Я Глобине
сьогодні 09 квітня

admin@hlobyne.info 

Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

ТЕМА: Хто народився цієї дати?

Хто народився цієї дати? #672

31 жовтня

1632 — Ян Вермер, голландський художник побутових картин, що входить до трійки геніїв голландського живопису
1705 — Климент XIV, Папа Римський (1769–1774). Розпустив орден єзуїтів
1795 — Джон Кітс, англійський поет
1853 — Микола Кибальчич, український винахідник і революціонер-народник, автор схеми першого у світі реактивного літального апарата
1886 — Марко Безручко, український військовий діяч, голова штабу Корпусу Січових Стрільців, начальник штабу Армії УНР
1887 — Чан Кайші, військовий і політичний діяч Китаю, лідер Гоміндану, президент Китайської Республіки
1930 — Майкл Коллінз, американський астронавт, член першої експедиції на Місяць
1950 — Заха Хадід, британська архітекторка, лауреат Прітцкерівської премії
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #673

1 листопада

1500 — Бенвенуто Челліні, італійський скульптор, ювелір, письменник
1636 — Нікола Буало, французький поет, теоретик класицизму
1755 — Антоніо Канова, італійський скульптор, представник класицизму
1939 — Федір Стригун, український режисер, Народний артист України
1957 — Сергій Пострєхін, український і радянський каноїст, олімпійський чемпіон
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #674

2 листопада

1752 — Андрій Розумовський, граф, пізніше князь, дипломат, син останнього гетьмана України Кирила Розумовського
1755 — Марія Антуанетта, королева Франції (1770—93).
1815 — Джордж Буль, англійський математик, засновник формальної логіки
1865 — Воррен Гардінг, 29-й президент США (1921—23)
1878 — Антін Манастирський, український художник-живописець і графік.
1902 — Сергій Лебедєв, український математик, електротехнік, розробник перших радянських ЕОМ
1964 — Олена Пахольчик, українська яхтсменка, дворазова бронзова призерка Олімпійських ігор
1973 — Діна Міфтахутдінова, українська веслувальниця, срібна призерка Олімпійських ігор
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #679

3 листопада

1801 — Карл Бедекер, німецький видавець, автор перших путівників
1882 — Якуб Колас, білоруський письменник
1887 — Самуїл Маршак, радянський поет, перекладач, дитячий письменник
1926 — Валдас Адамкус, литовський політик. Президент Литовської Республіки (1998—2003, 2004—2009)
1957 — Дольф Лундгрен, шведський актор
1967 — Микола Мільчев, український спортсмен, олімпійський чемпіон зі стендової стрільби
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #680

4 листопада

1801 — Северин Гощинський, польський поет українського походження, представник «української школи» польського романтизму
1873 — Джордж Мур, англійський філософ, один з родоначальників аналітичної традиції в філософії
Капітан 3 рангу Михайло Білинський (1919)
1888 — Михайло Білинський, контр-адмірал УНР, організатор українського морського міністерства, створив перший полк морської піхоти
1895 — Василь Кучабський, український військовий діяч, історик, дійсний член НТШ
1911 — Дмитро Клячківський, український військово-політичний діяч, діяч ОУН, полковник УПА, Головний командир УПА
1910 — Семен Ластович, український кобзар, майстер, автор фундаментальної праці з історії та виготовлення бандури (не опублікована), репресований 1939
1972 — Луїш Фігу, португальський футболіст
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #683

5 листопада

1892 — Джон Бердон Сандерсон Голдейн, англійський біолог, один із засновників популяційної генетики
1907 — Михайло Вітушко, білоруський політичний діяч, керівник білоруського антирадянського руху
1913 — Вів'єн Лі, англійська акторка, лауреат двох премій «Оскар»
1918 — Атанасій Григорій Великий, церковний діяч, науковець, історик Церкви, археограф, священик-василіянин
1934 — Кіра Муратова, український кінорежисер
1952 — Олег Блохін, український футболіст і тренер
Тема заблокована.

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

16+
--> За підтримки NIC.UA