Я Глобине
сьогодні 24 жовтня
Магазин і форум
Можливо, знову загримлять гармати, І танк зімне пшеницю на лану, І буде плакать і журитись мати, Коли сини ітимуть на війну. І хтось востаннє поцілує милу, І хтось сльозу непрохану змахне, А може, дехто втратить віру й силу, Своє життя рятуючи одне. Але не я… Я квиснути не стану, Хоч як не буде боляче мені, За нашу землю, дорогу й кохану, Я рад прийнять на себе всі вогні. За тих дітей, що бігають до школи, За матерів, змарнілих у труді, За рідні наші верби довгополі, За наші дні, прекрасні й молоді. І тут ні сліз, ні відчаю не треба, І тут не треба страху і ниття - Живе лиш той, хто не живе для себе, Хто для других виборює життя. Василь Симоненко

728х90 1

5be57ef51c0ce703014227

10 місяців нардепа Олексія Мовчана. Що напрацював СЛУГА трьох панів?

14.05.2020 14:18
1355
0
10 місяців нардепа Олексія Мовчана. Що напрацював «слуга» трьох панів?

Окучуючи виборців 150-го парламентського округу, що в Полтавській області, Олексій Мовчан розповідав, мовляв, особа він нова в політиці, незаангажована. Втім, час показав, все це лише красивий фантик, за яким ховається самий пересічний хлопчисько, що намагається вислужитися відразу перед трьома дорослими дядьками. Наявність таких протеже в українському парламенті - вже не новина. Але давайте-ка розберемо трудові будні нардепа Мовчана, щоб зрозуміти, чи зміг він хоч щось зробити для людей?

Олексій Мовчан дисципліновано відвідує сесії Верховної Ради. Як правило, так само слухняно тисне на зелену кнопочку, правда, якщо немає «конфлікту інтересів» з шефами. Згадаймо розгляд в парламенті питання про арешт нардепа Ярослава Дубневича з фракції «За майбутнє». Його підозрюють в організації масштабних схем і відмиванні грошей на «Укрзалізниці». Здавалося б, лобіст системи ProZorro, яким є Олексій Мовчан, просто зобов'язаний був підтримати торжество справедливості. Але ні ... «Слуга» не голосував.

Все через тих самим панів, які пильно стежать за «зеленим» протеже. А як ще міг вчинити племінник Юрія Шаповалова, нардепа з фракції «За майбутнє»? Так, Олексій Мовчан - це вам не хлопчик з спального району Кременчука, а цілий родич нардепа кількох скликань . І тут крім першого авторитетного шефа в ролі дядька Юри, вимальовується ще один - відомий олігарх Ігор Коломойський. Адже саме він має прямий вплив на парламентську фракцію «За майбутнє».

Такі родинні зв'язки і настільки високий ранг панів, яким служить молодий та ранній Олексій, пояснюють ще одну деталь - хлопчик-мажор поняття не має, як живеться людям на його окрузі. Зрідка він там з'являється, і пише про свої враження в соцмережах. Відгук про поїздку на округ в кінці лютого вражає своєю глибиною - це ми, звичайно, іронізуємо:

«В рамках тижня роботи з виборцями зустрівся з жителями багатьох сіл ... З вражень: в сільській місцевості велика кількість проблем, пов'язаних з доступом до базових благ, тобто з дорогами, рівнем медицини, скороченням чисельності населення, безробіттям тощо», - пише Олексій Мовчан у своєму акаунті в Facebook.

Складається враження, що горе-нардеп просто Америку для себе відкрив, потоптавши стежки українських сіл. І це не дивно, звідки хлопчикові-утриманцю знати, як виживають українці в селах. І справді, коли ти за рік в подарунок від рідних і близьких отримуєш майже 1 млн грн, а цей факт задекларував сам Олексій Мовчан , навіщо забивати свою «світлу голівоньку» всякими дурницями? Тому, струшуючи з себе дорожній пил, він повертається в столицю, забуваючи про те, що наобіцяв людям.

«Був сильно вражений тим, що відбувається в Єристівці. Будівництво ГЗК - робочі місця і податки в бюджет. Але це не повинно бути за рахунок життя і здоров'я громадян! Саме тому вважаю за необхідне якомога швидше вирішити проблему з відселенням людей із зони екологічної катастрофи », - декларував Мовчан на своїй сторінці в соцмережі.

Цю обіцянку Олексій Мовчан зробив ще в кінці лютого. Через півтора місяці на офіційній сторінці депутата відписалися - нарешті депутатскій запит готовий, але ... Ми-то любимо факти! Станом на 11 травня депутатського запиту про сподівання людей з Єристівки не було на сайті Верховної Ради.

Втім, якщо півтора місяці нардепу знадобилося для його складання, може, варто почекати ще з місяць, щоб він зміг цей документ зареєструвати? В цілому за 10 місяців Мовчан подав всього 7 депутатських запитів , але всі вони не про округ. Є про кадрові перестановки в Генпрокуратурі, є про розборки на торгах в ProZorro. До речі, таких Мовчан зареєстрував аж 3 з 7!

І це не дивно. До походу у владу він був одним з менеджерів «ProZorro. Продажі ». Варто відзначити, і зараз далеко від цього проекту не пішов. Взяв собі в помічники колишнього начальника - голову наглядової ради «Prozorro.Продажі» Іллю Михайлова. Правда, хто кого взяв, питання спірне, враховуючи, що Олексій Мовчан - людина далеко не самостійна і основний акцент у своїй депутатській діяльності робить на лобіюванні та розширенні можливостей Prozorro. Печеться, так би мовити, про добробут нехай за фактом колишнього, але все ж шефа.


Джерело: Антикор

Відгуки


recaptcha

Інформаційний портал "МОЄ МІСТО", м. Глобине © 2020-2024 р. Всі права захищені.

Поширення, копіювання, тиражування інформації з порталу дозволені лише за згодою адміністрації, за наявності активного посилання на портал "МОЄ МІСТО"

Сайт на 100% зверстано з повторно перероблених пікселів.

 

16+