Я Глобине
сьогодні 23 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

Як захищалась Україна. День 51.

16.04.2022 12:48
539
0

15.04.2022 р.

Північ

За добу 15 квітня Збройні сили України (ПС і 93 омбр) уразили сім повітряних цілей російських окупантів:

  • один літак;
  • один вертоліт;
  • три безпілотні літальні апарати;
  • дві крилаті ракети.

Про це повідомила пресслужба Командування Повітряних сил.

Після 23-ї

Президент Володимир Зеленський надав звання Герой України командиру 58 омпбр імені гетьмана Івана Виговського Дмитрові Кащенку, який відзначився у відбитті повномасштабної російської агресії.

“Кащей” відзначений “за особистий приклад героїзму, яким надихає товаришів по службі, за надзвичайно ефективні бойові дії та конкретні й дуже важливі результати для збереження позицій нашої армії та вигнання окупантів”.

Дмитро Кащенко, комбриг 58 омпбр

Загалом президент підписав сьогодні укази про відзначення державними нагородами 237 військовослужбовців Збройних сил України, з них 34 – посмертно.

Зі звернення президента Володимира Зеленського:

“Провів сьогодні важливу зустріч з усіма керівниками силового блоку держави. Головнокомандувач Збройних Сил України, начальник Генерального штабу, керівник Головного управління розвідки, командувач Національної гвардії, міністр внутрішніх справ, керівник Служби безпеки України. Також були керівник Офісу президента, секретар Ради національної безпеки і оборони та голова нашої делегації на переговорах. Головна тема – це Маріуполь. Деталі зараз не можуть бути публічними. Але робимо все для порятунку наших людей”.

Після 22-ї

Число загиблих унаслідок обстрілу росіянами Індустріального району Харкова зросло до 10 осіб, поранено – 35.

Вечір

Над Одесою українські військові збили ворожий безпілотник “Орлан-10”. Про це повідомив очільник Одеської військової адміністрації Максим Марченко.

Він розповів, що БПЛА збирав розвідувальні дані про військові обʼєкти та обʼєкти інфраструктури на нашій території.

Вечір

Журналісти “Схем” ідентифікували подружжя, яке у своїй розмові обговорювало зґвалтування українок чоловіком – російським солдатом. Це 27-річний Роман Биковський та його дружина Ольга Биковська, у дівоцтві Пінясова. Обоє – родом з Орловської області РФ.

У минулому Роман строковик Росгвардії, служив у полку, який брав участь в окупації Криму Росією. З початком повномасштабного військового вторгнення РФ знову поїхав до України, цього разу на Херсонщину, і перебував там у момент розмови з дружиною. Ольга виховує їхню дитину в окупованому Криму.

Від джерел в українських правоохоронних органах журналістам стали відомі російські телефонні номери співрозмовників, що й дозволило їх ідентифікувати.

Журналісти зателефонували Биковському. Він стверджує, що на записі не його голос. “При цьому його голос такий же, як на “плівках” правоохоронців“, – вказують автори розслідування.

Голос Ольги Биковської також повністю збігається з голосом на опублікованому українською спецслужбою аудіозаписі. Вона підтвердила, що її чоловік перебуває у Севастополі та лікується у шпиталі після поранення.

 

“Схеми” визначили, що чоловік – у минулому строковик Росгвардії, служив у полку, який брав участь в окупації Криму Росією. З початком повномасштабного вторгнення РФ він знову поїхав до України, цього разу на Херсонщину. Жінка виховує їхню дитину в окупованому Криму.

Військовий на момент дзвінка дружині перебував на Херсонщині. Від джерел в українських правоохоронних органах журналістам стали відомі російські телефонні номери співрозмовників, що й дозволило їх ідентифікувати.

Колаж: Радіо Свобода

Зазначається, що сторінка Романа закрита, а от його дружина ще донедавна активно користувалась соцмережею, проте 13 квітня видалила сторінку. За інформацією журналістів, Биковський як мінімум у 2016 році служив у військах нацгвардії РФ.

Окупант не полишив військову справу, а його родина перебралася до окупованого Криму орієнтовно з 2018 року.

Журналістам вдалося дізнатися, що Биковський пішов служити до десантників, які брали участь в анексії Криму, куди він через 4 роки перевіз власну сім’ю. А згодом у 2022 році пішов воювати в сусідню Херсонську область, де дружина, яка залишилася вдома з дитиною, рекомендує йому ґвалтувати українок.

Крім того, журналісти зателефонували Биковському. Він стверджує, що на записі не його голос. “При цьому його голос такий же, як на “плівках” правоохоронців“, – додають автори розслідування.

Голос Ольги Биковської також повністю збігається з голосом на опублікованому українською спецслужбою аудіозаписі. Вона підтвердила, що її чоловік перебуває у Севастополі, уточнивши, що він лікується у шпиталі після поранення. Де саме, каже, що не знає.

 

Вечір

Посол Італії П’єр Франческо Дзадзо повернувся до Києва. Із понеділка, 18 квітня, посольство повноцінно відновить роботу.

19:30

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім – про наслідки денного обстрілу росіян по житлових кварталах Миколаєва касетними снарядами: 15 поранених, п’ятеро загиблих (із них п’ятий чоловік підняв снаряд, що не розірвався).

“Ще раз повторюю!!! Не чіпайте невідомі предмети. Це може бути смертельно”.

Перед цим Кім поширив фото із павільйоном “Нової пошти”, який знищений російським обстрілом, і прокоментував: “Поясніть мені, навіщо стріляти дорогущею ракетою у цивільне відділення “Нової пошти”? Вони думають, ми там ховаємо військових? Ми “Новою поштою” передаємо снаряди? Залякування?”

Після 18-ї

Російські окупанти обстріляли один із житлових районів Харкова. Загинули семеро людей, серед них – 7-місячне немовля, повідомив керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов. Ще 34 людини дістали поранення.

“Прошу вас, жителі Харкова, без крайньої необхідності зараз не перебувати на вулицях”, – закликав Синєгубов.

 

Вдень

Російські військові вночі завдали трьох ракетних ударів по об’єктах у Київській області, повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Павлюк в ефірі національного телемарафону.

“Лише сьогодні було завдано трьох ракетних ударів по об’єктах у Київській області. Ми не відкидаємо можливості повторних ударів по будь-яких об’єктах, і до цього треба бути готовими”, – цитує Павлюка “Інтерфакс”.

Вдень

Вночі мешканці Києва та Київської області чули вибухи, були прильоту російських ракет. Працювала протиповітряна оборона ЗСУ, проте ушкоджено машинобудівний завод “Візар” у Вишневому, який виробляє ракети “Нептун”.

Про це пишуть “Українська правда” та французьке інформагентство “Франс пресс”.

Вдень

Вперше від початку збройної агресії Росія завдала по Маріуполю бомбові удари дальніми бомбардувальниками Ту-22Н3. Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

За його словами, в Маріуполі точаться бої в районі металургійного комбінату ім. Ілліча та в порту. Місто атакують російські бомбардувальники Су-24М та Су-34, а також згаданий Ту-22Н3.

Крум того, 14 квітня екіпажі двох стратегічних російських бомбардувальників ТУ-95/160 здійснили пуски крилатих ракет повітряного базування по території нашої держави з повітряного простору Краснодарського краю РФ.

Мотузяник розповів, що росармія намагалася прорвати оборону українських Збройних сил на Луганщині в районі міст Рубіжне й Попасна та в районах Ізюм-Слов’янськ та Ізюм-Барвінкове. Не виключено, що в подальшому противник намагатиметься розвинути наступ в напрямку Сєверодонецька, Слов’янська та Волновахи, аби створити умови для оточення та знищення угруповання наших військ.

15-та година

Російські військові пообіді повторно обстріляли з мінометів позиції українських прикордонників на Чернігівщині.

За інформацією ДПСУ, з території РФ було здійснено 12 пострілів із мінометів 122-мм та 82-мм калібру.

Постраждалих серед прикордонників та місцевого населення немає, дані уточнюються.

Вдень

Військовослужбовці 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка знищили артилерійську батарею російських окупантів.

Про це повідомила пресслужба 59 омпбр.

 

15-та година

“Мабуть, вперше в історії, коли черга за поштовою маркою більша, ніж за айфоном”.

Укрпошта показує чергу до Головпоштамту в Києві, де продають марку “Русскій корабль, іді …”.

Вдень

Військовослужбовці 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ знищили ворожий гелікоптер Ка-52.

“Ця ніч була надзвичайно результативною для одного з механізованих батальйонів 93-ї бригади “Холодний Яр”. У його смузі відповідальності здійснив примусову посадку з подальшим підсмаженням російський бойовий вертоліт Ка-52. Окупанти планували вражати техніку і живу силу холодноярців, утім наші бійці внесли свої корективи у їхні плани та відправили їхніх пілотів на концерт Кобзона”, – інформує пресслужба 93-ї омбр.

Вдень

Росія направила Сполученим Штатам офіційну дипломатичну ноту з попередженням про те, що постачання США та НАТО “найбільш чутливих” систем озброєнь в Україну “підливають олії у вогонь” конфлікту і можуть призвести до “непередбачуваних наслідків”.

Як інформує видання The Washington Post, дипломатична нота була датована 12 квітня, коли вперше з’явилася інформація про новий пакет озброєнь, у результаті якого загальна сума військової допомоги США, надана Україні після вторгнення 24 лютого, склала 3,2 мільярда доларів.

Напередодні

Російський опозиційний політик, ексдепутат Держдуми Ілля Пономарьов заявив, що разом із флагманом Чорноморського флоту крейсером “Москва”, ймовірно, потонуло понад 450 членів екіпажу.

Горить крейсер “Москва”. Фото: OLGA MALTSEVA/AFP via Getty Images

“Наразі достовірно відомо про порятунок 50 людей із 510 членів екіпажу. Для порівняння — в ході катастрофи підводного човна “Курськ” загинуло 118 людей, — написав він у ФБ. — Тепер у Путіна в комплект до Сребрениці (1995 року під час різанини Сребрениці загинуло більше 8 тис. боснійців) є ще й Цусіма (у Цусімській битві 15 травня 1905 японці розгромили 2-гу ескадру російського флоту Тихого океану). І все за один місяць… Умілець! Росіяни, давайте зикличемо його хоча б траур оголосити, чи що?”

При цьому американська розвідка обережно говорить, що на крейсері є жертви, не називаючи кількість.

Після 12-ї

Сім людей загинули внаслідок обстрілу російськими військовими цивільних автобусів біля селища Борова Ізюмського району на Харківщині, ще 27 мирних жителів поранені.
Про подію, що сталася 14 квітня, повідомляє “Суспільне” із посиланням на речника прокуратури області Дмитра Чубенка.

Обставини та маршрут автобусів правоохоронці встановлюють, оскільки Борова перебуває у тимчасовій окупації. Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством”.

Вдень

Відео з Маріуполя. Тут повністю або частково зруйновані приблизно 95 відсотків будинків. Злочинна Росія за півтора місяця перетворила привабливе місто на руїни.

 

Ранок

Головнокомандувач ЗС України генерал Валерій Залужний:

“Всі знають історію про 300 спартанців. У цій війні ми маємо приклади мужності та професійності, про які теж повинен знати світ.
80 воїнів 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців стримали багатотисячне угруповання російських військ, які намагалися через село Мощун прорватися до Києва.
Світ так само має знати про звірства росіян щодо мирного населення і про наш всенародний спротив окупантам”.
 
 

Вдень

Служба безпеки України здобула запис, на якому російський кат вихваляється перед своїм знайомим про звірства, які він чинив із українськими військовополоненими.

“Пленных привозили, еб*ть я над ними издевался… С*ка, бл*, и пальцы отрублю, и кисть отрублю! Ставь на лопату, на кирпич: “Ааааа”, орёт!”, – розповідає загарбник.

Зізнається, що навіть колеги дивуються його жорстокості: “Салават, ты откуда дикарь такой взялся?!”.

“А СБУ уже знає звідки. Це 27-річний астраханський нелюд Салават Сарсенов. Він контрактником прийшов із війною на українську землю і безуспішно намагається просунутися на Запорізькому напрямку. Цікаво, чи знає про такі “подвиги” свого сина його матір, Зульфія Сарсенова? Бо СБУ уже документує їх у рамках кримінальних проваджень. Тож, якщо “дикуну” вдасться вижити, він неодмінно постане перед справедливим судом”, – наголосив речник СБУ Артем Дехтяренко.

12-та година

Генеральний штаб Збройних сил України оприлюднив оновлену статистику втрат російських військ з початку повномасштабної агресії – з 24 лютого до ранку 15 квітня:

  • особового складу – близько 20 000 (+100),
  • танків ‒ 756 (+3),
  • бойових броньованих машин ‒ 1 976 (+8),
  • артилерійських систем – 366,
  • РСЗВ – 122,
  • засоби ППО – 66 (+2),
  • літаків – 163 (+3),
  • гелікоптерів – 163 (+3),
  • автомобільної техніки – 1 443 (+6),
  • кораблів /катерів – 8 (+1),
  • цистерн з ПММ – 76,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 135 (+1),
  • спеціальної техніки – 25,
  • пускових установок ОТРК/ТРК – 4.

(В дужках – зміна порівняно з даними на ранок 14 квітня)

11-та година

Російські війська обстріляли з артилерії місто Василівка в Запорізькій області, що перебуває під окупацією. Одна людина загинула, п’ятеро отримали поранення. Постраждали кілька будинків у центрі міста та приватний сектор (“колхозка”), магазин і депо на залізничній станції “Таврійськ”, повідомив речник Запорізької ОВА полковник Іван Ареф’єв.

За його словами, обстріл ішов з позицій ЗС РФ, що ймовірно, розташовані в смт Михайлівка та с. Орлянське, було пошкоджено кілька жилих будинків у центрі міста та приватний сектор (так звана “колхозка”).
За наявною інформацією, окупанти планують 15 квітня відправити свої ЗМІ на територію Василівки, щоб створити для федерального телебачення Росії пропагандистські матеріали на дескридетацію ЗС України.

Десята година

Віцепрем’єр Ірина Верещук – про гуманітарну евакуацію на сьогодні.

15 квітня 2022 року погоджено 9 гуманітарних коридорів:

  • Із міст Маріуполь, Бердянськ, Токмак та Енергодар до Запоріжжя (на власному транспорті)
  • Сєвєродонецьк – Бахмут (місце зборів – проспект Хіміків, 28)
  • Лисичанськ – Бахмут (місце зборів – РТІ, 40 років Перемоги, вул. Сосюри, 324)
  • Попасна – Бахмут (місце зборів – вул. Первомайська, 42)
  • сел. Гірське – Бахмут (місце зборів – вул. Гагаріна, 13)
  • Рубіжне – Бахмут

Ранок

У Маріуполі російські окупанти проводять зачистки, забирають тіла загиблих із вулиць міста і забороняють родичам ховати їх у дворах біля будинків, повідомив у телеграмі радник міського голови Петро Андрющенко.

“Почала діяти заборона на поховання загиблих родичами у дворах багатоповерхівок. Окупанти призначили контролерів із поховання, які забезпечують дію цієї заборони. Основна озвучена причина – заплановано проведення ексгумації тіл із братніх та хаотично-організованих могил. Чи буде проведено перезахоронення або куди будуть завозитись ексгумовані тіла на разі уточнюємо”, – написав Андрющенко.

Також підтверджується інформація про запровадження загарбниками пропусків для пересування містом. “Офіційна версія – для забезпечення безпеки та контролю за видачею гуманітарки. В реальності – проведення перепису населення та зачистка “неблагонадійних” через звіряння з отриманими від колаборантів та зрадників базами даних про комунальників, бюджетників, правоохоронців та складеними списками активістів”.

Комунальники та бюджетники будуть примушуватись до співпраці з окупаційною владою, інші будуть арештовані та можуть зникнути в тюрмах та концтаборах окупантів”, – наголошує Андрющенко.

Ранок

У Скадовську на Херсонщині військові РФ зняли прапори України з будівлі міськради і почепили свої “триколори”, повідомив міський голова Олександр Яковлєв.

Він наголосив, що такі дії російських військ означають, що надалі РФ несе повну відповідальність за все, що відбувається в місті та громаді.

“Скадовська міська рада не буде співпрацювати з окупантами, тому від сьогодні жоден працівник виконкому не буде працювати в будівлі під ворожим прапором. Незалежно від зовнішніх обставин та перебування на посаді наше служіння Україні, рідному місту та своїй громаді продовжується”, – написав Яковлєв.

Ранок

Директор ЦРУ Вільям Бернс заявив, що “потенційний відчай” у спробах створити видимість перемоги в Україні може спонукати президента Росії Володимира Путіна віддати наказ про застосування тактичної або малопотужної ядерної зброї.

Бернс, який працював послом США в Росії, сказав, що потенційне задіяння тактичної ядерної зброї Путіним є можливим, і Сполучені Штати, як і раніше, “дуже стурбовані”.

Але Бернс відразу попередив, що досі, незважаючи на часті посилання Путіна на ядерні погрози, він не бачив “практичних доказів” розгортання військ або переміщення зброї, які свідчили б про неминучість такого кроку, переказує The New York Times.

10:20

За даними МОЗ, зараз по Україні близько 2900 пацієнтів перебувають у лікарнях із “ковідом” та отримують кисневу терапію. Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі національного телемарафону.

При цьому він зазначив, що перебіг коронавірусної хвороби зараз є загалом легшим. А загальна статистика є неповною, адже не надходять дані з Донецької, Луганської, Харківської та інших областей, яким не до того.

Також Ляшко розповів, що триває вакцинація від коронавірусу: за березень вакцину отримали 355 тисяч осіб, у квітні щепилися вже 77 тисяч.

Ранок

Більш як 870 тисяч громадян, які виїхали з України через російську агресію, повернулися додому. Про це йдеться в звіті офісу ООН з координації гуманітарних питань, який базується на даних Державної прикордонної служби України станом на 12 квітня.
За цими даними, наразі близько 30 тисяч людей перетинають кордон у зворотному напрямку щодня.

Ранок

Російська Федерація сама обстріляла селище Клімово у Брянській області, хоча і звинуватила в цьому Україну.

Російський обстріл підтверджують свіжі перехоплення телефонних розмов окупантів, інформує пресцентр Служби безпеки України.

 

“Це наші херачать”, – пояснює своїй дружині російський загарбник, який зараз перебуває в Донецькій області та отримав цю інформацію від свого командира.

На запитання жінки: “Навіщо так робити?” – відповідає: “Так треба. Так роблять тому, що типу хохли провокують. І ось тому влучають”.

Такая же х*рня была и в чеченскую войну. Квартиры взрывали в Москве, типа что это террористы. На самом деле это ФСБшники. Просто сейчас они никак не могли достреливать с такого расстояния до Климово”, – сказав окупант.

Ранок

Відео знищення російського танка від пресслужби Оперативного командування “Південь”:

 

“На Миколаївщині ранок морських піхотинців починається не тільки з кави, а з гарячого привітання російським танкістам. До речі, це остання «прижиттєва» світлина ворожого танка. Непроханим гостям досі не зрозуміло, що їм тут не раді, тому морпіхи доносять свою думку більш переконливо”.

Ранок

На Південному напрямку за минулу добу (14 квітня) ворожі втрати склали 39 окупантів та 4 одиниці техніки, серед яких бойові броньовані машини та БПЛА.
Про це поінформувала пресслужба Оперативного командування “Південь”.

Ранок

Сила марки від Укрпошти.

Після восьмої

В Одеській області українські військові збили ворожий безпілотник “Орлан-10”.

Як повідомив речник військової адміністрації Сергій Братчук, це зробила 28-ма бригада механізована бригада імені Лицарів Зимового походу.

За його словами, ніч в місті та області пройшла під звуки повітряної тривоги, але без обстрілів.

Сьома година

Зі зведення Генштабу ЗСУ станом на 06.00:

На Донецькому і Таврійському напрямках основні зусилля ворог зосереджує на спробах захоплення населених пунктів Попасна і Рубіжне. Успіху не має.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито 8 атак ворога, знищено 4 танки, 6 бронетранспортерів, 4 бойових машини піхоти, а також 1 артилерійську систему противника.

Близько другої

У Києві, зокрема на його південно-західній околиці, а також у районі Білої Церкви пролунало кілька гучних вибухів. Імовірно, спрацювала система ППО.

Після першої

Оперативне командування “Південь”: У Чорному морі корабельне угруповання РФ маневрує і переформовується. Російські судна продовжують тримати в ізоляції порти України. Також зберігається висока імовірність ракетних ударів.

При заходженні до населених пунктів на адмінмежі Миколаївщини та Херсонщини армія мародерів не може втриматися від зухвалих пограбувань і аморальних вчинків. А після того вкривають селище артилерійським вогнем, видаючи це за атаку Збройних сил України з метою дискредитації української влади.

У районі селища Посад-Покровське чотирьох полонених російських військових обміняли на п’ятьох українських.

Впродовж 14 квітня на південних рубежах оборони втрати РФ склали 39 окупантів та 4 одиниці техніки, серед яких бойові броньовані машини та БПЛА.

На Одещині правоохоронці викрили потужне злочинне угруповання, яке перебувало у контакті з ворогом і готувало підґрунтя для співпраці з окупантами. Злочинці проводили дестабілізаційну діяльність серед населення, намагалися проникнути до територіальної оборони і збирали дані про представників силових структур. Всі члени угруповання затримані.

Північ

У нічному відеозверненні за підсумками 50-го дня Великої війни президент Володимир Зеленський зазначив, що головною мішенню для РФ залишається Донбас, який вона “хоче знищити насамперед”.

І підкреслив, що своїми діями Росія сама ж зруйнувала міф про свій історичний зв’язок із Руссю й “випалює” все те, що нібито захищає – російську культуру, зв’язки з російським народом тощо.

“Русь не руйнувала б себе саму. З нею це робили чужинці. Ординці та інші загарбники. Ось хто прийшов сьогодні на нашу землю. І воюють вони так само – заради грабунку та заради знущань”, – підкреслив президент.

Ще головне зі звернення Зеленського:

“Я пригадую перший день вторгнення РФ. Я пригадую, що мені говорили 24 лютого. Зокрема й сильні світу цього. Мʼяко кажучи, ніхто не був упевнений у тому, що ми вистоїмо. Всі співчували. Багато хто радив полишити країну. Радили фактично здатися тиранії. Але вони не знали нас”.

“Окупанти відповідатимуть за все, що зробили в Україні. За все, що зробили проти українців. Вони відповідатимуть за Бучу, за Краматорськ, за Волноваху, за Охтирку. За Гостомель і Бородянку. За Ізюм, за Маріуполь і всі інші міста й громади України, які російська армія відкинула на 80 років назад.

У той страшний час, про який усі й завжди у світі говорили: “Ніколи знову”. Ось воно – знову. Ось воно – зараз. І ми зробимо все, щоб воно було справді востаннє. Бо питання “Як гарантувати безпеку для України та для Європи?” більше ніколи не буде риторичним. Ми цього не допустимо”.

“Ці 50 днів показали мені по-іншому багатьох світових лідерів. Різні держави. Я побачив велику щедрість у тих, хто й сам небагатий. Я побачив надзвичайну рішучість у тих, кого глобальні лідери зазвичай не сприймали серйозно. Але це все – лише надбудова над тим, як Україну захищають наші люди, увесь наш народ”.

▪️”За 50 днів цієї війни Україна стала героєм для всього вільного світу. Для тих, хто має достатню сміливість, щоб називати речі своїми іменами. Для тих, хто не отруєний пропагандою. Ви всі стали героями”.

“Говорив сьогодні з нашою командою, яка братиме участь у міжнародних спортивних змаганнях “Ігри нескорених”. Серед них і ветерани, і військовослужбовці – ті, хто захищає зараз нашу державу. Дуже переживають, що довелося поїхати на змагання. Я запевнив, що ми дочекаємося їхнього повернення й будемо підтримувати їх на змаганнях так само щиро”.

Північ

Президент Володимир Зеленський повідомив, що підписав нові укази про нагородження тих, хто найбільше відзначився в захисті держави. 221 військовослужбовець ЗСУ, з них 34 – посмертно. І двоє службовців Держспецзвʼязку.

Звання Героя України присвоєно майору Кукурбі Олександру Васильовичу, начальнику розвідки штабу 299-ї бригади тактичної авіації ЗСУ. Завдяки його сміливим діям знищено десятки одиниць ворожої техніки й сотні окупантів.

“А також нагородив тих, чиї прізвища не можна назвати. Але нагородив за те, що точно корисно для всіх”.

Джерело: Новинарня

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+