Я Глобине
сьогодні 05 квітня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

ТЕМА: Хто народився цієї дати?

Хто народився цієї дати? #795

30 грудня

39 — Тит Флавій, римський імператор
1673 — Ахмед III, турецький султан
1865 — Редьярд Кіплінг, англійський письменник
1906 — Святослав Гординський, український художник, графік, поет, мистецтвознавець, журналіст, громадський діяч
1928 — Бо Діддлі, американський рок-музикант
1971 - Лілія Торяник, кохана дружина адміністратора порталу 1975 — Тайґер Вудс, американський гольфіст
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #798

31 грудня

1869 — Анрі Матісс, французький художник
1877 — Гнат Хоткевич, український письменник, композитор, мистецтвознавець, етнограф, педагог, театральний і громадсько-політичний діяч
1880 — Джордж Маршалл, американський політичний та військовий діяч, начальник штабу Армії США, державний секретар і міністр оборони США, ініціатор плану Маршалла, лауреат Нобелівської премії миру
1892 — Михайль Семенко, поет, основоположник і теоретик українського футуризму
1908 — Симон Візенталь, дослідник Голокосту, всесвітньо-відомий «полювальник» за нацистськими військовими злочинцями
1941 — Марія Крушельницька, народна артистка України, піаністка
1941 — Алекс Фергюсон, шотландський футбольний тренер
1991 — Ігор Костенко, український вікіпедист, герой Небесної Сотні, Герой України
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #799

1 січня

1449 — Лоренцо Медічі, правитель Флоренції в епоху Відродження, поет, покровитель наук і мистецтв
1823 — Шандор Петефі, угорський поет, публіцист, революційний діяч
1842 — Василь Мова, український (кубанський) письменник, поет, драматург
1863 — П'єр де Кубертен, французький громадський діяч, ініціатор відродження давньогрецьких Олімпійських змагань
1892 — Шатьєндранат Бозе, індійський фізик, один з творців квантової статистики
1909 — Степан Бандера, український політичний діяч, голова проводу ОУН (1940—1959)
1919 — Джером Девід Селінджер, американський письменник
1926 — Олексій Нирко, кобзар, засновник ряду капел Криму та Кубані, в'язень ГУЛАГу, дослідник та пропагандист кобзарства
1946 — Валерій Маренич, український співак, народний артист України, один з «Тріо Маренич»
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #800

2 січня

1729 — Йоганн Данієль Тіціус, німецький астроном, фізик і біолог
1841 — Тадей Рильський, український культурно-освітній діяч, народознавець; батько Максима Рильського
1892 — Ярослав Пастернак, український археолог
1896 — Дзиґа Вертов, кінорежисер, один із теоретиків документального кіно
1920 — Айзек Азімов, американський письменник, один з найвідоміших майстрів наукової фантастики
1937 — Віктор Ільченко, радянський артист естради, виступав у дуеті з Романом Карцевим
1938 — Анатолій Самойленко, український математик
1975 — Олександр Шовковський, український футбольний воротар
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #801

3 січня

106 до н. е. — Цицерон, римський державний діяч, оратор, письменник
1591 — Валантен де Булонь, французький художник доби бароко
1777 — Луї Пуансо, французький математик і механік
1872 — Франсуа Тюро-Данжен, археолог, засновник шумерології
1892 — Джон Роналд Руел Толкін, англійський письменник, філолог-медієвіст
1895 — Борис Лятошинський, український композитор
1941 — Ярослав Ясінський, український поет і прозаїк, організатор літературно-мистецького фестивалю ім. Квітки Цісик
1942 — Анатолій Погрібний, український громадський діяч, літературний критик, лавреат Шевченківської премії (2006)
1946 — Джон Пол Джонс, британський музикант, басист та клавішник рок-гурту Led Zeppelin
1969 — Міхаель Шумахер, семиразовий чемпіон світу з автогонок у класі Формула-1
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #802

4 січня

1643 — Ісаак Ньютон, англійський фізик, математик, астроном, філософ, теолог
1710 — Джованні Баттіста Перголезі, італійський композитор
1785 — Якоб Грімм, німецький філолог, основоположник міфологічної школи у фольклористиці
1797 — Вільгельм Бір, німецький астроном, який склав першу карту Місяця
1809 — Луї Брайль, французький викладач, винахідник крапково-рельєфного шрифту для сліпих
1837 — Павло Житецький, український філолог, педагог та громадський діяч
Тема заблокована.

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

16+
За підтримки NIC.UA