Я Глобине
сьогодні 05 квітня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

ТЕМА: Хто народився цієї дати?

Хто народився цієї дати? #771

18 грудня

1856 — Джозеф Джон Томсон, англійський фізик, відкривач електрона, лавреат Нобелівської премії (1906)
1890 — Едвін Армстронг, американський інженер, винахідник системи радіомовлення в FM-діапазоні
1892 — Микола Куліш, український письменник, режисер, драматург
1913 — Віллі Брандт, німецький та європейський політик, канцлер ФРН
1921 — Юрій Нікулін, радянський цирковий клоун, телеведучий, кіноактор
1946 — Стівен Спілберг, американський кінорежисер, продюсер, лауреат «Оскара»
Последнее редактирование: від Ігор.
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #772

19 грудня

1851 — Мойсей Гінсбург, єврейський підприємець, меценат з Радивилова
1915 — Едіт Піаф, французька співачка і актриса
1919 — Микола Лукаш, український перекладач, мовознавець і поліглот
1959 — Марія Матіос, українська письменниця
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #773

20 грудня

1807 — Йосип Лозинський, етнограф, мовознавець, публіцист, діяч українського національного відродження
1942 — Жан-Клод Тріше, французький банкір та економіст, голова Європейського центрального банку
1948 — Алан Парсонс, британський музикант і продюсер
1974 — Василь Сліпак, український оперний співак, соліст Паризької опери, волонтер, учасник війни на сході України
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #774

21 грудня
1401 — Мазаччо, видатний італійський живописець, представник раннього Відродження
1596 — Петро Могила, український політичний, церковний і освітній діяч України, святий
1639 — Жан Расін, французький поет, драматург, представник класицизму
1773 — Роберт Браун, шотландський ботанік, що зробив важливий внесок у цю науку та у спостереження руху частинок, названого його іменем
1804 — Бенджамін Дізраелі, британський державний діяч (торі), прем'єр-міністр у 1868 та 1874—1880 рр., письменник
1841 — Володимир Іконніков, український історик та педагог, професор
1861 — Євген Чикаленко, меценат української культури, видавець, публіцист, один з ініціаторів скликання Центральної Ради
1917 — Генріх Белль, німецький письменник, лавреат Нобелівської премії
1940 — Френк Заппа, американський музикант, композитор, співак
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #775

22 грудня

1833 — Марко Вовчок (Марія Вілінська), українська письменниця
1856 — Френк Біллінгс Келлог, американський юрист, дипломат, державний діяч, нобелівський лауреат миру
1858 — Джакомо Пуччіні, італійський композитор, автор 12 опер
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #782

23 грудня

1743 — Іполит Богданович, поет, видавець, перекладач. Випускник Києво-Могилянської академії
1799 — Карл Брюллов, російський живописець (Останній день Помпеї, Вершниця)
1882 — Адам Коцко, громадський діяч, борець за український університет у Львові. Убитий польським шовіністом під час студентських виступів 01.07.1910.
1921 — Михайло Водяной, артист оперети і кіно
1925 — П'єр Береговуа, французький прем'єр-міністр українського походження
1933 — Акіхіто, імператор Японії з 1989 року
1934 — Наталя Фатєєва, кіноактриса українського походження
Тема заблокована.

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

16+
За підтримки NIC.UA