 травня

1332 — Ібн Хальдун, арабський історик і філософ
1859 — Панас Саксаганський, український актор і режисер, театральний діяч, засновник Народного театру в Києві
1877 — Ісідора Дункан, американська танцівниця, балерина, дружина Сергія Єсеніна
1929 — Роман Іваничук, український письменник і громадський діяч, депутат Верховної Ради України І-го скликання, один із організаторів Товариства української мови імені Шевченка та Народного Руху України
Тема заблокована.

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

16+
За підтримки NIC.UA