Я Глобине
сьогодні 07 квітня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

ТЕМА: Хто народився цієї дати?

Хто народився цієї дати? #461

2 серпня

1627 — Самюел ван Гоґстратен, нідерландський художник, гравер, письменник, теоретик мистецтва
1888 — Кость Буревій, український поет, драматург

1993 — Сергій Нігоян, учасник Самооборони Майдану, вбитий під час протистояння на вулиці Грушевського в Києві
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #462

3 серпня

1819 — Григорій Ґалаґан, український громадський діяч.
1833 — Омелян Огоновський, український учений-філолог і громадський діяч, багаторічний голова «Просвіти», автор «Історії літератури руської»

1904 — Кліффорд Сімак, американський фантаст
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #467

4 серпня

1757 — Володимир Боровиковський, український іконописець, художник-портретист
1806 — Вільям Гамільтон, ірландський математик
1840 — Ріхард фон Крафт-Ебінґ, австрійський психолог, автор терміну «мазохізм»
1854 — Марія Заньковецька, українська актриса театру та кіно
1859 — Кнут Гамсун, норвезький письменник, нобелівський лауреат 1920 року
1878 — Антін Крушельницький, український письменник, громадсько-політичний діяч, педагог
1901 — Луї Армстронг, американський джазовий музикант
1929 — Ясір Арафат, голова Організації визволення Палестини (з 1969); лауреат Нобелівської премії миру (1994)
1947 — Клаус Шульце, німецький музикант, піонер синтезаторної музики
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #468

5 серпня

1461 — Олександр Ягеллончик, онук Владислава Ягайла, великий князь литовський, король Польщі
1802 — Нільс Генрік Абель, норвезький математик
1844 — Ілля Рєпін, український і російський художник-передвижник

1850 — Гі де Мопассан, французький письменник
1899 — Борис Антоненко-Давидович, український письменник, літературний перекладач, дослідник проблем розвитку й культури української мови, довголітній в'язень радянських концтаборів
1903 — Борис Гмиря, український співак-бас
1905 — Артем Мікоян, радянський авіаконструктор
1930 — Ніл Армстронг, американський астронавт, перша людина на Місяці
Последнее редактирование: від Ігор.
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #473

6 серпня

1651 — Карл Ґустав Реншильд, шведський фельдмаршал (1706), граф, сподвижник короля Карла XII
1881 — Александер Флемінг, шотландський бактеріолог, першим винайшов антибіотик пеніцилін, лауреат Нобелівської премії з медицини 1945 року (†1955)
1892 — Михайло Крат, український військовий діяч, генерал-хорунжий Армії УНР, учасник ПСВ, полковник РІА

1928 — Енді Воргол, американський художник, засновник художньої школи поп-арту
1941 — Євген Кучеревський, український футболіст і тренер, з яким «Дніпро» виграв Чемпіонат і Кубок СРСР
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #474

7 серпня

1819 — Пантелеймон Куліш, український письменник, фольклорист, етнограф, мовознавець.
1873 — Дмитро Абрамович, український історик літератури і мови.
1901 — Юлія Солнцева, кіноактриса і кінорежисер, дружина Олександра Довженка
1904 — Ральф Банч, американський дипломат, нобелівський лавреат миру
1947 — Софія Ротару, співачка, народна артистка СРСР, України

1958 — Брюс Дікінсон, англійський рок-співак (Iron Maiden), пілот, радіоведучій
1966 — Джиммі Вейлз, засновник Вікіпедії
1975 — Шарліз Терон, американська акторка, володарка «Оскара»
1982 — Яна Клочкова, багаторазова олімпійська чемпіонка з плавання, Герой України
Тема заблокована.

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

16+
За підтримки NIC.UA