Я Глобине
сьогодні 05 квітня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

ТЕМА: Хто народився цієї дати?

Хто народився цієї дати? #710

18 листопада

1786 — Карл Марія фон Вебер, німецький композитор, диригент і піаніст
1859 — Кость Левицький, голова Державного секретаріату ЗУНР, засновник і голова Національної Ради у Львові
1847 — Володимир Навроцький, український вчений-економіст, статистик i публіцист
1897 — Патрік Блекетт, англійський фізик, лауреат Нобелівської премії 1947 року
1900 — Георгій Кістяківський, американський фізик і хімік українського походження
1901 — Джордж Геллап, американський статистик, засновник соціологічної служби
1921 — Дмитро Міщенко, український письменник, лауреат премії Шевченка (1993)
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #714

19 листопада

1789 — Михайло Лучкай, український мовознавець, фольклорист
1831 — Джеймс Гарфілд, 20-й президент США
1878 — Григорій Левитський, український цитолог і генетик
1888 — Хосе Рауль Капабланка, кубинський шахіст, чемпіон світу
1917 — Індіра Ганді, прем'єр-міністр Індії
1922 — Юрій Кнорозов, український історик та етнограф, який дешифрував писемності майя
1962 — Джоді Фостер, американська акторка
Последнее редактирование: від Ігор.
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #715

20 листопада

1717 — Григорій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч
1858 — Сельма Лагерлеф, шведська письменниця, лауреатка Нобелівської премії з літератури.
1889 — Едвін Габбл, американський астроном, автор концепції розширення Всесвіту. Його ім'я має сучасний орбітальний телескоп
1896 — Михайло Вериківський, український композитор, диригент і фольклорист
1924 — Бенуа Мандельброт, французький математик польського походження, засновник фрактальної геометрії
1925 — Роберт Кеннеді, американський політичний і державний діяч, молодший брат убитого президента Джона Ф. Кеннеді
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #720

21 листопада

1694 — Вольтер, французький письменник, філософ, просвітитель
1830 — Андрій Маркевич, український громадський діяч і етнограф, добився дозволу на перше повне видання творів Т. Шевченка («Кобзар» під редакцією В. Доманицького, 1907)
1965 — Бйорк, ісландська співачка
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #721

22 листопада

1801 — Володимир Даль, український та російський мовознавець данського походження
1867 — Вільгельм Ґренер, німецький військовий і державний діяч, активно сприяв розбудові Збройних Сил Української Держави
1869 — Андре Жід, французький письменник, лауреат Нобелівської премії (1947)
1890 — Шарль де Голль, французький військовий та політичний діяч, президент Франції (1959—1969)
1902 — Філіпп Леклерк, французький генерал, маршал Франції, командувач французькими військами під час висадки в Нормандії
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #722

23 листопада

912 — Оттон I, перший імператор (з 962) Священної Римської Імперії
1869 — Вальдемар Поульсен, данський винахідник телеграфону, прототипу телефону
1871 — Антін Кравс, український військовий діяч, генерал-четар УГА
1896 — Віктор Косенко, український композитор і піаніст
1903 — Олександр Івченко, український авіаконструктор, член АН УРСР, керівник розробки поршневих, пізніше турбореактивних двигунів для багатьох типів літаків
1920 — Пауль Целан, єврейський німецькомовний поет і перекладач
1935 — Володимир (Сабодан), предстоятель УПЦ (МП) (1992–2014)
Тема заблокована.

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

16+
За підтримки NIC.UA