Я Глобине
сьогодні 07 квітня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

ТЕМА: Хто народився цієї дати?

Хто народився цієї дати? #541

7 вересня

1533 — Єлизавета I, королева Англії
1707 — Жорж-Луї Леклерк де Бюффон, французький натураліст, біолог, математик, природодослідник і письменник
1726 — Франсуа-Андре Данікан Філідор, французький шахіст і музичний композитор, найсильніший шахіст світу 2-ї пол. XVIII ст., один із творців французької комічної опери
1813 — Еміль Коритко, словенський етнограф і фольклорист, галичанин за походженням
1875 — Олександр Мурашко, український живописець, педагог і громадський діяч
1908 — Майкл ДеБейкі, американський кардіохірург
1912 — Девід Паккард, американський підприємець, співзасновник компанії «Hewlett-Packard»
1917 — Джон Воркап Корнфорт, австралійський хімік-органік, лавреат Нобелівської премії з хімії 1975 року
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #542

8 вересня

1157 — Річард I Левове Серце, англійський король (з 1189 року) з династії Плантаґенетів
1841 — Антонін Дворжак, чеський композитор та диригент
1895 — Ігор Федів, український громадський діяч, географ, педагог, видавець
1896 — Олександр Соколовський, український письменник доби Розстріляного Відродження
1898 — Наталія Ужвій, українська акторка театру та кіно

1916 — Григорій Слуцький, український архітектор
1928 — Василь Сологуб, український письменник
Последнее редактирование: від Ігор.
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #545

9 вересня

214 — Авреліан, римський імператор
1585 — кардинал Арман-Жан дю Плессі де Рішельє, французький аристократ і державний діяч
1737 — Луїджі Гальвані, італійський фізик і фізіолог, один з основоположників вчення про електрику
1769 — Іван Котляревський, український письменник, поет, драматург, засновник нової української літератури, громадський діяч
1828 — Лев Толстой, один із найвідоміших російських письменників і мислителів
1922 — Ганс Георг Демельт, американський фізик німецького походження, лавреат Нобелівської премії 1989 року
1923 — Даніел Карлтон Гайдузек, американський педіатр і вірусолог, лавреат Нобелівської премії з фізіології і медицини 1976 року
1941 — Отіс Реддінг, американський співак у стилі соул
1952 — Девід Стюарт, англійський рок-музикант, продюсер, гітарист, вокаліст
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #546

10 вересня

1854 — Іван Терещенко, український підприємець, колекціонер, меценат
Дмитро Донцов
1883 — Дмитро Донцов, український літературний критик, публіцист, політичний діяч, фундатор теорії інтегрального націоналізму
Надмогильний пам'ятник Олександра Палладіна на Байковому кладовищі
1885 — Олександр Палладін, український біохімік, академік АН УРСР
1892 — Артур Комптон, американський фізик, лавреат Нобелівської премії з фізики 1927 року
Олександр Довженко (1921)
1894 — Олександр Довженко, український письменник і кінорежисер
1930 — Анатолій Скороход, український математик, академік НАН України
1934 — Алемдар Караманов, кримський композитор, народний артист України
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #549

11 вересня

1524 — П'єр де Ронсар, французький поет (Оди Гімни, Сонети до Єлени), есеїст (Короткий виклад поетичного мистецтва).
1816 — Карл Цайс, німецький інженер-оптик та підприємець
1862 — О. Генрі, американський письменник
1864 — Павло Грабовський, український поет
1940 — Браян Де Пальма, американський кінорежисер
1941 — Іван Плющ, Голова Верховної Ради України (1991—1994, 2000—2002)
1946 — Анатолій Криволап, український художник, майстер українського нефігуратовного малярства та пейзажу
1963 — Геннадій Литовченко, український футболіст і тренер, найкращий футболіст СРСР 1984 року
1965 — Moby, американський співак, музикант, композитор
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #550

12 вересня

1570 — Генрі Гудзон, англійський мореплавець, дослідник
1748 — Олексій Розумовський, граф, державний діяч РІ, син останнього гетьмана України Кирила Розумовського
1838 — Артур Ауверс, німецький астроном, укладач першого каталогу зірок
Олександр Кошиць
1875 — Олександр Кошиць, український композитор, диригент, етнограф
1897 — Ірен Жоліо-Кюрі, французький фізик, яка відкрила штучну радіоактивність, Нобелівська лауреатка.
1900 — Гаскелл Каррі, американський математик і логік. На його честь було названо дві мови програмування: Curry та Haskell
1921 — Станіслав Лем, польський письменник-фантаст, уродженець Львова
1994 — Еліна Світоліна, українська тенісистка, третя ракетка світу (WTA) у 2017—2019 рр.
Тема заблокована.

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

16+
За підтримки NIC.UA