Я Глобине
сьогодні 07 квітня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

ТЕМА: Хто народився цієї дати?

Хто народився цієї дати? #348

9 червня

1595 — Владислав IV Ваза, король Польський і великий князь Литовський (1632—1648), цар Московський обраний (1610—1613) і титулярний (1610—1634)
1781 — Джордж Стефенсон, британський винахідник паровоза, будівельник першої у світі залізниці
1812 — Йоганн Готфрід Ґалле, німецький астроном
1881 — Іван Луцькевич, ініціатор білоруського національного руху
1963 — Джонні Депп, американський актор

1978 — Мірослав Клозе, німецький футболіст польського походження
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #354

10 червня

1819 — Гюстав Курбе, французький художник, провідний представник реалізму
1832 — Ніколаус Отто, німецький конструктор, що створив 4-тактний двигун внутрішнього згоряння
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #355

11 червня

1864 — Ріхард Штраус, німецький композитор
1887 — Олександр Архипенко, український та американський скульптор і художник, один із засновників кубізму в скульптурі

1910 — Жак-Ів Кусто, французький океанограф, мандрівник, винахідник аквалангу
1950 — Б'ярн Страуструп, науковець та програміст, розробник мови програмування C++
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #360

12 червня

1845 — Юлія Жемайте, литовська письменниця
1890 — Еґон Шіле, австрійський художник
1924 — Джордж Буш, 41-й президент США (1989—1993)
1929 — Анна Франк, єврейська дівчинка, відома за свій щоденник, який вела, коли переховувалась від нацистів
1955 — Енвер Ізмайлов, український (кримськотатарський) гітарист-віртуоз, композитор
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #361

13 червня

1773 — Томас Юнг, англійський фізик, медик і мовознавець
1831 — Джеймс Клерк Максвелл, шотландський фізик, автор електромагнітної теорії, творець класичної електродинаміки, один із засновників статистичної фізики, фундатор Кавендиської лабораторії
1870 — Жюль Борде, бельгійський імунолог і бактеріолог; лауреат Нобелівської премії (1919)
1874 — Марко Черемшина (Іван Семанюк), український письменник і перекладач
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #366

14 червня

1736 — Шарль Огюстен Кулон, французький фізик, військовий інженер, відкривач основного закону електростатики
1868 — Карл Ландштайнер, англійський імунолог, відкривач основних груп крові людини та резус-фактору крові, лауреат Нобелівської премії (1930)
1891 — Євген Коновалець, полковник Армії УНР, командант корпусу січових стрільців, командант УВО, голова Проводу Українських Націоналістів
Тема заблокована.

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

16+
За підтримки NIC.UA