Я Глобине
сьогодні 07 квітня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

ТЕМА: Хто народився цієї дати?

Хто народився цієї дати? #625

7 жовтня

1885 — Нільс Бор, данський фізик-теоретик
1885 — Євген Кароль Червінський, український архітектор
1890 — Ольга Багалій-Татаринова, український історик, архівіст, бібліограф
1903 — Володимир Дукельський (Вернон Дюк), український та американський композитор, поет і літератор
1931 — Десмонд Туту, південноафриканський єпископ, лавреат Нобелівської премії миру 1984 року
1952 — Людмила Турищева, радянська гімнастка, 4-разова олімпійська чемпіонка
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #626

8 жовтня

1845 — Віктор Кирпичов, учений-механік, інженер і педагог, засновник і перший директор Харківського технологічного та Київського політехнічного інститутів
1871 — Іван Піддубний, український спортсмен-борець, шестиразовий чемпіон світу з боротьби
1895 — Хуан Домінго Перон, аргентинський військовий і державний діяч, президент Аргентини (1946—1955, 1973—1974)
1899 — Яаков Дорі, ізраїльський військовик українського походження, перший начальник генштабу Армії оборони Ізраїлю
1916 — Олекса Булавицький, український живописець-пейзажист імпресіоністичного спрямування
1920 — Френк Герберт, американський письменник-фантаст
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #629

9 жовтня

1201 — Робер де Сорбон, французький богослов, засновник Сорбонни
1813 — Микола Станкевич, філософ, письменник, поет українського походження
1874 — Микола Реріх, художник
1892 — Іво Андрич, югославський письменник, лауреат Нобелівської премії з літератури (1961)
1904 — Микола Бажан, український письменник
1908 — Жак Таті, французький актор
1940 — Джон Леннон, британський рок-музикант
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #630

10 жовтня

1731 — Генрі Кавендіш, англійський фізик і хімік
1813 — Джузеппе Верді, італійський композитор
1861 — Фрітьйоф Нансен, норвезький полярний дослідник, океанограф, лауреат Нобелівської премії миру 1922 року
1889 — Михайло Драй-Хмара, український поет, літературознавець, перекладач
1917 — Телоніус Монк, американський джазовий піаніст
1947 — Ніна Матвієнко, українська співачка
1972 — Олексій Житник, хокеїст, олімпійський чемпіон
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #631

11 жовтня

1738 — Артур Філіп, англійський адмірал, перший губернатор Австралії
1884 — Микола Чеботарів, український військовий і політичний діяч, один з організаторів та керівник української контррозвідки
1885 — Франсуа Моріак, французький письменник і поет, Нобелівський лавреат
1906 — Ігор Савченко, український кінорежисер
1983 — Руслан Пономарьов, український шахіст, чемпіон світу з шахів 2002 р. за версією ФІДЕ
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #632

12 жовтня

1935 — Лучано Паваротті, італійський оперний співак (тенор)
1937 — Степан Хмара, український політик, правозахисник
1977 — Олександр Береш, український гімнаст, дворазовий призер Олімпійських ігор
Тема заблокована.

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

16+
За підтримки NIC.UA