Я Глобине
сьогодні 05 квітня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

ТЕМА: Хто народився цієї дати?

Хто народився цієї дати? #820

11 січня

1545 — Гвідобальдо дель Монте, італійський математик, астроном, філософ, механік
Портрет Александера Гамілтона на десятидоларовій банкноті
1755 — Александер Гамілтон, один з батьків-засновників США, перший секретар казначейства США (міністр фінансів), відомий із портрету на десятидоларовій банкноті
1859 — Джордж Керзон, британський політик, лорд, віце-король Індії (1899—1905), міністр закордонних справ англійського уряду («лінія Керзона»)
1875 — Рейнгольд Глієр, український і російський композитор, диригент, музично-громадський діяч
Василь Кук (2007)
1913 — Василь Кук, український військовий діяч, генерал-хорунжий, головнокомандувач УПА з 1950 (після загибелі Р. Шухевича)
1960 — Олег Таран, український футболіст, тренер
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #821

12 січня

1628 — Шарль Перро, французький письменник-казкар
1729 — Едмунд Берк, ірландський державний діяч, основоположник теорії британського консерватизму
1822 — Етьєн Ленуар, французький винахідник, автор першого двигуна внутрішнього згоряння
1876 — Джек Лондон, американський письменник
1878 — Гнат Хоткевич, український письменник, бандурист, композитор, громадсько-політичний діяч
1893 — Герман Герінг, діяч Третього Рейху
1903 — Ігор Курчатов, розробник радянської атомної бомби
1907 — Сергій Корольов, вчений-винахідник, конструктор ракетно-космічних систем, академік АН СССР
1909 — Марія Примаченко, українська народна художниця, представниця «наївного мистецтва»
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #824

13 січня

1827 — Микола Бекетов, український фізико-хімік, започаткував харківську фізико-хімічну школу
1842 — Василь Мова, український (кубанський) письменник, поет, драматург
1864 — Вільгельм Він, австрійський фізик, лауреат Нобелівської премії
1877 — Левко Мацієвич, перший український авіатор, інженер-конструктор, винахідник, політичний діяч, автор проекту першого авіаносця
1893 — Павло Гарячий, український військовий діяч, сотник Армії УНР
1894 — Євген Онацький, провідний діяч ОУН, громадський діяч, журналіст і науковець
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #825

14 січня

83 до н. е. — Марк Антоній, римський полководець і державний діяч
1841 — Берта Морізо, французька художниця-імпресіоністка.
1855 — Опанас Сластіон, український живописець
1871 — Сильвестр Яричевський, український письменник
1882 — Іван Огієнко (митрополит Іларіон), митрополит УАПЦ, мовознавець, історик церкви
1898 — Юрій Горліс-Горський, український військовий і громадський діяч, письменник, старшина Армії УНР
1883 — Всеволод Петрів, військовий міністр і генерал-хорунжий Армії УНР
1907 — Василь Комісаренко, український ендокринолог, академік НАН України
1937 — Євген Гуцало, український письменник
1973 — Джанкарло Фізікелла, італійський автогонщик, пілот Формули-1
Последнее редактирование: від Ігор.
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #828

15 січня

1622 — Мольєр, французький драматург, актор, театральний діяч
1791 — Франц Ґрільпарцер, австрійський поет і драматург.
1841 — Архип Куїнджі, український живописець-пейзажист
1871 — Агатангел Кримський, український історик, письменник, перекладач, один з організаторів Академії наук України (1918)
Осип Мандельштам (1914)
1891 — Осип Мандельштам, російський поет єврейського походження, прозаїк, есеїст, перекладач
1908 — Едвард Теллер, американський фізик-ядерник, один з розробників атомної бомби і керівник проєкту водневої бомби
1915 — Лео Мол, канадський скульптор і живописець українського походження
1918 — Ґамаль Абдель Насер, другий президент Єгипту
1929 — Мартін Лютер Кінг, американський баптистський священик, діяч негритянського руху за рівноправ'я, лавреат Нобелівської премії миру
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #829

16 січня

1749 — Вітторіо Альф'єрі, італійський письменник, основоположник класицистичної драми в Італії.
1820 — Йоганнес Ребманн, німецький мандрівник, який відкрив Кіліманджаро.
1871 — Сильвестр Яричевський, український письменник (†1918).
1892 — Гордій Коцюба, український письменник з когорти Розстріляного відродження
1901 — Фульхенсіо Батиста, диктатор Куби (1940—44, 1952—58)
Тема заблокована.

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

16+
За підтримки NIC.UA