Я Глобине
сьогодні 06 квітня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

ТЕМА: Хто народився цієї дати?

Хто народився цієї дати? #662

25 жовтня

1825 — Йоганн Штраус, австрійський композитор, король вальсу
Пабло Пікассо, січень 1962
1881 — Пабло Пікассо, іспанський художник, працював у жанрах малярства, скульптури, графіки й кераміки
1888 — Річард Берд, американський повітроплавець, що здійснив перший політ над Південним полюсом
1911 — Михайло Янгель, вчений-механік українського походження, конструктор у галузі ракетно-космічної техніки
Амет-Хан Султан (1945)
1920 — Амет-Хан Султан, радянський льотчик-ас, двічі Герой Радянського Союзу, національний герой кримськотатарського народу
1977 — Катерина Серебрянська, українська гімнастка-художниця, абсолютна чемпіонка Олімпіади 1996 року
Подякували: Ігор
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #663

26 жовтня

1819 — Микола Терещенко, український підприємець та меценат
1846 — Льюїс Босс, американський астроном, укладач «Генерального каталогу зірок»
1885 — Андрій Ніковський, український громадський і політичний діяч, міністр закордонних справ в уряді УНР
1919 — Мохаммед Реза Пахлаві, останній шахиншах Ірану, прозахідний політик, реформатор
1916 — Франсуа Міттеран, президент Франції (1981—1995)
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #664

27 жовтня

1728 — Джеймс Кук, англійський мореплавець, керівник трьох навколосвітніх експедицій, першовідкривач Нової Зеландії і Гавайських островів
Ніколо Паганіні, намальований художником Andrea Cefaly
1782 — Нікколо Паганіні, італійський скрипаль і композитор, автор шести концертів
1811 — Айзек Зінґер, американський винахідник швейної машинки
1855 — Іван Мічурін, російський біолог-селекціонер
1858 — Теодор Рузвельт, 26-й президент США
1919 — Іван Лисяк-Рудницький, український історик і публіцист
1931 — Вілен Горський, український філософ
1970 — Руслана Таран, українська яхтсменка, триразова призерка Олімпійських ігор
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #667

28 жовтня

1466 — Еразм Ротердамський, голландський мислитель, один з найбільших гуманістів Північного Відродження, письменник, філолог, богослов
1793 — Сімонас Даукантас, литовський історик і письменник-просвітник
1895 — Майк Йогансен, український поет, прозаїк доби Розстріляного відродження
1903 — Івлін Во, британський письменник
1914 — Джонас Солк, американський мікробіолог, винахідник вакцини проти поліомієліту
1955 — Білл Гейтс, засновник і очільник Microsoft
1956 — Махмуд Ахмадінежад, президент Ісламської республіки Іран (2005—2013)
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #668

29 жовтня

1507 — Фернандо Альварес де Толедо, іспанський полководець і державний діяч
1910 — Альфред Джулс Еєр, англійський філософ
1970 — Едвін ван дер Сар, нідерландський футбольний воротар
1972 — Родіон Лука, український яхтсмен, срібний призер Олімпійських ігор
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #671

30 жовтня

1735 — Джон Адамс, другий президент США
1882 — Михайло Бойчук, український художник, маляр-монументаліст, лідер групи «бойчукістів», жертва сталінського терору
1900 — Рагнар Граніт, шведський фізіолог, лауреат Нобелівської премії з фізіології та медицини (1967)
1960 — Дієго Марадона, аргентинський футболіст
Тема заблокована.

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

16+
За підтримки NIC.UA