Я Глобине
сьогодні 07 квітня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

ТЕМА: Хто народився цієї дати?

Хто народився цієї дати? #340

3 червня

1545 — Іван Вишенський, український письменник-полеміст
1726 — Джеймс Гаттон, шотладський вчений, засновник сучасної геології
1793 — Антоній Мальчевський, польський поет
1863 — Євген Петрушевич, український громадсько-політичний діяч, правник, президент ЗУНР
1899 — Георг фон Бекеші, американський біофізик
1928 — Степанков Костянтин, український актор театру й кіно
1974 — Сергій Ребров, український футболіст і тренер
1975— Онуфрієнко Ірина Валеріївна, любима сестричка адміністратора цього порталу

1986 — Рафаель Надаль, іспанський тенісист
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #341

4 червня

470 до н. е. — Сократ, грецький філософ
1738 — Георг III, король Великої Британії
1863 — Владислав Городецький, український архітектор, автор будинку з химерами та Собору святого Миколая у Києві

1916 — Роберт Ферчготт, американський біохімік, лауреат Нобелівської премії з фізіології й медицини 1998 року
1941 — Василь Литвин, кобзар
1975 — Анджеліна Джолі, американська актриса, посол доброї волі ООН
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #342

5 червня

1723 — Адам Сміт, британський філософ, економіст, автор теорії трудової вартості
1819 — Джон Кауч Адамс, англійський астроном і математик; у 1845 році теоретично передбачив існування планети Нептун
1895 — Михайло Яловий, український поет, прозаїк і драматург, розстріляний 1937 року в Соловецькому таборі

1925 — Микола Плав'юк, останній президент УНР в екзилі
1941 — Марта Аргерих, аргентинська піаністка
1949 — Кен Фоллетт, сучасний британський романіст
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #345

6 червня

1599 — Дієго Веласкес, іспанський художник, один з найвизначніших представників іспанського бароко
1749 — Осип Дерибас, російський адмірал каталонського походження; керував забудовою Одеси
1799 — Олександр Пушкін, російський поет, драматург та прозаїк, реформатор і творець сучасної російської літературної мови, один із найвизначніших російських письменників
1825 — Фрідріх Байєр[de], німецький підприємець, засновник фармацевтичної компанії Bayer AG
1847 — Олександр Барвінський, український історик, педагог, громадсько-політичний діяч
1850 — Фердинанд Браун, німецький фізик, лауреат Нобелівської премії 1909 року
1868 — Роберт Фолкон Скотт, англійський полярний дослідник Антарктиди
1875 — Томас Манн, німецький письменник
1889 — Ігор Сікорський, американський авіаконструктор українського походження
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #346

7 червня

1502 — Григорій XIII, Папа Римський (з 1572), активний противник Реформації. Запровадив Григоріанський календар (1582)
1848 — Поль Гоген, французький художник-постімпресіоніст
1909 — Вірджинія Апгар, американська лікарка-анестезіолог в акушерстві, авторка знаменитої шкали Апгар
1925 — Іван Кандиба, український дисидент, співзасновник Української Гельсінської групи
1926 — Анатолій Базилевич, український художник-графік
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #347

8 червня

1810 — Роберт Шуман, німецький композитор
1826 — Георгій Андрузький, український політичний діяч, вчений-юрист, поет
1867 — Френк Ллойд Райт, американський будівничий, творець «органічної архітектури»
1916 — Френсіс Крік, англійський біолог, лауреат Нобелівської премії з фізіології або медицини (1962)
1920 — Іван Кожедуб, радянський льотчик, тричі Герой Радянського Союзу
1921 — Сухарто, президент Індонезії в 1968—1998 рр.
1936 — Кеннет Геддес Вільсон, американський фізик, Нобелівський лауреат з фізики (1982)
1955 — Тім Бернерс-Лі, творець HTTP, HTML, URI, головний розробник Всесвітньої павутини
1989 — Ольга Жовнір, українська фехтувальниця, олімпійська чемпіонка у фехтуванні на шаблях
Тема заблокована.

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

16+
За підтримки NIC.UA