Я Глобине
сьогодні 15 квітня

admin@hlobyne.info 

Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

ТЕМА: Хто народився цієї дати?

Хто народився цієї дати? #551

13 вересня

1834 — Анатолій Свидницький, український письменник, громадський діяч і фольклорист
1860 — Джон Джозеф «Чорний Джек» Першинг, головнокомандувач об'єднаними силами США під час Першої світової війни в Європі
1886 — Роберт Робінсон, англійський хімік-органік, лавреат Нобелівської премії 1947 року
1887 — Леопольд Ружичка, швейцарський фізик і радіохімік хорватського походження, лавреат Нобелівської премії 1939 року
1894 — Юліан Тувім, польський поет
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #552

14 вересня

1769 — Александер фон Гумбольдт, німецький натураліст, географ
1867 — Чарльз Дейна Гібсон, американський художник та ілюстратор
1897 — Віра Кутинська, український аніматор та художник, учениця Михайла Бойчука
1914 — П'єтро Джермі, італійський актор, сценарист, кінорежисер
1920 — Лоуренс Клейн, американський економіст, лауреат Нобелівської премії
1946 — Володимир Мунтян, український футболіст
1983 — Емі Вайнгауз, британська соул-поп-співачка
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #557

15 вересня

1613 — Франсуа де Ларошфуко, видатний французький письменник-мораліст
1804 — Михайло Максимович, український історик, філолог, етнограф, ботанік, поет, перший ректор Київського університету
1830 — Порфіріо Діас, президент і диктатор Мексики
1888 — Пилип Коновал, єдиний українець-кавалер ордену Хрест Вікторії
1890 — Агата Крісті, англійська письменниця
1892 — Михайло Гайворонський, український музикант, композитор, поет, капельмейстер Армії УНР
1918 — Євген Стахів, керівник українського підпілля на Донбасі й у місті Луганську в роки Другої світової війни
1928 — Кеннонболл Еддерлі, американський джазовий саксофоніст
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #558

16 вересня

1632 — Тиміш Хмельницький, козацький отаман, один із учасників і керівників Хмельниччини, старший син Богдана Хмельницького
1853 — Альбрехт Коссель, німецький фізіолог і біохімік, лавреат Нобелівської премії 1910 року
1883 — Микола Какурін, український військовий діяч, полковник армії УНР і УГА
1888 — Франс Еміль Силланпя, фінський письменник, лауреат Нобелівської премії 1939 року
1891 — Карл Деніц, німецький грос-адмірал, командувач Кріґсмаріне під час Другої світової війни
1893 — Альберт Сент-Дйорді, лавреат Нобелівської премії 1937 року з фізіології і медицини, основоположник біоенергетики
1956 — Девід Коперфілд, американський фокусник-ілюзіоніст
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #561

17 вересня

1832 — Сергій Боткін, російський лікар
1853 — Михайло Павлик, український письменник, громадський і політичний діяч, співзасновник Української радикальної партії
1857 — Костянтин Ціолковський, російський науковець польського походження, піонер космонавтики
1864 — Михайло Коцюбинський, український письменник, громадський діяч, класик української літератури
1935 — Кен Кізі, американський письменник, автор роману «Політ над гніздом зозулі»
1952 — Віктор Савченко, український радянський боксер, дворазовий призер Олімпійських ігор
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #562

18 вересня

53 — Марк Ульпій Траян, римський імператор
Леон Фуко
1819 — Леон Фуко, французький фізик
1841 — Михайло Драгоманов, український громадський діяч, літературознавець, історик, публіцист, філософ
1905 — Грета Гарбо, шведська кіноакторка
1907 — Едвін Маттісон Макміллан, американський фізик, лауреат Нобелівської премії з хімії (1951)
1929 — Алла Горська, українська художниця і громадська діячка, учасниця правозахисного руху 60-х років в Україні
1956 — Оксана Пахльовська, українська письменниця, культуролог
Тема заблокована.

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

16+
--> За підтримки NIC.UA