Я Глобине
сьогодні 07 квітня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

ТЕМА: Хто народився цієї дати?

Хто народився цієї дати? #302

16 травня

1817 — Микола Костомаров, український історик, етнограф, письменник, поет-романтик, мислитель, громадський діяч, засновник Кирило-Мефодіївського товариства
1827 — Пітер Кейперс, нідерландський архітектор, один з творців нідерландського архітектурного стилю
1895 — Тодось Осьмачка, український письменник, поет, перекладач

1953 — Пірс Броснан, ірландський актор і продюсер; виконавець ролі Джеймса Бонда у 4 епізодах цієї кіносаги.
1987 — Олена Хомрова, українська олімпійська чемпіонка з фехтування на шаблях
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #303

17 травня

1873 — Анрі Барбюс, французький письменник, драматург.
Рухолла Мусаві Хомейні 6 травня 1981. Фото M. Sayyad
1900 — Рухолла Мусаві Хомейні, аятола, лідер ісламської революції 1979 року в Ірані
1904 — Жан Габен, французький актор

1929 — Борис Шарварко, режисер, Народний артист України
1946 — Зінаїда Турчина, гандболістка, олімпійська чемпіонка монреальської і московської Олімпіад, тренер київського «Спартака»
1971 — Ігор Матвієнко, український яхтсмен, чемпіон Олімпіади-96
Последнее редактирование: від Ігор.
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #304

18 травня

1048 — Омар Хайям, перський поет, математик, філософ

1858 — Микола Чехов, художник українського походження, рідний брат письменника Антона Чехова
1872 — Бертран Рассел, англійський логік, філософ, пацифіст, Нобелівський лауреат в галузі літератури (1950)
1901 — Вінсент дю Віньо, американський біохімік, дослідник гормонів, Нобелівський лауреат (1955)
Іван Павло II у ФРН 15 листопада 1980
1920 — Іван Павло II, Папа Римський (1978—†2005)
1936 — Володимир Білінський, український письменник, дослідник історії
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #305

19 травня

1762 — Йоганн Ґотліб Фіхте, німецький філософ
1881 — Мустафа Кемаль Ататюрк, перший президент Туреччини; лідер Турецької війни за незалежність (1919-22)

1889 — Микола Євшан, український літературний критик, літературознавець і перекладач
1910 — Анатолій Добровольський, головний архітектор м. Києва (1950—1955), один з авторів проекту планування й забудови Хрещатика і прилеглих до нього кварталів
1912 — Гаврило Глюк, український живописець
1946 — Мікеле Плачідо, італійський кіноактор («Спрут») і кінорежисер
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #311

20 травня

1799 — Оноре де Бальзак, французький письменник

1806 — Джон Стюарт Мілль, англійський філософ-позитивіст, економіст, громадський діяч, ідеолог лібералізму
1822 — Фредерік Пассі, французький пацифіст, перший лауреат Нобелівської премії миру
1844 — Микола Іванович Мурашко, український живописець і педагог
1851 — Еміль Берлінер, американський винахідник грамофона
1901 — Макс Ейве, нідерландський шаховий гросмейстер і математик, п'ятий чемпіон світу
1925 — Олексій Туполєв, російський авіаконструктор, розробник літаків Ту
1944 — Джо Кокер, англійський рок-співак
1946 — Шер, американська співачка, акторка, володарка «Оскара»
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #312

21 травня

427 до н. е. — Платон, грецький філософ-ідеаліст, учень Сократа й учитель Аристотеля
1471 — Альбрехт Дюрер, німецький графік і маляр
1792 — Гаспар-Гюстав Коріоліс, французький математик і механік
1921 — Андрій Сахаров, фізик, творець радянської водневої бомби, лауреат Нобелівської премії миру 1975 року
1929 — Еммануїл Мисько, скульптор і ректор Львівської академії мистецтв
1937 — Софіко Чіаурелі, радянська і грузинська актриса
1969 — Георгій Ґонґадзе, український журналіст і громадський діяч
Тема заблокована.

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

16+
За підтримки NIC.UA