Я Глобине
сьогодні 22 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

У Глобине може з’явитися сміттєпереробний завод

18.02.2022 14:41
1874
0
Презентований проєкт дасть можливість 90% сміття переробляти, а лише 10% утилізувати.
Вчора у Глобинській громаді за участі голови Кременчуцької райдержадміністрації Олега Лєдніка, Глобинського міського голови Станіслава Джуся, секретаря міської ради Олександра Феденка, заступників міського голови Інни Авраменко, Олександра Кочерги, депутатів міської ради, керівників структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, старост відбулася зустріч із представниками німецького бізнесу з питання утилізації і переробки твердих побутових відходів.

За словами керманичів Глобинщини, на сьогоднішній день на території громади дуже багато сміттєзвалищ, в тому числі несанкціонованих. І як би громада, не намагалась змінити цю ситуацію, впоратися із цим завданням наразі так і не вдалося. Стихійні звалища, які забруднюють довкілля,нікуди не зникають та лишаються проблемою, яка гостро стоїть перед громадою. Тому система поводження з ТПВ повинна бути спрямованою на увесь цикл поводження з відходами – від збирання до захоронення, базуватися на економічно обґрунтованих тарифах, враховувати необхідність інформаційної роботи з утворювачами відходів. Усе це потребує значних інвестицій, професійного підходу, підтримки населення.

Саме ці питання обговорювали у ході робочої зустрічі. Заступник директора німецько-українського підприємства «БРАУН ІНДАСТРІАЛ ТЕХНОЛОДЖІ» Володимир Ткачук разом із інженером підприємства Олегом Йовженком презентували концепцію можливого вирішення проблеми сміттєвої проблеми у громаді із застосуванням новітніх технологій, впровадженням сучасної технології та німецького досвіду в систему поводження з відходами громади.

Презентований проєкт дасть можливість 90% сміття переробляти, а лише 10% утилізувати.

За словами Володимира Ткачука реалізація цього проєкту дозволить поліпшити екологічну ситуацію на території громади, підвищити рівень економічної та енергетичної незалежності громади, забезпечити додаткові надходження в бюджет громади та створити нові робочі місця.

Компанія «BIT GmbH» має практичний досвід реалізації більш ніж 350 проектів в галузі традиційної та альтернативної енергетики, як авторизований партнер компаній «Siemens AG» та «EnBW AG» (Energie Baden-Württemberg AG, Німеччина). У партнерстві з компанією «WABIO» (Німеччина), на замовлення муніципалітетів країн Європейського Союзу, були спроектовані і побудовані кілька десятків заводів з біогазовими електростанціями потужністю від 1,5 МВт до 20 МВт на годину. НУП «БІТ» - як філія компанії BIT GmbH (Німеччина) в Україні, виконує повний комплекс робіт із впровадження проектів в сфері поводження з відходами та відновлюваної альтернативної енергетики.

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+