Я Глобине
сьогодні 05 квітня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

ТЕМА: Хто народився цієї дати?

Хто народився цієї дати? #733

30 листопада

1667 — Джонатан Свіфт, ірландський письменник, церковний діяч, публіцист
1817 — Теодор Моммзен, німецький історик, філолог, юрист, політик і організатор науки, Нобелівська премія з літератури 1902
1825 — Вільям-Адольф Бугро, французький художник, представник академізму
1835 — Марк Твен (Семюел Ленґгорн Клеменс), американський письменник
1874 — Вінстон Черчилль, британський державний діяч
1951 — Назарій Яремчук, український співак
1960 — Гарі Лінекер, англійський футболіст, найкращий бомбардир фіналу Чемпіонату світу з футболу 1986
1965 — Бен Стіллер, американський кіноактор та режисер
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #734

1 грудня

1792 — Микола Лобачевський, російський математик польського походження
1894 — Юліан Головінський, український військовий і політичний діяч, сотник УГА, крайовий командант УВО та крайовий провідник ОУН
1909 — Анатолій Кос-Анатольський, український композитор
1918 — Платон Майборода, український композитор, автор опер, пісень, музики до кінофільмів
1930 — Роман Федорів, український письменник, лавреат Шевченківської премії
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #740

2 грудня

1890 — Олександр Шумський, український радянський державний діяч, активний поборник українізації 1920-1930-х
1923 — Марія Каллас, грецька співачка
1930 — Гері Беккер, американський економіст, лавреат Нобелівської премії 1992 року
1973 — Моніка Селеш, югославсько-американська тенісистка
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #741

3 грудня

1596 — Ніколо Аматі, італійський скрипковий майстер, учитель майстрів Андреа Гварнері й Антоніо Страдіварі
1722 — Григорій Сковорода, український мандрівний філософ
1857 — Джозеф Конрад, письменник, класик англійської літератури польського походження
1875 — Олександр Греків, український військовий діяч, генерал-хорунжий Армії УНР, Начальний командант УГА
1911 — Ніно Рота, італійський композитор
1924 — Джон Бекус, американський математик, автор мови програмування фортран
1930 — Жан-Люк Годар, французький кінорежисер і актор
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #744

4 грудня

1875 — Райнер Марія Рільке, австрійський поет
1892 — Франсіско Франко, іспанський генерал і політик, глава держави і верховний каудильйо Іспанії
1898 — Степан Кожум'яка, український інженер-мостобудівник, автошляховик, філолог, дисидент, громадський діяч
1932 — Олег Тимошенко, український хоровий диригент, народний артист України
1963 — Сергій Бубка, український стрибун з жердиною, олімпійський чемпіон
Последнее редактирование: від Ігор.
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #745

5 грудня

1878 — Олександр Олесь (Кандиба), український поет
1901 — Волт Дісней, американський художник-аніматор, режисер
1901 — Вернер Гейзенберг, німецький фізик, один із творців квантової механіки, Нобелівський лавреат
1931 — Григір Тютюнник, український письменник
1946 — Хосе Каррерас, іспанський співак-тенор
Тема заблокована.

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

16+
За підтримки NIC.UA