Я Глобине
сьогодні 07 квітня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

ТЕМА: Хто народився цієї дати?

Хто народився цієї дати? #565

19 вересня

767 — Сайтьо, визначний японський монах, засновник буддистської школи Тендай-сю в Японії
1911 — Вільям Голдінг, англійський письменник, Нобелівський лавреат («Володар мух», «Шпиль», «Зрима пітьма»)
1934 — Браян Епштейн, менеджер групи «The Beatles»
1960 — Оксана Забужко, провідна українська письменниця, поетеса, есеїстка і публічна інтелектуалка
1977 — Валерій Гончаров, український гімнаст, олімпійський чемпіон (2004) і срібний призер (2000) Олімпійських ігор
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #566

20 вересня

1778 — Фадей Беллінсгаузен, російський мореплавець німецького походження, першовідкривач Антарктиди
1830 — Йосіда Сьоїн, японський політичний діяч, філософ, педагог і стратег
1842 — Джеймс Дьюар, шотландський винахідник перших термосів
Сергій Єфремов
1893 — Сергій Єфремов, український військовий діяч, головнокомандувач національної оборони Карпатської України
1895 — Дмитро Зеров, український ботанік, академік, молодший брат поета Миколи Зерова
1929 — Іван Світличний, український літературознавець, поет, перекладач, правозахисник, член Міжнародного ПЕН-клубу
1934 — Софі Лорен, італійська кіноактриса, лауреатка безлічі міжнародних нагород
1982 — Інна Осипенко-Радомська, українська веслувальниця на байдарках, олімпійська чемпіонка, чотириразова призерка Олімпійських ігор
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #570

21 вересня

1853 — Гейке Камерлінг-Оннес, голландський фізик, що відкрив в 1911 році явище надпровідності, лавреат Нобелівської премії 1913 року
1866 — Герберт Веллс, англійський письменник-фантаст
1866 — Шарль Ніколь, французький мікробіолог, встановив причини виникнення висипного тифу, лауреат Нобелівської премії 1928 року
1944 — Іван Бяков, український радянський біатлоніст, дворазовий олімпійський чемпіон
Стівен Кінг (2007)
1947 — Стівен Кінг, американський письменник
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #571

22 вересня

1601 — Анна Австрійська, королева Франції (1615—1651), мати Людовіка XIV (†1666).
Фотографія Майкла Фарадея (близько 1860)
1791 — Майкл Фарадей, англійський фізик і хімік, який відкрив електромагнітну індукцію, творець генератора (†1867).
Олександр Потебня (до 1892)
1835 — Олександр Потебня, український філолог-славіст, автор учення про внутрішню форму слова (†1891)
1939 — Табеї Дзюнко, японська альпіністка, перша жінка, яка підкорила Еверест
1957 — Рефат Чубаров, Голова Меджлісу кримськотатарського народу
1957 — Нік Кейв, австралійський рок-музикант, письменник, актор
1959 — Борис Барський, український актор, Народний артист України (2009)
1976 — Роналду Луїс Назаріу ді Ліма, бразильський футболіст, один з кращих гравців в історії футболу
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #572

23 вересня

63 до н. е. — Октавіан Август, римський імператор, на честь якого названий восьмий місяць року
1861 — Роберт Бош, німецький інженер, який придумав свічу загоряння, засновник фірми «Bosch»
1872 — Соломія Крушельницька, українська оперна співачка
1900 — Володимир Кубійович, український громадсько-політичний діяч, географ, демограф, голова НТШ в Європі, головний редактор «Енциклопедії українознавства» (1965—1984)
1903 — Олександр Івченко, український конструктор авіадвигунів, академік АН УРСР
1926 — Джон Колтрейн, американський джазовий саксофоніст
1935 — Маргарита Ніколаєва, українська радянська гімнастка, дворазова олімпійська чемпіонка
1943 — Хуліо Іглесіас, іспанський співак
1972 - Ігор Торяник, адміністратор та засновник порталу МОЄ МІСТО.
Последнее редактирование: від Ігор.
Тема заблокована.

Хто народився цієї дати? #575

24 вересня

714 — Піпін III Короткий, франкський король, засновник династії Каролінгів
1501 — Джироламо Кардано, італійський фізик, математик, філософ, винахідник карданного механізму
1801 — Михайло Остроградський, український математик і механік
1816 — Михайло Чалий, український педагог і громадсько-культурний діяч, біограф Т. Г. Шевченка
1884 — Гуго Шмайссер, конструктор піхотної зброї
1894 — Роман Купчинський, український поет, громадський діяч
1896 — Френсіс Скотт Фіцджеральд, американський письменник
1905 — Северо Очоа, іспано-американський біохімік, лавреат Нобелівської премії з фізіології і медицини 1959 року
1924 — Ніна Бочарова, українська гімнастка, дворазова олімпійська чемпіонка
Тема заблокована.

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

16+
За підтримки NIC.UA