Я Глобине
сьогодні 07 квітня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

ТЕМА: Хто народився цієї дати?

Хто народився цієї дати? #530

1 вересня

1741 — Жан-Бенуа Шерер, французький та німецький історик, автор першої в західноєвропейській науці монографії з історії України
1863 — Олександр Андріяшев, український історик, архівіст, джерелознавець
1875 — Едгар Райс Барроуз, американський письменник, автор романів про Тарзана
1877 — Френсіс Вільям Астон, англійський фізик і хімік, нобелівський лавреат з хімії (1922)
1899 — Ольга Басараб, громадська і політична діячка, організатор 1-ої жіночої чоти Легіону УСС, розвідниця УВО
1918 — Ігор Качуровський, український поет-неокласик, перекладач, радіожурналіст, лавреат Шевченківської премії
1923 — Роккі Марчіано, американський боксер-професіонал, чемпіон світу в суперважкій вазі (1952—1956)
1925 — Ігор Юхновський, український вчений і політик
Подякували: Ігор
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #531

2 вересня

1642 — Мегмед IV, турецький султан (1648-87)
1811 — Іван Вагилевич, український поет i фольклорист, член «Руської трійці»
1835 — Петро Єфименко, український етнограф та історик
1838 — Ліліуокалані, остання королева Гаваїв (1891—1893)
1856 — Володимир Левицький, український письменник i громадський діяч
1875 — Ольга Дела-Вос-Кардовська, живописець, графік українського походження. Учениця Іллі Рєпіна
1891 — Павло Филипович, український поет та літературознавець доби Розстріляного відродження, жертва сталінського терору
1908 — Валентин Глушко, основоположник радянського рідинного ракетного двигунобудування, творець РКК «Енергія»—«Буран»
1940 — Богдан Сорока, український художник-графік
1950 — Роман Бабовал, український поет, перекладач
1964 — Кіану Рівз, американський кіноактор
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #532

3 вересня

1856 — Луїс Салліван, архітектор, творець перших хмарочосів
1596 — Ніколо Аматі, найвидатніший представник династії італійських майстрів смичкових інструментів
1875 — Фердинанд Порше, австрійський автоконструктор
1879 — Олександр Астряб, український і радянський математик-методист, професор
1892 — Микола Ковалевський, український політичний та державний діяч, публіцист, міністр земельних справ УНР
1905 — Карл Девід Андерсон, американський фізик, чиє відкриття позитрону було відзначено Нобелівською премією 1936 року
1965 — Чарлі Шин, голлівудський кіноактор
1981 — Наталія Скакун, українська штангістка
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #538

4 вересня

1809 — Юліуш Словацький, польський поет-романтик
1889 — Остап Бобикевич, український композитор і піаніст
1981 — Бейонсе, американська співачка
1990 — Ольга Харлан, українська фехтувальниця (шабля), олімпійська чемпіонка, шестиразова чемпіонка світу, восьмиразова чемпіонка Європи
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #539

5 вересня

1568 — Томмазо Кампанелла, італійський філософ, теолог і поет
Пам'ятник Фредді Мерк'юрі в Монтре́ на березі Женевського озера. Скульптор Ірена Седлецька (1996), фото Jakub KozlowskiОґюст КонтЛюдвіг Больцман (1902)
1638 — Людовик XIV, французький король («король-сонце»)
1870 — Володимир Сікевич, український військовий і політичний діяч, генерал-хорунжий Армії УНР
1912 — Джон Кейдж, американський композитор-авангардист, теоретик музики
1946 — Фредді Мерк'юрі, британський рок-співак родом із Занзібара, лідер рок-гурту «Queen»
1964 — Сергій Лозниця, український кінорежисер
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #540

6 вересня

1766 — Джон Дальтон, англійський фізик і хімік, дослідник колірної сліпоти
1860 — Лаура Джейн Аддамс, американський соціолог і філософ, лавреат Нобелівської премії миру 1931 року
1863 — Дмитро Граве, український математик, почесний академік АН СРСР
1892 — Едвард Віктор Епплтон, британський фізик, нобелівський лавреат 1947 року
1924 — Михайло Брайчевський, український історик, археолог
1944 — Роджер Вотерс, лідер британської групи «Pink Floyd»
Тема заблокована.

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

16+
За підтримки NIC.UA